VitrysslandTV-bolaget BTRC har meddelat att de även inför Eurovision Song Contest 2020 kommer att utse Vitrysslands bidrag genom en nationell final med en inledande live-sänd audition.

Skillnaden denna gång är att alla inskickade bidrag (som ska vara TV-bolaget tillhanda den 17:e januari via tvr.by) inte kommer att kallas till audition, utan endast de som klarar den första genomgången.

Vilka som får vara med i auditionen den 27:e januari presenteras den 22:a januari. En juryn kommer därefter att välja ut ca 12 bidrag som får tävla i finalen, som planeras att hållas senast den 6:e mars där även tittarna får vara med och välja ut vinnaren.

Vitrysslands senaste ESC-bidrag:

Like It“, ZENA (live i Tel Aviv 2019)

Schemat för Vitrysslands nationella ESC 2020-uttagning:

17:e januari: deadline att skicka in bidrag
22:a januari: auditionernas deltagare avslöjas
27:e januari: Live-audition
6:e mars (senast): Final Runt 12 bidrag tävlar

Schlagerpinglan: Med tanke på att det länge verkade som att Vitryssland lutade mot ett internval 2020 så är detta en av de mest glädjande ESC-nyheter jag läst på länge. Vitrysslands uttagning brukar vara en av de jag uppskattar mest så jag är väldigt glad över att de fortsätter, om inte som vanligt så i alla fall utan att ändra alltför mycket.

Vanligtvis brukar de bjuda in de flesta till live-auditionerna, vilket gör att de blir (för att underdriva) väldigt speciella. Denna gång kommer de tydligen att göra en första genomgång av bidragen innan inbjudningarna till audidionerna går ut, men jag kan faktiskt stå ut med det med tanke på att de även gjort en justering när det gäller själva finalen.

2019 så använde de sig utav 100% juryröst-system som helt dödade spänningen i finalen så att de återigen låter tittarna vara med och välja ut vinnaren gör att jag är ganska vänligt inställd till andra justeringar. 🙂

Vitrysslands 2020-uttagning blev helt plötsligt något att se fram emot igen. 🙂

Mer om Vitrysslands förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Vitryssland i ESC 2020“.

Relaterad information: Fler länder som tar emot bidrag till sina ESC-uttagningar just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se