IslandEfter att deadline för låtskrivare och artister att skicka in bidrag till Islands nationella uttagning inför Eurovision Song Contest 2020 passerades den 17:e oktober har TV-bolaget RÚV meddelat att de fått in 157 låtar till Söngvakeppnin 2020.

Detta är en ökning med 25 bidrag (ca 20%) jämfört med förra året. Totalt kommer nu 10 bidrag att väljas ut genom att en sjumannajury går igenom de inskickade bidragen samt att RÚV bjuder in etablerade låtskrivare till tävlingen. Finalen, som föregås av två semifinaler den 8:e och 15:e februari, är tänkt att avgöras den 29:e februari. Vilka bidrag som till slut får tävla presenteras i januari 2020. (Källor: ruv.is och eurovoix.com)

Islands senaste “Söngvakeppnin”-vinnare:

Hatrið mun sigra“, Hatari (live i Tel Aviv 2019)

Schlagerpinglan: Inte för att antalet inskickade bidrag säger något om vad som döljer sig i högen av förhoppningsfulla bidrag… men det är likväl roligt att se att intresset för den isländska uttagningen inte bara håller i sig utan även tycks växa. 😀

Mycket av detta kan man säkert tacka Hatari och deras fina 10:e-plats för, vilket gör att det ska bli intressant att se om det haft någon effekt på 2020-startfältet. Vi skulle kunna ha en riktigt annorlunda Söngvakeppnin-säsong framför oss. 😀

Mer om Islands förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Island i ESC 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se