Italien Sedan tidigare är det bekräftat att TV-bolaget RAI både tänker arrangera Sanremofestivalen 2020 samt låta Italien delta i Eurovision Song Contest 2020, men informationen om hur deras nya ESC-bidrag ska utses har så här långt lyst med sin frånvaro.

Nu har dock RAI avslöjat, i och med att Sanremo 2020-reglerna släppts (se rai.it), att festivalen återigen kommer att användas som Italiens ESC-uttagning men att de deltagande artisterna måste ge besked innan live-showerna om de vill representera Italien i ESC.

Detta betyder att om vinnaren av Sanremo 2020 inte på förhand gjort sin ESC-bekräftelse så får RAI själva utse vem de skickar till Rotterdam 2020. (Källa: wiwibloggs.com)

Senaste Sanremo-vinnare att tacka nej till ESC:

Un giorno mi dirai“, Stadio (vann Sanremo 2016)

Schlagerpinglan: Det här var ju trevliga nyheter, tycker i alla fall jag som gärna vill veta redan på förhand om Sanremo-vinnaren kommer att skickas till ESC eller inte. Nu förutsätter jag ju att RAI går ut med informationen om vilka artister det är som är intresserade av ett ESC-äventyr innan tävlingen, vilket kanske är för mycket begärt. Nåja, det lär visa sig. 😀

Vad gäller exemplet ovan, när Stadio tackade nej till ESC, så var det tvåan Francesca Michielin som i stället fick tävla med “No Degree Of Separation” 2016, viket gav en 16:e-plats. Då detta, eller egentligen “Nessun grado di separazione“, var min Sanremo-favorit det året så ser jag det som en påminnelse om att det inte är helt fel att vissa artister saknar ESC-ambitioner. 🙂

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Italien i ESC 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se