Slovakien Slovakien drog sig ur Eurovision Song Contest p.g.a. ekonomiska orsaker och något 2020-deltagande finns inte bland TV-bolagets planer. Enligt RTVS presstalesman Erika Rusnáková så lär intresset hos allmänheten för tävlingen inte vara tillräckligt starkt för att motivera en comeback. (Källa: escxtra.com)

Snabbfakta: Slovakiens deltagande i Eurovision Song Contest:
debutår: 1994 – deltagit 7 gånger – vunnit 0 gånger

Slovakiens debut-bidrag:

Nekovecná Piesen“, Martin Durinda and Tublatanka – ESC 1994

Slovakiens samtliga bidrag och
resultat i Eurovision Song Contest:
2012: Don’t Close Your Eyes“, Max Jason Mai Internval 18:e i semi 2
2011: I’m Still Alive“, TWiiNS Internval 13:e i semi 2
2010: Horehronie“, Kristina Pelakova Eurosong 2010 16:e i semi 1
2009: Leť Tmou“, Kamil Mikulčík & Nela Pocisková Eurosong 2009 18:e i semi 2
1998: Modlitba“, Katarína Hasprová Internval 21:a i ESC
1996: Kým nás máš“, Marcel Palonder Internval 18:e i ESC
1994: Nekovecná Piesen“, Martin Durinda and Tublatanka Internval 19:e i ESC

Schlagerpinglan: Med tanke på de uteblivna framgångarna för Slovakien i ESC, och ev. svikande intresse från publiken, så är det inte så konstigt att TV-bolaget inte prioriterar en ESC-comeback. Jag hoppas dock att Tjeckien fortsätter att leverera imponerande resultat (11:a och 6:a i finalen de senaste två åren) och därmed inspirerar sitt grannland att göra ett eget succé-comeback-försök. 🙂

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Eurovision 2020: Slovakien planerar ingen comeback”

 1. Adri

  Hoppas inte det är resultaten som håller de borta. Då är de omogna om de inte kan inse att problemet ligger i vad de skickat. Jag har t.o.m gillat mycket av det, men det räcker inte hela vägen det! 🙂

  Slovakiens topp:

  1. “Horehronie” (2010 – om än det förstördes av kvinnan i vitt)
  2. “Modlitba” (1998)
  3. “Let tmou” (2009)
  4. “I’m still alive” (2011)

  Alla de fyra gillar jag 🙂

  5. “Don’t close your eyes” (2012 – en låt som förtjänade ett bättre framträdande för det var ett av tidernas allra bottenmärke).

  De andra två låtarna har jag faktiskt inte hört, och med tanke på placeringarna lockar de inte 🙂

 2. Micke

  Slovakien har haft två riktigt bra bidrag av de sju de har försökt med. Problemet var bara att i båda fallen gällde detta studioversionen och inte live.

  2010 ställde de upp med ett bidrag som hade varit på min topp 10 genom alla år om de fått till det lika bra live som i studioversion. Största skillnaden är “kvinnan i vitt” som Adri kallar henne. I studioversion står hon för den allra bästa delen av låten. Sååååå wow. väl på scen undrade jag istället mest vad tusan hon gjorde där.

  2012 hade de en bra rocklåt i studioversion men vad tusan var det egentligen som uppenbarade sig på scen? I övrigt känner jag att även bidraget 1998 har vissa plus medan bidraget från 2011 är det svagaste de haft.

 3. Nathalie

  Jag tyckte mycket om deras bidrag från 1998- Modlitba och även 2010 års bidrag: Horehronie var ganska bra. Övriga bidrag är dock snarkvarning för mig.
  Men jag hoppas också på en comeback för Slovakien snart.

 4. Marcus

  Modlitba är en av de bästa låtarna som tävlade under nittiotalet, punkt. Tyvärr har Slovakien haft sällsynt svårt att pricka rätt efter det.

 5. Mats

  Utav Slovakiens bidrag är det bara “Horehronie” (2010) som gjort avtryck för mig, den var riktigt bra och borde ha gått till final. I övrigt tycker jag att det är väldigt slätstruket men som påpekats: Tjeckien har ju skickat allt bättre låtar på senare år så låt oss hoppas att Slovakien blir inspirerade och gör comeback så småningom.

 6. Cmn

  Håller med vill med har tbx Slovakien igen i esc och speciellt efter min semester i det landet förra året. Gillar för övrigt deras nationalsång. Lyssna på den om ni kan få tag på den.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se