Italien I går kväll inleddes Sanremofestivalen 2020 med den första av fem kvällar där 24 bidrag bl.a. tävlar om TV-bolaget RAI:s erbjudande om att få representera Italien i Eurovision Song Contest 2020.

Efter gårdagens show, då 12 av bidragen framfördes och röstningen bestod utav 100% demografisk jury så avslöjades det hur juryn rankat bidragen. Här nedan ser ni resultatet samt länkar till de 12 artisternas live-framträdanden vid den första kvällen av Sanremo 2020:

Sanremo 2020

“Sanremofestivalen 2020” – Kväll 1, 4:e februari:

Demografiska juryns rankning av bidragen
1. Dov’è“, Le Vibrazioni
2. Andromeda“, Elodie
3. Fai rumore“, Diodato
4. Finalmente io“, Irene Grandi
5. Il confronto“, Marco Masini
6. Il sole ad est“, Alberto Urso
7. Carioca“, Raphael Gualazzi (ESC 2011: “Madness Of Love)
8. Rosso di rabbia“, Anastasio
9. Me ne frego“, Achille Lauro
10. Niente (Resilienza 74)“, Rita Pavone
11. Lo sappiamo entrambi“, Riki
12. Sincero“, Bugo e Morgan
(Källor och grafik: RAI)

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Italien i ESC 2020“.
Se även: “Inför Sanremo 2020: Kväll 1-4

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Sanremofestivalen 2020: Kväll 1 – Resultatet”

 1. Marcus

  Rita Pavone tredje sist? Okej Italien, vi säger.

 2. Micke

  Jag har alltid en regel för mig själv när jag lyssnar och tittar på ett bidrag. Jag skiter fullständigt i om artisten är kvinna eller man, hetro eller homo, är 10 år eller 90 år and so on. Det jag dock inte klarar är när saken går före låten som exempelvis i Frankrike förra året.

  Jag vet att ytterst få inom ESC och i synnerhet MF tänker på samma sätt tyvärr. Därför förvånar det mig inte ett skit att Rita Pavone kom extremt långt ned i resultatlistan trots att hon låtmässigt borde vända på hela steken. Men tyvärr funkar det ofta så här “hon är för gammal”. Tack och lov inte lika illa som inom MF men enda nedskitat av detta mörker. Tråkigt som fan rent ut sagt

 3. Adri

  Lyssnade precis på en snabbgenomgång. Don’t know why. Precis som jag misstänkte smälte alla låtar ihop till en jämntjock grå massa där ALLA låter som att de rökt ett ciggpaket varje dag sen de lämnade livmodern.

  Så jag fick istället ta och söka alla låtar för att ge 1 minut av alla.

  Min favorit då? Jag vet inte. ”Andromeda” stack ut lite. Och ”Fai Rumore” lät dramatisk och stor. Nice.

  Men som väntat borde jag nog helt enkelt vänta in en vinnare och lyssna in mig på den.

  Tre låtar känner jag mig dock säker på att jag aldrig mer vill höra mer av: ”Me ne frego”, ”Niente” (sorry till herrarna ovan – det här var inte bra öht i mina öron) och ”Rosso di rabia”. En minut vardera av dem tre räckte mer än väl.

 4. K2

  Jag tror inte att det var åldern som gjorde att Rita Pavone inte kom högre upp med tanke på förra årets festival då Loredana Berté slutade högt upp i resultatlistan och i mitt tycke med en mycket bättre låt.

  Jag har en känsla av att man i Italien ändå gillar och respekterar sina “äldre” artister för de får alltid ett varmt mottagande från publik och andra. Vi får se hur den slutgiltiga resultatlistan kommer att se på lördag.

 5. Micke

  K2… Det var det jag var ute efter lite. Andra länder dömer inte lika mycket efter ålder så som Sverige gör.

  Håller helt med om att Loredana hade en bättre låt. Jag var ärligt talat lite besviken på första kvällen med Italien. Ovanligt få som stack ut om ens någon

 6. K2

  Micke, håller med om att det var svårt att greppa denna första kväll men det brukar utkristallisera sig. Jag är mer nyfiken på kvällens bidrag när jag tittar på vilka artister som är med. Även om en favoritartist är med så kan ju bidraget göra en väldigt besviken.

 7. Micke

  K2.. Vilken favoritartist om jag får fråga

 8. K2

  Micke, Enrico Nigiotti.

 9. Micke

  K2… Handen på hjärt. Det var just det jag trodde

 10. K2

  Micke, får alltid dåliga vibbar när man ställer upp direkt året efter när man haft en kanonlåt. Svårt att höja ribban då.

 11. Micke

  @K2.. kul att du gillade hans låt förra året. Min favvis i Italien det året och då gillade jag många som ofta i San Remo. För er som inte minns. För er som vill minnas och för er som inte vill minnas 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=qX0Zee7f6u8

  Sen håller jag med om det där med uppföljare för tidigt. Blir då ofta tyvärr så att det inte längre handlar om det som det ska. Ungefär som en asbra bok jag läste för många år sen. Blev hur populär som helst och de gjorde film av den. Alla suktade efter en fortsättning och de pressade författaren. Han skrev men de hade inte tålamod så de slängde över grejen till två andra författare som slängde ihop en grej. Blev ren skit rent ut sagt

 12. Daniela

  De två låtar som tilltalade mig lite var: ”Dov’e” och ”Il sole ad est”. Sedan tog det slut fram till Niente! Rita, hon är en art i sig, hatten av! ❤️

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se