FrankrikeNär France Télévisions tidigare i år bekräftade att Frankrike kommer att delta i Eurovision Song Contest 2020 så nämnde de inget om hur själva valet av tävlingsbidrag skulle gå till. Nu har de däremot avslöjat att de återigen tänkt sig en nationell uttaging.

TV-bolagets nya programchef, Alexandra Redde-Amiel, avslöjade i en intervju med Pure Medias att de satsar på att göra varumärket Eurovision större och att det blir en nationell uttagning, även om vare sig dess namn eller format är klubbat. Eventuella förändringar jämfört med Destination Eurovision, 2018-2019, lär presenteras tids nog. (Källa: wiwibloggs.com)

Frankrikes senaste ESC-bidrag utsett genom en nationell final:

Roi“, Bilal Hassani (live i Tel Aviv 2019)

Schlagerpinglan: Det här var ju rejält goda nyheter, tycker i alla fall jag som höll tummarna för en förbättrad version av “Destination Eurovision”. 😀

Då de säsong två började att live-sända även semifinalerna så fixade de den, i mitt tycke, största barnsjukdomen direkt och vad som nu står först på tur att behöva justeras är däremot något jag har desto svårare att fingret på. 50/50 tittar- och jury-röster gillar jag, liksom att de släpper låtarna i förväg och uppträder live i showerna.

Det är nog mer de små detaljerna som gör det, som hur de bygger upp liveshowerna och får in den rätta stämningen… förutom det uppenbara med ännu bättre artister och bidrag. Lycka till, Frankrike. 😀

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Frankrike 2020: France Télévisions bekräftar nationell uttagning”

  1. Micke

    Jag föredrar nationell final framför internvalda idag. Samtidigt finns det alltid en fara i dessa finaler, vilket sannerligen Frankrikes uttagning 2019 var ett bekräftande av. Faran att “The thing” vinner över låtar och artisters kvalité såg vi klart i denna uttagning och tyvärr ser vi det allt för ofta i både MF och ESC.

  2. Micke

    Inte “idag” utan bidrag

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se