Armenien Efter ett års uppehåll, då AMPTV utsåg sitt ESC-bidrag internt, så meddelar TV-bolaget att de planerar för en tredje säsong av Depi Evratesil, där Armeniens artist och bidrag i Eurovision Song Contest 2020 kommer att utses.

Armeniska medborgare och armenier boende i utlandet kan fr.o.m. i dag, den 5:e november, skicka in sina ansökningar och bidrag till TV-bolaget, se anmälningsformulär och regelverkeurovision.am. Deadline är satt till den 31:a december. (Källa: eurovision.am)

Armeniens ESC 2020-uttagning: Depi Evratesil – Säsong 3

Depi Evratesil – Säsong 3” (0:53 – Nov 5, 2019 – Armenian Public TV)

Armeniens samtliga Depi Evratesil-säsonger:

Årgång: Artist/Bidrags-val: ESC-resultat
Säsong 1
(inför ESC 2017)
Artisten utsågs genom Depi Evratesil: Artsvik
Bidraget utsågs internt: “Fly with me
18:e i finalen
Säsong 2
(inför ESC 2018)
Artist och bidrag utsågs genom Depi Evratesil:
Qami“, Sevak Khanagyan
15:e i semi 1
Säsong 3
(inför ESC 2020)
Artist och bidrag utses genom Depi Evratesil:
?
?

Schlagerpinglan: Efter att premiärsäsongen av Depi Evratesil gjort ett riktigt bra intryck på mig och de fixade det största problemet (att artisterna inte tävlade med sina potentiella ESC-bidrag) redan till den andra säsongen så är jag väldigt förväntansfull inför säsong tre, speciellt då de ansvariga haft ett helt extraår på sig att finslipa detaljerna. 😀

Jag tackar för AMPTV:s beslut att ta tillbaka den nationella uttagningen och håller tummarna för att 2020-säsongen blir minst lika bra som sina föregångar. 😀

Mer om Armeniens förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Armenien i ESC 2020“.

Relaterad information: Observera att vi närmar oss deadline för att skicka in bidrag till Estlands Eesti Laul 2020, d.v.s. den 6:e november. Mer information om hur man skickar in bidrag till de olika ländernas uttagningar hittar ni här: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Armenien 2020: AMPTV tar emot bidrag till Depi Evratesil”

 1. Adri

  2018 hade Armenien en av det årets starkaste finaler! Tyvärr slutade det med en vinst för ”Qami” :/ The rest is (sad) history.

  Kamil (tror jag han hette) hade jävligt cool röst, lät ju nästan digital även live. Men ”Qami” var himla trist.

  Och jag vill då påpeka att låtarna ”You and I” och ”Poison – Ari Ari” deltog samma år. Två betydligt mer förtjänta låtar vad gäller min kopp te 🙂

  Hoppas Asmik återvänder med en lika grym löt 2020!

  Eller nån annan random armensk artist jag inte känner igen! Jag har absolut inte skrapat på Armeniens musik-yta ens.

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Som jag såg det så tyckte jag att Sevak Khanagyan var en väldigt bra sångare och “Qami” en “kompetent och bra låt”, men ack så tråk-fel det likväl blev. När själva uttagningen, som var en av de bättre det året, innehöll så många andra bra och betydligt mer intressanta bidrag så blev det något av ett antiklimax när resultatet meddelades. Kanske var det det “bästa” bidraget som vann om man använde sig av en formel för sångröst och låt-uppbyggnad o.s.v. … men för ESC så kändes det inte helt optimalt.

  Själv hade jag, förutom dina förslag “You and I” och “Poison (Ari Ari)” (som mystiskt försvann innan finalen), även “I’m a Liar” med bland de bidrag som gjorde att jag fortfarande längtar efter Depi Evratesil – Säsong 3. Jag ser gärna att en del av de “gamla” artisterna kommer tillbaka men det jag egentligen mest hoppas på är att de ska lyckas göra mig lika positivt överraskad som de gjorde sist angående de tävlande låtarna.

  (Nu menar jag naturligtvis inte att det är chockerande att Armenien kan presentera ett starkt startfält utan snarare att det finns många länder som år efter år har svårt att få fram konkurrenskraftiga låtar och att då Armenien, novis på ESC-uttagnings-fronten, på ett och samma år lyckas få fram så pass många som gjorde ett så starkt intryck på mig ser jag som väldigt anmärkningsvärt.)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se