Tjeckien Efter nyheterna att Jan Bors lämnar Ceska Televize och sin post som Tjeckiens ESC-delegationsschef samt att Cyril Hirsch blir hans efterträdare kom beskedet att den planerade, TV-sända nationella finalen i Prag den 25:e januari ställs in.

Schemat för Tjeckiens online-uttaging inför ESC 2020:

6:e januari De åtta utvalda artisterna presenteras
13:e januari De åtta musikvideorna presenteras
13:e januari Onlineomröstningen inleds
26:e januari Onlineomröstningen avslutas
jan/feb Vinnarpresentation

I stället kommer Tjeckiens bidrag i Eurovision Song Contest 2020 att, precis som de föregående två åren, väljas ut genom en online-uttagning, som dock sägs ha genomgått lite förändringar. Anledningarna till att de flyttat fram den TV-sända finalen (till ev. nästa år) lär vara många men främst vill de göra något annorlunda och just 2020 var inte rätta året för det. (Källor: ESC Czech Republic, eurovoix.com och wiwibloggs.com)

Jurys andra favorit i Tjeckiens ESC-uttagning 2019:

True Colors“, Barbora Mochowa (se hela “Eurovision Song CZ 2019”-resultatet här)

Schlagerpinglan: Ser man till resultatet av den omröstning som gjorts bland fansen om hur de tagit emot denna nyhet från det tjeckiska TV-bolaget så är majoriteten ganska bedrövade. Själv tycker jag visserligen att det är lite tråkigt att bli snuvad på en TV-sänd final men ser hellre att de väntar med den tills de känner att allt stämmer. 🙂

Tills vidare så blir det en nödlösning med åtta musikvideor som ska bedömas och röstas på. Det gick ju bra både 2018 (Mikolas Josef kom sexa med “Lie to me“) och 2019 (Lake Malawi kom elva med “Friend Of A Friend“) så 2020 har alla förutsättningar att gå (minst) lika bra. 😀

Mer om Tjeckiens förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Tjeckien i ESC 2020“.

Relaterad information: Observera att vi närmar oss deadline för att skicka in bidrag till Finlands UMK 2020, d.v.s. den 8:e november. Mer information om hur man skickar in bidrag till de olika ländernas uttagningar hittar ni här: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se