Kroatien Kroatiens bidrag i Eurovision Song Contest 2019 utsågs den 16:e februariRoko, ganska överlägset, vann den nationella finalen “Dora 2019” med sin “The Dream“. Den officiella musikvideon presenterades däremot inte förrän i går, den 11:e april, se nedan.

Den officiella musikvideon till “The Dream”:

Lyssna på Kroatiens bidrag till Eurovision Song Contest 2019:
Bidrag / Artist: “The Dream”, Roko
Länkar: officiell musikvideofinal-framträdande
kroatisk live-framträdande: “Heroj”kroatisk keyboard-live-version: “Heroj”
Låtskrivare: Jacques Houdek, Charlie Mason, Andrea Čubrić
Se även: Resultatet av “Dora 2019

Schlagerpinglan: Med tanke på att de valde att låta Roko framträda i DORA-finalen (och kanske även i ESC) med stora, vita vingar så var jag lite orolig över hur musikvideon skulle bli. Nu visade det sig att den var betydligt mörkare än vad jag föreställt mig och därmed en positiv överraskning. Nu hoppas jag att jag, men framför allt alla de som röstar, får en lika positiv överraskning närvi ser bidraget framföras i Tel Aviv. Lycka till, Kroatien. 😀

Mer om Kroatiens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Kroatien i ESC 2019“ medan länk-samlingen med de övriga utvalda bidragen (i olika versioner) finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Officiell musikvideo till Kroatiens “The Dream“ (Roko)”

  1. Adri

    Jacques Houdek har sagt att vingarna följer med till Tel Aviv så jag är pessimistisk.

    Men å andra sidan gissar jag väl att det inte är Jacques som är ansvarig för uppträdandet. Han ska hålla sig till låtskrivandet, om ens det.

  2. Schlagerpinglan

    @Adri, Mmm… jag har också läst att han verkar nöjd med vingarna men fortsätter hoppas att någon lyckas “tala honom till rätta”. Nu är jag ingen expert och min smak är knappast representativ för alla… men vingarna förstör så mycket för mig och är därför rädd att det får många att missa låten och bara se vingarna. Extrasaker är bra om man vill ta fokus från sämre låtar/röster men det tycker i alla fall inte jag behövs här. Tvärtom.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se