BulgarienEfter rykten om att TV-bolaget BNT skulle vara bankrupt (med skulder på uppemot 50 miljoner lev / ca 25 miljoner euro) så har många väntat på ett negativt besked angående Bulgariens eventuella deltagande i Eurovision Song Contest 2020 i Nederländerna.

Ännu har dock inte något beslut tagits – det väntas inte ske förrän i slutet av september, enligt ett avslöjande som landets Eurovision-delegation på Twitter gjorde i torsdags. Där framgick även att de ser ett framtida JESC-deltagande som möjligt… vilket kan vara en hint om att de ser en ljusning vid horisonten. (Källor: BNT Eurovision Bulgaria och escxtra.com)

Uppdaterat: Den 16:e september kom ett nytt meddelande från Eurovision Bulgaria på Twitter där det framkom att de meddelar sitt beslut när det finns något att meddela.

Snabbfakta: Bulgariens deltagande i Eurovision Song Contest:

2005 – deltagit 12 gånger – vunnit 0 gånger

Bulgariens senaste ESC-bidrag:

Bones“, Equinox (live i Lissabon 2018)

Bulgariens ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:

2019: – – – – – –
2018: Bones“, Equinox (Internval) 14:e i finalen
2017: Beautiful Mess“,
Kristian Kostov
(Internval) 2:a i finalen
2016: If Love Was A Crime“,
Poli Genova
(Internval) 4:a i finalen
2015: – – – – – –
2014: – – – – – –
2013: Samo Shampioni“,
Elitsa Todorova &
Stoyan Yankoulov
(Internvalda artister
+ Nationell final
)
12:a i semi 2
2012: Love Unlimited“,
Sofi Marinova
(Nationell uttagning) 11:a i semi 2
2011: Na Inat“, Poli Genova (Nationell final) 12:a i semi 2
2010: Angel Si Ti“, Miro (Internvald artist
+ Evrovizija 2010
)
15:e i semi 2
2009: Illusion“, Krassimir Avramov (Be A Star +
Bulgarian Song for
Eurovision 2009
)
16:e i semi 1
2008: DJ, Take Me Away“,
Deep Zone & Balthazar
(EuroBGVision 2008) 12:a i semi 2

Schlagerpinglan: Om BNT:s ekonomi är så illa däran som det ryktas så ska man nog inte ha alltför stora förväntningar på en ESC-comeback redan 2020 för Bulgarien. Men, men… så länge vi inte fått något besked så lever i alla fall hoppet. 🙂

Mer om Bulgariens förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Bulgarien i ESC 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Bulgarien 2020: BNT väntas ge besked i september”

 1. Adri

  Man ska inte ropa hej… and so on.

  Men det är ju ändå glädjande att de inte stänger dörren än! 🙂 Jag hoppas på en return!

  Men sen så klart. Om tillståndet hos BRT är så ömtåligt kanske de ska försöka komma på fötter igen ordentligt innan de återvänder!

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Precis… det känns lite naivt att tro att allt ska ha ordnat sig ekonomiskt för BNT så att det bara är att köra på som vanligt redan 2020… men jämför man sannolikheten att Bulgarien ska göra comeback mot att vi t.ex. ska återse Monaco eller Luxemburg så känns det trots allt ganska hoppfullt… även om det kanske tar ett par år. 😀

 3. Micke

  Tyckte det var extra tråkigt att Bulgarien hoppade av 2019. De har verkligen inte varit någon favvis för mig. Visserligen kom deras bästa bidrag 2007 med “Water” men vad har de sysslat med i övrigt? Sen plötsligt då började de växa till sig de tre sista åren och väl där hoppar de av. Tråkigt. 2016-2018 låg Bulgarien högt för mig. Det sistnämnda året 2018 gällde det dock bara studioversion för live kapsejsade det mesta både låtmässigt och gällande artisterna som körde lite Schweiz 2006 där det mest handlade om det egna jaget.

  För min del gäller det dock fortfarande mest om att få tillbaka Turkiet, Bosnien-Hercegovina, Luxemburg. Oj så jag saknar de tre länderna

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Om jag själv skulle få makten att övertyga tre länder att göra comeback i ESC så hade jag valt Andorra (visserligen inga stora ESC-hits så här långt men så pass speciella att jag är väldigt nyfiken på att se nästa bidrag), Turkiet (ett av de länder som verkade satsa väldigt mycket på ESC när de väl ansåg sig ha en chans i tävlingen) och Luxemburg (mycket lär ha hänt musikmässigt i landet sedan de senast var med så det är en chansning, men det gör mig knappast mindre nyfiken). 😀

 5. Adri

  Micke: Ja du ska nog inte ha allt för höga förhoppningar, men Turkiet har faktiskt inte dementerat tävlande än 🙂 Så än lever hoppet. Small as it may be!

 6. Micke

  Pinglan och Adri! Turkiet är för mig, som söker det annorlunda i Esc, A och O i tävlingen. Bosnien-hercegovina har ett av de två bästa bidragen genom tiderna och även annat starkt.

  Luxemburg är däremot en annan grej för mig. När jag intresserade mig tar Esc och tittade tillbaka på åren före min tid hittade jag snabbt landets styrka – ballader. Jag jag saknar Serbiens balkanballader så saknar jag på samma sätt Luxemburgs mer västerländska ballader.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se