FinlandFinland kommer att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2020 genom den nationella finalen UMK 2020 den 7:e mars där sex artister tävlar med bidrag som släpps ett efter ett och där det första bidraget nu finns att lyssna på.

Runt midnatt släpptes den första låten: “I Let My Heart Break” med Tika, se nedan. Mer info om UMK 2020-startfältet samt det förväntade låt-släpps-schemat hittar ni här.

Det första “UMK 2020”-bidraget:

I Let My Heart Break “, Tika
(text & musik: Neea Jokinen, Timo Oiva, Oliver@i-One Music, Lotus Wang)

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning av bidraget så tycker jag att detta är en hyfsad start på UMK. Inledningsvis så var jag inte helt imponerad av denna powerballad men mot slutet så kände jag att det hände något, så när det väl är dags för finalen den 7:e mars så skulle det inte förvåna mig om Tika får en bra placering på min personliga topplista. Mycket hänger naturligtvis på konkurrenterna som presenteras nästa vecka och som jag nu är ännu mer nyfiken på. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Finland i ESC 2020“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2020 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2020-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Finland 2020: Lyssna på Tikas UMK 2020-låt”

 1. JOHANNA

  Bra låt som mycket väl kan bli en favorit för mig. Finland lyckas sällan nuförtiden flr mig så jag hoppas verkligen att de efter många år av dåliga val (med Blackbird som enda undantaget) kan välja rätt i år och få en bra placering

 2. Adri

  Som jag skrev under ett annat inlägg. Bra. Men inte mer. 3 av 5. Vill mer 🙂

 3. Adam

  Den här låten har en rätt bra sångerska och refrängen är okej, men verserna låter så konstiga. Det är som om man skrivit texten för sig och melodin för sig och sedan tvingat de samman typ. Nej bättre kan ni Finland!

 4. Engsla

  Inte dålig, men ack så intetsägande. Det känns som om låten aldrig vill ta slut

 5. Ruf

  Äntligen en bra låt och inget fåneri. Tika har en fin röst!

 6. Ari

  Den klart bästa låten i den finländska uttagningen!!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se