ESC 2019 Schlagerpinglan: Då var vi äntligen framme vid den stora finaldagen då allt ska avgöras. 😀 Även om oddsen inte kan förutspå vinnaren så tycker jag att de är intressanta att följa, och har gjort så under hela säsongen, och nu är det dags igen.

Här nedan ser ni hur oddschecker.com rankade de tävlande bidragens chanser att vinna Eurovision Song Contest 2019 nu på finaldagen kl. 08:00 i jämförelse med hur oddslistan såg ut efter de båda semifinalerna samt i början av finalveckan.

(Se oddschecker.com och eurovisionworld.com för de allra färskaste oddsen.)

Vem vinner Eurovision Song Contest 2019?
enligt odds 18/5 (17/5) (13/5)
1. (1.) (1.) Nederländerna Nederländerna: – “Arcade“, Duncan Laurence S 2
2. (2.) (7.) Australien Australien – “Zero Gravity“, Kate Miller-Heidke S 1
3. (3.) (2.) Sverige Sverige – “Too Late For Love“, John Lundvik S 2
4. (4.) (8.) Schweiz Schweiz – “She Got Me“, Luca Hänni S 2
5. (5.) (6.) Italien Italien – “Soldi“, Mahmood F
6. (8.) (10.) Island Island – “Hatrið mun sigra“, Hatari S 1
7. (7.) (5.) Azerbajdzjan Azerbajdzjan – “Truth“, Chingiz S 2
8. (6.) (4.) Ryssland Ryssland – “Scream“, Sergey Lazarev S 2
9. (9.) (3.) Frankrike Frankrike – “Roi“, Bilal Hassani F
10. (10.) (13.) Norge Norge – “Spirit in the Sky“, KEiiNO S 2
11. (11.) (9.) Malta Malta – “Chameleon“, Michela S 2
12. (14.) (17.) Danmark Danmark – “Love is Forever“, Leonora S 2
13. (15.) (12.) Cypern Cypern – “Replay“, Tamta S 1
14. (13.) (11.) Grekland Grekland – “Better Love“, Katerine Duska S 1
15. (12.) (14.) Spanien Spanien – “La venda“, Miki F
16. (17.) (19.) Serbien Serbien – “Kruna“, Nevena Božović S 1
17. (20.) (24.) Estland Estland – “Storm“, Victor Crone S 1
18. (21.) (35.) SanMarino San Marino – “Say Na Na Na“, Serhat S 1
19. (18.) (26.) Storbritannien Storbritannien – “Bigger Than Us“, Michael Rice F
20. (16.) (15.) Makedonien Nordmakedonien – “Proud“, Tamara Todevska S 2
21. (19.) (16.) Tjeckien Tjeckien – “Friend Of A Friend“, Lake Malawi S 1
22. (24.) (25.) Albanien Albanien – “Ktheju tokës“, Jonida Maliqi S 2
23. (23.) (22.) Vitryssland Vitryssland – “Like It“, ZENA S 1
24. (22.) (18.) Slovenien Slovenien – “Sebi“, Zala Kralj & Gašper Šantl S 1
25. (25.) (29.) Tyskland Tyskland – “Sister“, S!sters F
26. (26.) (32.) Israel Israel – “Home“, Kobi Marimi F
(Sammanställning av schlagerpinglan.se – Odds från oddschecker.com)

Schlagerpinglan: Som det konstaterats många gånger förr så är oddsen ett roligt tidsfördriv som ibland visar sig ha pekat ut vinnaren långt i förväg och ibland visat tecken på att vinnaren sakta men säkert, eller i raketfart, rört sig uppåt på oddslistorna (läs mer om vinnaroddsen de senaste 12 åren här). Vilket sorts år 2019 är vet vi om endast ett fåtal timmar. 😀

Då jag själv inte är riktigt klar med mina final-gissningar (jag slits nämligen åt olika håll) så suger jag gärna på den karamellen ett tag till. Visst hoppas jag att resultatlistan stämmer väl överens med min personliga final-topp-15-lista men så lär det ju knappast bli. 😛

Jag återkommer under dagen med fler ESC-relaterade inlägg. Glad Eurovision-dag på er alla så länge! 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Eurovision 2019: Oddsen på finalmorgonen”

 1. Micke

  Nästan allting har tappat live för mig i år. Tänkte att jag säger det direkt här så jag inte tjatar ned detta i varje kommentar utmed vägen. På detta sättet blir det möjligen högst något kort instick på något speciellt ställe. Inte mer

  Nu betyder inte detta att jag är extremt negativ vad gäller ESC 2019 utan väl mer bara att jag inte är så jättepositiv som jag kände mig under studioversionerna. Ok då kör vi.

  1. MALTA (7/10) Bra
  (Ja du Adri jag kan berätta för dig att det är inte bara du som är förvånad över att jag inte tycker illa om det här. Ingen jättefavvis dock men denna tjatiga men effektiva låt har något som får upp humöret skapligt)

  2. ALBANIEN (8/10) Mer än bra
  (Nu hamnar jag där jag sa jag inte skulle hamna. En studioversion med en låt som lyfter, en sångerska som lyfter ett mäktigt sammansatt verk till oanade höjder när det gäller ESC, har ersatts av en tungfotad svårledd musikkoloss i flera delar. Betyder detta att jag nu då tycker illa om bidraget? Nope men det är inte längre det mästerverk inom ESC det leddes in i tävlingen som)

  3. TJECKIEN (0/10) Obeskrivligt uselt
  (Jag har redan sagt nästan för mycket om detta bidraget så jag nöjer mig med att säga att jag är glad jag inte är född i Tjeckien med hjärtat i detta land. Jädrar så jag hade skämts i så fall. En skämskudde hade definitivt inte räckt)

  4. TYSKLAND (6/10) Mer än godkänd
  (Tänk jag kan inte förstå all skit som slängs över detta bidraget. Betyder det att jag tycker det är ett mästerverk? Definitivt inte men jag kände redan från första början att åsikterna skulle styra iväg när man märkte att fokus mer låg på “vilken skit det var” att de inte var riktiga systrar än fokus på låten. Tyvärr fick jag rätt. För mig är detta ett bidrag långt ifrån dåligt men även långt ifrån bra. Oförargligt helt enkelt)

  5. RYSSLAND (8/10) Mer än bra
  (Detta är i mina ögon Lazarevs överlägset bästa bidrag av de tre han haft. De andra gillade jag inte överhuvudtaget. Starkt både låtmässigt, sångmässigt och även scenmässigt. Tror dock människors ofta negativa syn på Ryssland gör det svårt för detta att bli en seger)

  6. DANMARK (8/10) Mer än bra
  (Här har jag haft och har problem med den tunna gränsen mellan banal och mys. I nio stunder av tio tycker jag detta är jädrigt mysigt och fokuserar på det. Mitt problem är inte detta egentligen och inte heller likheten med en gammal hit. Nej mitt “lilla” problem är avsaknaden av den mysiga rosslighet Leonora hade i studioversionen)

  7. SAN MARINO (6/10) Mer än godkänd
  (Hur skulle det ha låtit och sett ut om Leonard Cohen hade sjungit, låt säga Diggi loo diggi ley? Lite så är problemet för mig med det här. Inget fel på låten och inget fel på honom. De har dock inget äktenskapstycke ihop om man säger så)

  8. MAKEDONIEN (8/10) Mer än bra
  (Definitivt det bidrag som växt mest för mig på senaste tiden. Ofta är det så att det är låten man hör först. När man sedan efter ett par lyssningar för mer grepp på sångerskan och inser hur hon höjer låten då börjar det hända saker)

  9. SVERIGE (8/10) Mer än bra
  (Jag har bestämt mig för att ligga lågt. Två saker bara. 1. Äntligen ett bra svenskt bidrag. 2. Tänk på det Daniel här sa 2019-05-17 kl. 23:40 under STARTORDNINGEN I FINALEN i sitt första stycke.)

  10. SLOVENIEN (9/10) MYCKET BRA
  (Låtmässigt mysmässigt, må gott mässigt, avkopplingsmässigt and so on and so on är detta startfältets totalt överlägsna bidrag. Största problemet för låten är att den behöver tid för att mogna hos lyssnaren, som klassbidrag ofta gör. Har ESC-tittaren/lyssnaren verkligen det tålamod som krävs? Här ska det ju oftast sitta direkt. Ett annat problem kan vara den “trötta” scenshowen. Klarar verkligen den ordinära ESC-tittaren den)

  11. CYPERN (2/10) Mer än dåligt
  (Vet att värdinnan på den här bloggen tycker om det här och jag vill inte slänga skit på hennes tycke och allt fantastiskt hon gör på denna bloggen så nu har jag sagt nog)

  12. NEDERLÄNDERNA (8/10) Mer än bra
  (Fantastiskt uppbyggt vackert bidrag. Stor vinstchans men jag vill ändå lägga en varning. På samma sätt som gäller Sloveniens scenshow kan förstagångslyssnaren möjligen känna detta direkt tröttande. Önskar de gjort mer med liveframträdandet)

  13. GREKLAND (8/10) Mer än bra
  (Det finns stunder då man känner att artisten är bättre än låten. Delvis är det så här. Låten är bra, absolut, men jag önskar så att Katerine hade fått ett än bättre bidrag att ta tag i. Det finns så mycket mer i henne än som kommer fram här)

  14. ISRAEL (5/10) Godkänd
  (Jag vet ingenting om låtskrivare till den här men det måste vara mer än en i alla fall. Om inte så måste låtskrivaren vara schizofren. En så lovande, levande vers följd av ett sånt pekoral till refräng. Mycket märkligt)

  15. NORGE (7/10) Bra
  (Här är motsatsen till Greklands bidrag. Detta hade definitivt varit värd bättre sångare. I synnerhet när det gäller de två lead men även “jojkaren”. Jädrar det hade varit kul om de hade slängt in Jon Henrik där istället)

  16. STORBRITANNIEN (2/10) Mer än dåligt
  (För en gångs skull hade detta land ett bra bidrag på gång. Det var just denna låten med en kvinnlig sångerska. Allt lät bra och låten vinner också men i den här urtråkiga versionen istället)

  17. ISLAND (0/10) (0/10) Obeskrivligt uselt
  (I rest my case. Näst sämst i år)

  18. ESTLAND (6/10) Mer än godkänd
  (Inget ont om Victor men har inte Estland egna artister. Såååååå patetiskt. En väldigt mysig vers följs av en mer ordinär refräng. Storma om bidraget lär det knappast göra)

  19. VITRYSSLAND (2/10) Mer än dålig
  (Då är vi för andra gången ikväll inne och hälsar på hos JUNIOR EUROVISION SONG CONTEST. Tillsammans med Tjeckien utgör Vitryssland detta startfälts juniorbidrag. Det här luktar MF så långt och länge att det knappt ens räcker med en tvätt för kläderna man har på sig)

  20. AZERBAJDZJAN (2/10) Mer än dålig
  (Välkommen in i falsettens sagoland. Det här fer mig så hemska vibbar att jag inte ens klarar att krypa innanför för att se om det finns något inom skalet för bidraget)

  21. FRANKRIKE (2/10) Inte fullt godkänt
  (Har alltid haft svårt för bidrag som ska vinna för “sakens skull.” Helt oavsett om det är något jag håller med om eller inte. Frankrike förlorade i år två riktigt bra bidrag på grund av detta. Killen har tyvärr varken utstrålning eller sångröst men räddas av en fantastisk dansös. Hon räddar detta och höjer betyget för min del)

  22. ITALIEN (8/10) Mer än bra
  (ESC-historiens bästa land utan minsta tvivel. Aldrig har de ställt upp med något dåligt. I år var jag rädd detta skulle brytas. Tyckte inte om detta bidraget först men jädrar så det växt. Får se vad som händer live)

  23. SERBIEN (5/10) Godkänd
  (Årets dipp med engelskt instick i texten. Sååååå töntigt. Har extremt svårt för att bestämma mig för vad jag tycker om detta. Hon kanske kan övertyga i finalen. En final som jag iofs missar men jag kan ju kolla henne i efterhand)

  24. SCHWEIZ (7/10) Bra
  (Domer man efter publikens reaktioner i semifinalen så kommer övriga länder att få det svårt. Nu är det dock ingen säker mall. Jag gillar detta om jag bara hade sluppit det instrumentala sticket och “dans” där)

  25. AUSTRALIEN (9/10) Mycket bra
  (Ett bidrag jag gillat från första stund. Det har dessutom avancerat än mer efter liveshowen. Min tvåa numera. Underbart med en äkta sångerska och ett härligt liveframträdande. Jag är ledsen Johanna här, vet hur du känner. Jag kan förstå hur du känner men detta är för mig för bra för att ignorera)

  26. SPANIEN (2/10) Mer än dålig
  (Då avslutar vi både ESC och JUNIOR EUROVISION SONG CONTEST med detta bidrag 26 i förstnämnda och bidrag 3 i sistnämnda. Jag blir andfådd bara över tanken på detta bidraget och titeln passar precis för mina känslor. Just en sådan vill jag använda över ögonen under tiden detta pågår)

 2. Micke

  @Pinglan, kul att det finns folk som tycker odds är roligt 🙂 Det gör inte jag 🙂 Personligen tycker jag allt annat grymt du skriver om är mer min grej.

  Jag har nog aldrig haft så svårt med omdömen om bidragen så som jag har i år. Det är från dag till dag med de flesta faktiskt. Nu kommer jag inte kunna se det här ikväll. Jag lär väl vara hemma vid 05.00 som tidigast inatt men som den ESC-idiot jag är lär jag nog försöka kolla en del i efterhand innan jag faller i sömn. Sen får jag väl ta resten sen då 🙂 Vi jädra ESC-idioter 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag förstår er som inte bryr er om oddsen, för man kan egentligen inte utläsa så mycket av dem förrän efter att tävlingen avgjorts… men man kan ju spekulera. 😀

  Även jag har väldigt svårt att bedöma bidragen i år och känner liksom du att det svänger från dag till dag. Sverige är dock min stora favorit i år… sedan lär finalshowen (och hur nu röstningen utvecklar sig) avgöra vem/vilka jag till slut sitter och hejar på. 😀

 4. Micke

  @Pinglan, ja jisses hoppas du inte missförstod eller nåt. Jag menade bara att jag inte var intresserad. Om andra är det har ju inte jag med att göra. Det är ju min förlust i så fall. Intressen kan man aldrig diskutera det är var och ens grej. Så spekulera på du 🙂

  Men om jag kollar en kort på det ändå så kan jag ju säga att utifrån den Topp 10 finns det bara två bidrag jag skulle bli väldigt besviken att få som segrare och det är Frankrike men främst Azerbajdzjan.

  Av din egen Topp 10 finns det bara två bidrag jag har svårt för och det är din åttondeplats och främst din niondeplats. Intressant förresten att se Israel så högt upp på din ranking. Inte många som har det. Jag skulle kunna gå din väg om det bara gällt versen. Men refrängen???????

  Jag koncentrerar mig dock mer på det som jag tycker om. Blir roligare så 🙂

 5. Adri

  1. Malta
  – Överskattad faktiskt. Den har något. Michela är bra. Men det är ju ingen helhet som gifter sig. En ok vers, en bra brygga, en hemsk refräng. Repeat. Kul show dock.

  2. Albanien
  – 1. Hon ser lite ut som Sofia Vergara. Kul 🙂 2. Låten här är grym. Den bästa delen är när… körtjejerna typ ”sjunger förbi varann” (jag är inte insatt i musiktermer som ni märker… men det händer i första versen). Dramatiskt och tungt. Grymt.

  3. Tjeckien
  – Jag gillar helt enkelt inte detta, men den var bättre live! 🙂 Så den skadar inte finalfältet allt för mycket ändå faktiskt.

  4. Tyskland
  – Jag stör mig nåt oerhört på denna låt. Det finns INGET här. Jag både tycker och tror att detta är en låt som nog hör hemma i botten. Har svårt att se denna imponera. Och om den imponeras på någon så vill jag fråga, exakt vad imponeras ni av?

  5. Ryssland
  – Sergey är bättre än både låten och den ganska knasiga showen. Han vinner bara inte i år igen. Det ska inte gå. Det är helt okej ändå! 🙂 Eller bra, till och med. Men väldigt överskattat.

  6. Danmark
  – Så himla söt låt. Denna låt har fått så mycket skit det senaste dygnet. Folk tycker inte låten och Leonora var värda final och skickar spydigheter till henne. Det är så fel. Jag gillar dessutom detta. En naiv, ganska barnslig låt. Men den är himla fin!

  7. San Marino
  – I sammanhanget gillar jag detta och jag är överglad att se den i final 🙂 Jag ser hemskt gärna att Serhat bräcker San Marinos gamla rekord från 2014, men jag är väl inte så sugen på att se honom lyckas allt för mycket mer än så. Det hade nog varit dåligt för tävlingens rykte 😉

  8. Makedonien
  – Jag har inte barn. Än mindre en dotter. Jag kan tänka mig att detta är en låt som berör en mer ifall man har det. Man märker ju att sångerskan sjunger med inlevelse och verkligen menar det hon säger och hon skrev ju låten till sina barn. Som sagt, jag ska inte sätta mig in i föräldrars tankesätt allt för mycket, men jag gissar väl att de flesta päron skriver under på texten. Denna låt växte ENORMT live. Och förtjänade faktiskt final i slutändan 🙂 Tiden är kanske förbi att kommentera folks utseenden och detta är väl en balansgång isf, men… den klänningen är verkligen hemsk. Men om det är enda negativa så… 🙂

  9. Sverige
  – Jag gillar inte alltid Sveriges låtar. Men man kan lita på en sak om oss. Vi gör ESC snyggt. Vi lämnar inget till slump. Vi levererar snygga, välproducerade nummer som nästan känns amerikanska i sin professionalism. Och när vi då i år också har en låt att backa upp med – då kan man ju bara vara glad 🙂

  10. Slovenien
  – Mannen ovan (och nej jag snackar inte om Gud, jag menar bokstavligen ovan denna kommentar: Micke) kan väl ha influerat mig. För jag är rädd att detta också blivit min förstaplats nu när jag skulle uppdatera min topp 41 🙂 Så mycket hade förändrats. Bottenskrap hade flyttats upp, favoriter åkt ner. Och BAM… så insåg jag att Slovenien är banne mig ändå bäst i år. Med liten marginal. Jag älskar den intima scenshowen. De är gulliga tillsammans. Låten är avkopplande. Jag tror inte den vinner, men jag har inte gett upp hoppet om en placering i vänstra spalten iaf 🙂

  11. Cypern
  – Ännu en låt som växte i sändning 🙂 Yaaay. Tamta sköter sig. Låten är stabil. Men showen är så kall. Så opersonlig.

  12. Nederländerna
  – Jättefin låt. De hade tassarna om vinstpokalen redan från start med en så fruktansvärt fin video, men nu när det inte går att översätta videon till live så har alla inblandade ändå gjort vad de kan för att fånga samma känslor live! Jättefint verkligen!

  13. Grekland
  – En av årets största växare! Årets mest polariserande röst kanske? Jag älskar den och vill jämföra med Amy Winehouse. Sen kommer han från Aftonbladet och jämför henne med Hesa Fredrik. Detta är en låt som egentligen sträcker sig så långt utanför ESC 🙂 Grym produktion!

  14. Israel
  – Israel, ni vill verkligen inte vinna? Vi förstår. Men ni behövde inte skicka något SÅ HÄR dåligt???

  15. Norge
  – Om mannen ovan influerat mig om Slovenien så är vi på kollissionskurs här 🙂 Jag vet inte vad han begär. Detta är så bra – ÄVEN live! 🙂 Jag blev t.o.m så övertygad i torsdags att jag tagit bort Norges ”fanwank”-stämpel och numera istället vill kalla det ”skrällvarning” 🙂 Norge <3

  16. Storbritannien
  – Allting är stabilt. Men allting är också lite småtråkigt. John valde rätt låt att framföra själv 🙂

  17. Island
  – Fan det här växte nåt enormt i sändningen! Det här hoppas jag numera stort på! Vill inte se den vinna, men topp 5 kommer inte uppröra mig det minsta om den hamnar där! 🙂

  18. Estland
  – Jag förstår att man importerar artister om det finns nåt extraordinärt som verklgen sticker ut hos den personen. Inget ont om Victor, jag vill honom väl såklart. Men han är inte unik eller speciell nog för att vara värd att ”köpa in”. Låten är ok. Inte mer. Tänk Avicii, men utan Aviciis genomsyrade perfektionism.

  19. Vitryssland
  – Säga vad man vill om låten. Den är bara där. Inte upprörande, ingen favorit. Men ZENA? Wow. 16 år och det självförtroendet/karisman? Jag önskar så att jag kunde vara samma som henne när jag var 16 (eller ens nu för den delen). En av dem som krossat mest på scenen i tävlingen! 🙂 Oväntat av årets yngsta!

  20. Azerbajzjan
  – Finalens mest anonyma låt. Men det verkar bara vara jag som tycker det. Den är inte kass. Men den försvinner bara ur mitt minne hela tiden.

  21. Frankrike
  – Heja Bilal. Jag backar dig i dina personliga kamper och så. Men här i en musiktävling så finns det alldeles för mycket motstånd för dig.

  22. Italien
  – Där Frankrike hade show men ingen låt – så är det här tvärt om. Men hoppas Italien drar det längre strået! Jag älskar fan det här!

  23. Serbien
  – Hon sjunger ok. Störig engelsk fras är fortfarande bara en störig engelsk fras. Jag köper hennes finalplats 🙂 men den berör inte mig nämnvärt.

  24. Schweiz
  – En tidig vinnarkandidat. Men jag tror inte den tar sig dit. Men Schweiz kan vara glada för Luca och ”She got me” ändå 🙂 Snygg låt, snygg show. Allt klickar. Hoppades väl på liiite mer från liveprestationen. Men jag tycker absolut de kan vara nöjda!

  25. Australien
  – Ännu en snygg show. Fantabulös sångerska! Låten gillar jag som fa-en. Jag har inget emot om denna vinner, men tror inte så blir fallet.

  26. Spanien
  – Nja. Även om jag gillar det något mer än när det valdes i januari, så kvarstår faktum: jag blir stressad av denna låt!

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Inga missförstånd. 😀

  Vad gäller Israels bidrag så tror jag tyvärr att det tävlar med Tyskland om den absoluta jumboplatsen… men hoppas att jag har fel. Även jag hör ju att refrängen skulle behövts att “göras klar” och att speciellt texten behövt en extra genomgång… men nu är det som det är och jag njuter av melodislingorna och Kobis röst och helheten blir därför förmodligen bättre för mig än för många andra. Synd på något som skulle kunna bli så bra om de bara gjort den där sista checken innan de ansåg sig vara klara.

 7. Micke

  @Adri jag är faktiskt lite chockad här! Har vi någonsin varit så mycket överens när vi drar ihop listor så här 🙂 Kul att du hittat det jag och många fler hittat i Slovenien. Tyvärr kommer ju inte förstagångslyssnarna att göra det. Sen det där med “kollisionskurs” angående norska bidrag. Jisses det måste vara en mild kollision 🙂 Vi gillar ju bidraget båda två. Jag tycker bara det är tråkigt at liveframträdandet (läs rösterna) inte täcker upp för det. Sen ska nog inte du och jag träffas över en öl, fika or whatever med Spaniens bidrag spelandes i bakgrunden. Alltså skulle vår stressnivå ens vara mätbar 🙂

  @Pinglan, ja det luktar tyvärr snabbproduktion över Israels bidrag och det tycker jag är så himla tråkigt för den som tillverkat den fina versen. Hann de inte vänta ut att den personen också skulle göra refrängen? Tog det för lång tid så de slängde ihop något skrap själva istället. Hade de tidspress? Synd i alla fall

 8. Mikaela

  @Micke Läste ditt namn för snabbt på din första kommentar och trodde att den var skriven av någon annan. När jag läste igenom den tänkte jag “den här personen skriver ju exakt som Micke”. Så grattis till att ha ett helt eget skrivsätt!

 9. Micke

  @Mikaela, vet inte om jag helt enkelt är för dum eller vad 🙂 Just nu förstår jag inte riktigt det du skriver min vän. Var det något vi var överens om eller inte överens om?

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se