LettlandI dag, den 10:e oktober, började TV-bolaget LTV att ta emot bidrag till Supernova 2020, den nationella uttagning som ska utse Lettlands tävlingsbidrag i Eurovision Song Contest 2020 och vars final som lär avgöras den 8:e februari.

Fram t.o.m. den 20:e november kan intresserade (både inhemska och utländska låtskrivare och artister) ladda upp sina bidrag på Supernovas webbsida där även regelverket finns presenterat (på lettiska).

Utländska låtskrivare och artister är välkomna så länge de inte står för mer än 30% av upphovsrätten för bidraget eller mer än 30% av artistgruppen. Alla solister måste därmed vara från Lettland. Se supernova.lsm.lv för ytterligare information. (Källa: supernova.lsm.lv)

Senaste Supernova-vinnaren:

That Night“, Carousel (live i Tel Aviv 2019)

Schlagerpinglan: Med ett inledande topp-tio-inlägg som följdes av Lettlands ESC 2020-bekräftelse och nu sökandet efter Supernova-bidrag så har dagen uteslutande handlat om Lettland. Lite enformigt kanske men nu är det i alla fall bekräftat att det blir ytterligare ett ESC-år med både Lettland och Supernova så jag är nöjd i alla fall. Lycka till, Lettland. 😀

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Lettland i ESC 2020“.

Relaterad information:TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2020

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Lettland 2020: LTV tar emot bidrag till Supernova 2020”

  1. craxman4

    Dags för pinglan att börja lägga upp JESC-inlägg. Dom har ju för fan bättre musik än den riktiga ESC. Allt ESC-fans söker efter i ESC finns redan i JESC.

  2. Adri

    craxman4, personligen håller jag inte med. Jag har väldigt, väldigt ytlig kontakt med JESC och visst finns där förvånansvärt vettiga låtar (de flesta är hemska dock), men jag tycker JESC är extreeeeemt underlägsen ESC – för att inte tala om att jag tycker det är tråkigt med barn som leker vuxna.

    Vill Pinglan uppdatera om JESC, så för all del. Men till skillnad från dig saknar jag det inte 🙂

  3. Schlagerpinglan

    @craxman4, Som jag påpekat tidigare så har jag inget intresse av JESC så det lär inte hända.

  4. craxman4

    När var det senaste gången du kollade på JESC?

  5. Schlagerpinglan

    @craxman4, Den enda kontakt jag haft med JESC är när jag tittat på ESC-artisters gamla JESC-klipp. Själva tävlingen har jag aldrig tittat på då jag inte tycker att det är speciellt underhållande med alltför unga talanger/artister.

  6. Mats Wältare

    Här är en förutsägelse av mig vad jag tror kommer att vara med i Supernova 2020 (för att jag är uttråkad lol)
    Markus Riva
    Edgars Kreilis
    Sudden Lights
    Madara (från 2018 med låten på lettiska)
    Nån låt skriven av Aminata Savadogo
    Nån låt skriven av Ylva & Linda Persson

  7. Micke

    Mats Wältare… Jag hoppas du har rätt när det gäller Sudden lights men inte när det gäller Marcus Riva. Har vi inte snart fått nog av den sistnämnde?

    Vad gäller JESC så är det mer ointressant för mig än MF, även om det låter omöjligt. Sorry Craxman4

  8. Schlagerpinglan

    @Mats Wältare, Själv hoppas jag främst att du får rätt på Markus Riva eftersom min förhoppning är att han ska ställa upp med en riktig superlåt som passar hans röst så att han äntligen får vinna. 😀

  9. Micke

    Pinglan… Visst ja, det hade jag glömt hur du såg på Marcus Riva. Ber om ursäkt för det jag sa

  10. Schlagerpinglan

    @Micke, Inget att be om ursäkt för, kan inte tänka mig att hans bidrag så här långt varit något du lyssnat speciellt mycket på. 😀

  11. Adri

    Mats Wältare: Jisses jag orkar inte med Markus Riva. När ska han inse att Lettland inte vill skicka honom? Jag hoppas han hålls borta från Supernova.

    Vad gäller Madara och Aminata hoppas jag du får rätt! 🙂

  12. Mats Wältare

    Tack till Micke Adri och Pinglan för era fina kommentarer och åsikter som jag 100% förstår alla har en annorlunda åsikt på olika saker som jag tycker alla ska respektera åt (vill inte låta som en douchbag men jag respekterar allas åsikter förlåt om jag säger det för mycket)
    Jag gillar Markus Riva men blir lite trött att han är så jävla desperat varje gång
    Jag håller tummarna mest för Madara och Sudden Lights

  13. craxman4

    Då är det väl avgjort? 43 länder kommer att delta i ESC 2020. Bulgarien återvänder ju och dom andra länderna borde bekfräftat på ett eller annat sätt. Annars måste väl 4 länder få onödig böter? Alltså Ungern, Moldavien, Bulgarien och Armenien.

  14. Schlagerpinglan

    craxman4, Var hittar du uppgifter om att de fyra länderna anmält sig till ESC 2020? Om de har det – hur kan du vara så säker på att de inte dragit sig ur innan den 10:e men att de inte gått ut med uppgifterna än?

    T.ex. så var Montenegro väldigt tydliga med att deras anmälan bara var preliminär (vilket visserligen alla ländernas var) så det finns all anledning att invänta EBU:s lista och inte ta ut något i förskott. Visst kan man göra en kvalificerad gissning och kanske få “rätt” i slutändan, men vi vet inget med säkerhet förrän EBU avslöjar vad som gäller.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se