Nederländerna Som det påpekats tidigare så blir Nederländerna det första värdlandet på 2000-talet att göra ett rent internval när de nu ska utse sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2020 i Rotterdam.

Att arbetet går framåt bekräftas av uppgifter från den utvalda sex-manna-kommittén, se nedan, då de i går påbörjade sitt arbete med att lyssna igenom potentiella ESC-bidrag:

Sökandet efter Nederländernas ESC 2020-bidrag:
Nederländernas internval
(Foto lånat från JAN SMIT på Twitter)

Nederländernas internvals-kommitté:
Coen Swijnenberg DJ
Sander Lantinga DJ
Joyce Hoedelmans Delegationsmedlem sedan 2014
Eric van Stade AVROTROS
Cornald Maas Kommentator
Jan Smit Kommentator
(Källa: eurovoix.com)

Schlagerpinglan: Detta blir det åttonde internvalet i rad som Nederländerna skickar till ESC och med tanke på att de sju tidigare försöken bl.a. givit en vinst, en andraplats, en niondeplats och två elfteplatser så kan man nästan lockas att tänka att de “vet vad de gör”. Likväl så är det varje år nya förutsättningar och med en så pass bra meritlista så är det inte konstigt om förväntningarna är ganska höga.

Då kan det vara lite tröstande att komma ihåg att värdländerna de senaste åren placerat sig 23:a (Israel 2019), 26:a (Portugal 2018) och 24:a (Ukraina 2017). Sett ur den synvinkeln så behöver de egentligen inte känna en alltför stor press. 😀

Mer om Nederländernas ESC 2020-förberedelser hittar ni här: “Nederländerna i ESC 2020“.

Relaterad information: Se “Hur värdländerna valt ut sina ESC-bidrag på 2000-talet“ för info om hur värdländerna valt ut sina ESC-bidrag på 2000-talet samt vilken placering de fick.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se