SchweizDå det varit ganska tyst kring Schweiz val av bidrag till Eurovision Song Contest 2020 sedan SRF i september avslöjade att de fått in 515 bidrag så beslutade sig den schweiziska ESC-fans-sidan douzepoints.ch att ställa några frågor till Reto Peritz, den schweiziska ESC-delegationschefen.

Det framkom inte så mycket om de inskickade bidragen mer än att de för tillfället lyssnas igenom av en musikexpert-jury och en tittarpanel samt att de är mycket nöjda med de inskickade bidragens kvalité. Den stora behållningen av intervjun var dock att vi numera vet att den artist och den låt som till slut väljs ut att få representera Schweiz i Rotterdam förväntas att presenteras i mars 2020. (Källa: escxtra.com)

Schweiz näst senaste internvalda ESC-bidrag (före Luca Hännis 2019-bidrag):

Il Pleut de L’Or“, Michael von der Heide (blev 17:e i semi 2 i ESC 2010)

Schlagerpinglan: Efter att åtskilliga internval inte tagit sig till final så övergick det schweiziska TV-bolaget 2011 till en nationell uttagning, vilket genast gav effekt i form av en 25:e-plats i finalen för “In love for a while“ med Anna Rossinelli. De flesta av de NF-utvalda bidragen, sex av åtta närmare bestämt, missade däremot finalen2019 återgick TV-bolaget till att göra ett internval.

Även detta skifte gav resultat med en gång i form av en 4:e-plats i finalen 2019 för Luca Hänni och hans “She Got Me“, vilket var landets bästa placering sedan 1993Annie Cotton kom trea med “Moi, Tout Simplement“.

Frågan är om det lyckade internvalet 2019 kommer att visa sig vara en ny, enskild lyckoträff som till slut får TV-bolaget att återigen ändra sättet de utser sina bidrag på, eller om landet är inne i en mer lyckosam ESC-period. I mars får vi, om inte svaret så i alla fall, en hint om åt vilket håll det kan luta. 😀

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se