LettlandSchlagerpinglan: Den 9:e januari presenterade TV-bolaget LTV de 26 bidrag som framfördes inför en jury i december i hopp om att få tävla i Supernova 2020, Lettlands nationella uttagning till Eurovision Song Contest 2020.

Av dessa 26 kommer 8 bidrag att väljas ut till finalen den 8:e februari och vilka det blir avslöjas nu på torsdag, den 16:e januari. Efter att ha lyssnat in mig på kandidaterna så har jag nu fått fram vilka 8 bidrag jag hoppas lite extra på, se min personliga topp-8-lista nedan:

Schlagerpinglans favorit av de 26 Supernova-kandidaterna:

Impossible“, Markus Riva

Supernova 2020: Schlagerpinglans topp-8 (topp-26) (2020-01-13):

Favorit-bidrag:
1. Impossible“, Markus Riva
2. Polyester“, ANNNA
3. Connection“, Audiokvartāls
4. Heart Beats“, Katrīna Dimanta
Andra bidrag jag kan tänka mig se i “Supernova 2020”:
5. Tridymite“, Edgars Kreilis
6. Dive Deep“, Aivo Oskis
7. For You“, Elizabete Gaile
8. Māras zeme“, Madara
Övriga bidrag (ungefärlig ordning):
Stay“, DRIKSNA
All My Roads“, Laika Upe
Me Me Song“, Alise Haijama
Again“, Alekss Silvers
Izgaismots“, Rūta Ķergalve
Still Breathing“, Samanta Tīna
Coming Over“, Antra Stafecka un Atis Ieviņš
Make It Real“, Maia
Undo“, Annemarija Moiseja
Like Me“, Seleste
Be My Truth“, Toms Kalderauskis
Inner Light“, Signe un Jānis
I Will Break Your Heart“, Katrīna Bindere
I’m Falling For You“, Miks Dukurs
Sail With You“, Bad Habits
Beauty Will Save The World“, Sabīne Blūma Blūmane
Not That Important To You“, Līva
Voices In My Mind“, Shanti

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Lettland i ESC 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Lettland 2020: Schlagerpinglans 8 Supernova-finalister”

 1. Marcus

  Om jag ska välja ut och ranka de bidrag jag vill se i final så blir det nog ungefär såhär:

  1. Madara – Maras Zeme
  Som någon sa på Youtube: last the she was understated beautiful, this time she makes a statement beautifully. Den är SÅ vacker och berör in på djupet, och den engelska refrängen i slutet förstärker bara det. Lettland gör bort sig om de inte väljer denna.

  2. Annna – Polyester
  En charmig och quirky liten dänga som är helt omöjlig att få ur huvudet, och en liten del av mig vill se publiken i Rotterdam sjunga med till den…

  3. Alise Haijama – Me Me Song
  Den fruktansvärda rapen, den Raimonds Pauls-liknande bryggan och den japanska refrängen får mig att smälta. Jag älskar den mer och mer för varje lyssning.

  4. Ruta Kergalve – Izgaismots
  Vacker och drömsk melodi.

  5. Samanta Tina – Still Breathing
  Smått hysterisk låt, men den sätter sig. Och körsångerskan som ser ut som Margaret Berger gör att låten får ett extra plus.

  6. Markus Riva – Impossible
  Markus ser bra ut. Aminata hade gjort låten bättre själv. Inte jättebra, men vafan…

  7. Shanti – Voices In My Mind
  Obehaglig låt på ett sätt som jag gillar.

  8. Katrina Dimanta – Heart Beats
  Tja, måste ju fylla ut kvoten på nått sätt. Sen om jag känner letterna rätt lär ju den här vinna, så jag kan ju försöka börja gilla den redan nu så det är avklarat.

 2. Adri

  Läste nån min kommentar från igår så blir det lite upprepning. Jag tror ni överlever.

  1. ”Maras Zeme”
  – INGENTING. Jämfört med hennes försök från 2018. Men det finns en kultig stämning här. Jag vill fortfarande dra paralleller till ”Midsommar” från 2019. Älskade(!) den filmen och denna låten drar tankarna dit.

  2. ”Heart Beats”
  – Jadu. Denna var kul. Bra? Absolut inte. Men allt måste inte vara så jävla bra hela tiden. Jag har kul när denna låten är igång! 🙂

  3. ”Not that important to you”
  – Varje år finns låtar jag skäms över att jag gillar. Detta är årets första i den genren. Jag tycker så synd om tjejen. Hon sjunger riktigt illa. Men jag tror fortfarande det bara är en dålig dag. Man ser det nästan i hennes blick, hur besviken hon blir på sig själv. Jag vill trösta henne med att det inte är hela världen. Jag tror på henne! Och i ärlighetens namn, musiken i sig… den gillar jag.

  4. ”Izgaismots”
  – Jag kommer absolut inte ihåg denna alls när låten är slut. Men det är en mystisk lät på inhemskt språk. I ESC uppskattar jag det.

  5. ”I will break your heart”
  – Lite sölig hook. Men den har en attityd jag verkligen uppskattar.

  6. ”Voices in my mind”
  – Detta är Billie Eilish-effekten igen. Men utan vare sig Billie eller Eilish. Entonigheten är imponerande. Om jag tog droger hade jag nog gillat denna mer. Men jag vill fortfarande ha den vidare!

  7. ”Me me song”
  – Se vad Marcus skrev! Jag skriver på.

  8. ”All my roads”
  – Jag behövde åtta låtar…

 3. Micke

  Adri… Svar på din fråga om vilka tre jag kände inte var direkt usla och som det gick att lyssna vidare på. Nu minns jag vilka det är

  Madara, Katrina Dimanta och Bad habits

 4. Adri

  Micke: Då tycker jag du ska ge Rūta Ķergalve fler chanser. Tycker den känns Micke-isk.

  Annars köper jag till stor del vad du tycker. Mycket höll inte måttet, och t.o.m vissa jag ändå vill ha visare erkänner jag själv var ganska kassa (”Voices In My Mind” någon?)

 5. Adri

  Segerkandidaterna verkar stå mellan Samanta Tina och Markus Riva. Det gör mig smått deprimerad.

  Båda två har riktigt kassa låtar. Och det gör mig också deprimerad, för fantastiska Aminata ligger bakom BÅDA!

  Om någon av dem vinner hoppas jag verkligen på Samanta. För även om hennes låt nog är lite(!) sämre så finns där väl ingen plattare artist i ESC-bubblan öht än Markus Riva? Visa mig isf.

  Visa mig en artist med plattare både utstrålning och röst än Markus Riva. Han är så platt. Förlåt, just mot Markus blir jag hård. Bara så tröttsam. Medan jag ändå köper att Samanta Tina är en artist och sångerska med fanbases – där jag inte ingår – så är Markus knappt ”lokal talangjakt” för mig ens.

 6. Engsla

  Nedan följer en negativ recension av Supernova 2020. Jag ville vara snäll, men det här är vad som vällde ut… Jag försöker verkligen vara välvilligt inställd när jag lyssnar på de nationella uttagningarna, men det här är ju löjligt.

  För det första: varför ska artister envisas med att sjunga på engelska när de inte ens behärskar uttalet tillräckligt bra för att man ska kunna höra vad de sjunger?

  För det andra: varför anser textförfattarna att de behärskar engelskan tillräckligt väl för att skicka in dessa undermåligheter till Supernova 2020, och vilka stolpskott till producenter väljer sedan ut dem till uttagningarna? Det måste ju ha kommit in bättre bidrag än de här. “Beauty Will Save The World”, jasså, du säger det…

  För det tredje: varför ska sångare envisas med att försöka leka Beyoncé när de inte har de rätta förutsättningarna för det? Visst, sikta mot stjärnorna och allt det, men se först till att du faktiskt kan hålla noterna innan du förstör ett framträdande, som du till viss del hade kunnat rädda genom att lägga ribban något lägre.

  För det fjärde: varför sjunga sista versen på engelska, har vi verkligen inte kommit längre än så? Gah!!

  OK, det finns melodier här som kanske hade kunnat fungera om de hade haft en lettisk text, eller en sångare som behärskar engelska, men som det är blir jag alltför provocerad av den genomgående dåliga kvaliteten för att ens kunna hitta ett bidrag som jag ska orka bry mig om när eurovision väl drar igång 🙁

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se