FinlandFinland kommer att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2020 genom den nationella finalen UMK 2020 den 7:e mars där sex artister tävlar med bidrag som släppts ett efter ett och där nu samtliga sex bidrag finns att lyssna på.

På torsdagskvällen släpptes den sjätte låten: “Eternity” med Catharina Zühlke, se nedan. Hela UMK 2020-startfältet hittar ni här.

Det sjätte “UMK 2020”-bidraget:

Eternity“, Catharina Zühlke
(text & musik: Marcia Sondeijker, Roel Rats, Josefin Myrberg, Henrik Tala, Catharina Zühlke)

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning av bidraget, som även är det sista av de sex finalisterna, så ser det ut som att Catharina är en av mina numera två reservfavoriter (tillsammans med Sansa) efter Tika.

I just detta fallet så är det mest de intensiva partierna utan sång som tilltalar mig och det lär ju behövas mer än det för att få fram en ESC-vinnare så tror jag att jag redan nu vet vem min finska favorit är… i alla fall vad gäller studioversionerna av bidragen. Vad som sedan händer under själva UMK-finalen den 7:e mars får vi se då. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Finland i ESC 2020“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2020 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2020-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Finland 2020: Lyssna på Catharina Zühlkes UMK 2020-låt”

 1. Marcus

  Jag gillar den, även om den låter lite väl daterad… och den är inte jättespännande. Men överlag ett starkt startfält i Finland i år.

  Men Cicciolina MÅSTE vinna. Det finns inget annat.

 2. Adri

  Jag trodde de väntade med att presentera henne till sist i egenskap av nån form av storfavorit. Hon kom ju tvåa 2017 och folk kände till henne.

  Det kanske(!) var deras plan, men den verkar isf gått i baklås. För folk på youtube/forum verkar ju verkligen inte glada över denna låt. Tvärtom hamnar den nedre halvan hos alla jag sett rangordna Finlands låtar.

  För mig då? Amen den är stabil. Men trist. Inte mycket att säga. Mer än följande:

  LÅT ”CICCIOLINA” VINNA! (Första gången jag skrev låtens namn utan fusklapp… hade jag rätt? Om inte hoppas jag ni vet vilken låt jag syftar på ändå 🙂 )

 3. Johanna

  Det här är bra! Klart bäst i Finlands uttagning, tvåa är Tika. De andra kan åka hem!

 4. Micke

  1. “Cicciolina“, Erika Vikman
  1. “I Let My Heart Break “, Tika

  3. “Eternity“, Catharina Zühlke
  4. “Looking Back“, Aksel Kankaanranta
  5. “Lover View“, Sansa

  6. “Bananas“, F3M

 5. Adri

  För mig är det ”Cicciolina” eller inget! 🙂

  Jag vet inte hur Finlands låt ska avgöras. Är det tittare som avgör lär ”Cicciolina” vinna. Jury? Jamen då kanske denna axelryckningen, eller ännu värre… Aksel… vinner.

 6. Marcus

  Cicciolina går riktigt bra på både Spotify, Youtube och Itunes… jag är bara lite rädd att när väl finalen är om EN MÅNAD så är alla över grejen lite, och börjar kanske upptäcka saker hos de andra låtarna och röstar på dem istället. Den mest omedelbara och självklara vinnaren är ju självklart annars Cicciolina.

 7. Schlagerpinglan

  @Adri, Finlands bidrag utses av en mix (50/50?) av finska tittare och internationella jurymedlemmar… så även om tittarna har en överlägsen favorit så kan allt avgöras genom att rätt/fel personer väljs ut till juryn.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se