Ungern Efter att TV-bolaget MTVA avslöjat att de kommer att arrangera A Dal 2020 men att tävlingen inte kommer att utse Ungerns bidrag i Eurovision Song Contest 2020 har förvirringen varit stor. Kommer TV-bolaget att utse bidraget på annat sätt eller är det nu klart att Ungern avstår från att delta?

För att få klarhet så tog esctoday.com kontakt med MTVA som bl.a. svarade så här:

Instead of taking part in the Eurovision Song Contest in 2020, we will support the valuable productions created by the talents of Hungarian pop music directly.” / MTVA

Esctoday.com tolkar det som att TV-bolaget satsar på A Dal i stället för ESC och räknar därför in Ungern bland de länder som uppgivit att de inte kommer att delta i Eurovision Song Contest 2020 i Rotterdam. (Källor: esctoday.com)

Uppdaterat 2019-10-30: Esctoday.com har nu uppgraderat Ungern från “kommer ej att delta” till “osäker”.

Uppdaterat 2019-11-13: Ungern finns ej med på EBU:s officiella ESC 2020-deltagarlista, vilket betyder att de inte kommer att delta i Eurovision Song Contest 2020.

Ungerns mest framgångsrika A Dal-vinnare i ESC:

Running“, András Kállay-Saunders (5:a i ESC 2014-finalen)

Schlagerpinglan: Hmm… esctoday.com brukar vara en pålitlig källa när det gäller ESC-nyheter så om de är övertygade om att de fått ett visst besked från MTVA så är det nog tyvärr så. Jag vill inte gärna tro det, och kommer att (precis som i fallen med alla positiva besked) hålla det ytterst preliminärt. Inget kan ju ses som klart förrän EBU presenterar sin deltagarlista… men det ser ju knappast ljust ut.

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Ungern i ESC 2020“.

Relaterad information: Wikipedia har 40 länder på sin lista över klara ESC 2020-länder medan esctoday.com har 39 länder. Läs mer här: “Eurovision Song Contest 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Eurovision 2020: Ungern deltar (förmodligen) ej”

 1. Mats Wältare

  Jag tycker det är väldigt synd att ungern kanske inte kommer vara med i ESC 2020 jag älskar ungerns låtar och att dom hoppar av efter att dom inte gick till final makar ingen sense för mig

 2. Johan

  Tror tyvärr det är politiskt styrt. Vi lär inte se Ungern i ESC på ett bra tag, precis som med Turkiet om jag får gissa.

 3. Schlagerpinglan

  @Mats Wältare, Nej, inte heller jag tror att det skulle vara just den här ensamma finalmissen som ligger bakom deras avhopp. Det låter ju inte speciellt troligt.

  @Johan, Med tanke på att de inte har några extrema pengaproblem (kan satsa på en utökad show) och inte verkar speciellt besvikna och trötta på allt vad tävla i musik innebär (de satsar ju på en utökad show) och dessutom vill hjälpa vinnarens karriär på bästa sätt genom pengar och tillfälle att synas (vilket ett deltagande i ESC med miljon-publik över hela världen vore en bra vinst) så verkar det ju som att de bakom A Dal fortfarande hade velat ha kvar ESC-kopplingarna men helt enkelt inte får. Rena spekulationer från min sida, givetvis, men det verkar ju betydligt troligare än att de skulle ge upp efter en finalmiss.

 4. Johan

  @schlagerpinglan. Precis, ESC och dess kopplingar är väl inget som Ungerns styre direkt jublar över.

 5. Cmn

  Tycker det är trist att inte ungen är med i år då de låtar de haft de senaste åren blivit betydligt bättre än dem de hade tidigare. Då var det bara dåliga låtar nu mer oftast bra låtar.

 6. Engsla

  Cmn: vi kan alltid hoppas att de kommer tillbaka 2021!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se