NorgeLördagen den 18:e januari avgjordes den andra semifinalen av Melodi Grand Prix 2020, Norges nationella uttagning inför Eurovision Song Contest 2020, där en finalist utsågs av tittarna genom tre dueller.

Semifinalerna i MGP 2020 avgörs i tre steg där de fyra semifinalisterna först lottas in i två dueller innan det är dags för de två inledande duellerna där tittarna utser två bidrag till Guldduellen. SMS-röstning har i år slopats så all röstning sker online.

Resultatet samt länkar till semifinalens framträdanden (inklusive det från veckans förkvalificerade finalist) ser ni här nedan medan inför-infon finns här.

Guld-duellvinnaren i den andra semifinalen av MGP 2020:

“One Last Time”, Rein Alexander

Resultatet av Norges “Melodi Grand Prix 2020” – Semifinal 2, 18:e januari:

♥ Resultatet av Guldduellen:
Vidare till MGP-finalen, 15:e februari: Utröstad:
One Last Time“, Rein Alexander
(Erik Småland, Kristoffer
Tømmerbakke, Rein Alexander
)
Fool for Love“, Kim Wigaard & Maria Mohn
(Torbjørn Raae, Arve Furset,
Kim Wigaard Johansen, Maria Mohn
)
♥ Resultatet av Duell 1:
Vidare till Guldduellen: Utröstad:
Fool for Love“, Kim Wigaard & Maria Mohn The Start of Something New“, Tore Petterson
(Tore Petterson, Knut Bjørnar Asphol)
♥ Resultatet av Duell 2:
Vidare till Guldduellen: Utröstad:
One Last Time“, Rein Alexander How About Mars“, JÆGER
(Roel Rats, Synne Vorkinn,
Chris Wortley, Sindre T. Jenssen
)
♥ Veckans förkvalificerade finalist:
Redan klar för MGP-finalen, 15:e februari:
Out Of Air“, Didrik & Emil
(Fredrik Boström, Mats Tärnfors, Niclas Lundin, Didrik Solli-Tangen)
(Källa: nrk.no)

Schlagerpinglan: Precis som jag hoppades inför semifinalen så visade sig den andra semifinalen av MGP vara precis lika underhållande som den första men med den skillnaden att det nu även fanns ett par låtar som jag tyckte hade finalkvalitéer. 😀

Inte nog med att min favorit så här långt av de förkvalificerade låtarna, “Out Of Air” med Didrik & Emil, framstod som ett säkert kort så fungerade både “One Last Time” och “How About Mars” väldigt väl på scenen. Lyckligtvis så avslutades denna show med ett glädjande resultat och jag har helt plötsligt två favoriter i MGP-finalen. 😀

Nästa semifinal avgörs lördagen den 25:e januari och vilka fyra bidrag som tävlar då avslöjas redan i morgon, måndagen den 20:e januari, se hela MGP 2020-schemat här.

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Norge i ESC 2020

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Norge 2020: Resultatet av “MGP 2020” – Semifinal 2”

 1. Micke

  En FET nolla och två halvskapliga vidare hittills. Kom igen Norge ni kan bättre

 2. Adri

  Ingen av de två dirkekvalificerade biter på mig. ”Wild” hade faktiskt varit bra om hon kunde sluta haka upp sig på ordet ”Wild” och sluta göra ljudläten. Jag gillar ju fan versen och ”build-upen”. Sen bara dör allt med hennes djurläten. Vad är det ens hon försöker låta som? Tarzan? För isf misslyckas hon brutalt. + Det finns redan en bra Tarzan-låt (Tarzan Boy) – vi behöver inte en till. Aja. Inte fruktansvärd, men förlorad potential.

  Både ”How about Mars” och ”One Last Time” hade varit värdiga Rotterdam. Men Norge har ett märkligt duellsystem så redan från start stod det klart att det var omöjligt. Jaja. En av dem knep en finalplats iaf.

  Så här långt – heja ”One Last Time”.

 3. Micke

  Så här långt – Heja Island

 4. Marcus

  Adri, var hör du djurläten nånstans? Jag har funderat på det ett par veckor nu…

  Vad gäller kvällen igår så var det flera saker som slog mig:
  1. Vet Norge hur man producerar tv-program? Det var ett segt och ojämnt tempo hela vägen, men alldeles för långa och pinsamma publikintervjuer.

  2. Framträdandena var… dåliga. Riktigt dåliga. How About Mars hade potential, men de här swipeningarna på skärmen? Och gorilladansen i refrängen? Nej tack. Och One Last Time sen? Peka med fingret, korsa armarna, slå ut armarna, peka med fingret en gång till. Om det är allt du tänker göra så skippa koreografin helt och hållet istället, snälla? Och skrota vikingautstyrseln. Och tvätta håret.

  3. För att avsluta med något positivt så överraskade bröderna, både genom inte att ha förbättrat sin engelska nämnvärt vilket alltid är underhållande, och genom att faktiskt ha en rätt gedigen låt. Hittills är det nog den jag skulle hålla tummarna för i finalen.

 5. Adri

  Djur, och djur… djuriska iaf. Det enda man hör från henne under refrängen. Som sagt, som en lam Tarzan 🙂

 6. Marcus

  Jaså, de ljuden. Själv älskar jag dem och saknar dem från liveframträdandet. Kanske är nostalgiska barndomsminnen, då de påminner mig om en av Danas bästa låtar:
  https://www.youtube.com/watch?v=yq8JyrDJBrA

 7. Adam

  Rein Alexander ägde den här semin och kan mycket väl vara på väg till Rotterdam! Ett riktigt ESC-framträdande och som är på riktigt vikingalikt till skillnad från mesproppen Rasmussen från 2018. Och se upp, Norge kan mycket väl krossa tittarrösterna igen med “One Last Time”, som trots att den inte är den modernaste och mest nytänkande låten är väldigt enkel och schlagerig, inte helt olik “Spirit In The Sky” på det viset.

  Ingen av de andra finalisterna har en chans så här långt. En dålig kopia av Benjamin Ingrosso, en märklig Fuego-pastisch och ett par bröder som knappt kan sjunga med en låt som knappt finns är inga hot alls mot Vikingakungen Rein Alexander! 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se