Azerbajdzjan TV-bolaget İctimai har ännu inte bekräftat att de kommer att göra ett internval vad gäller den artist som får äran att representera Azerbajdzjan i Eurovision Song Contest 2020, men enligt bloggen 12 xal är det just vad som kommer att ske.

iTV har i alla fall påbörjat sitt sökande efter ett passande bidrag och uppmanar låtskrivare att skicka in sin låt, enligt önskemålen nedan, till İctimai på eurovisionaz@gmail.com. Deadline är satt till den 7:e februari.

Uppdaterat 2020-01-22:
Enligt esctoday.com är det email-adressen eurovision2020@itv.az som gäller för inskick av bidrag, vilket även ses i videon som postats på TV-bolagets officiella facebook-sida.

Azerbajdzjans senaste ESC-bidrag:

Truth“, Chingiz (8:a i ESC 2019-finalen)

Detta gäller vid inskick av bidrag till Azerbajdzjans İctimai:

Två filer ska skickas in, en med låttexten och en med låten i MP3-format.
Låtens längd får ej överstiga 3 minuter.
Låten måsta vara ett original, både vad gäller text och musik.
Låten får inte ha varit utgiven före den 1:a september 2019.
Låten får inte ha använts för någon form av ekonomisk vinst.
(Källa: escxtra.com)

Schlagerpinglan: Efter att Azerbajdzjan tagit sig till ESC-finalen i samtliga av sina tio inledande försök så led de sin första finalmiss 2018Aisel kom 11:a i den första semifinalen med “X My Heart“. Frågan var därför länge om detta var början på en nedåtgående trend för landet eller endast ett tillfälligt bakslag.

Med tanke på att de kom tillbaka med en topp-tio-placering i finalen 2019 så får man väl utgå från att det är “business as usual” i Azerbajdzjan och att vi därför kan förvänta oss ytterligre ett imponerande bidrag, om något sådant nu skickas in. 😀

Mer om Azerbajdzjans förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Azerbajdzjan i ESC 2020“.

Relaterad information: Fler länder som tar emot bidrag till sina nationella uttagningar och internval just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se