AustralienSchlagerpinglan: Nu på lördag, den 8:e februari, är det dags för Australien att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2020 genom finalen av Eurovision – Australia Decides.

Även om det inte var så länge sedan det sista av de tio bidragen i Australiens uttagning släpptes och jag inte känner att jag lyssnat tillräckligt på alla bidragen så vill jag redan nu sammanställa min personliga topp-10-lista så att jag har något att utgå från. 🙂

Ett av de tävlande bidragen i Australiens “Eurovision – Australia Decides”:

Lessons Of Love“, Vanessa Amorosi

Schlagerpinglans “Eurovision – Australia Decides”-topp-10, 2020-02-06:

1. Together“, Mitch Tambo
2. Proud“, Casey Donovan
3. Lessons Of Love“, Vanessa Amorosi
4. Can We Make Heaven“, Diana Rouvas
5. Pushing Stars“, Jordan Ravi
6. Raw Stuff“, Didirri
7. Rabbit Hole“, Jaguar Jonze
8. Don’t Break Me“, Montaigne
9. Life“, iOTA
10. I Am King I Am Queen“, Jack Vidgen

Schlagerpinglan: Som synes av listan ovan så har jag i nuläget fyra låtar som jag tycker bra om och fyra bidrag som inte riktigt faller mig i smaken – ett rejält blandat startfält helt enkelt. Någon direkt favorit har jag inte hittat utan hoppas på ett wow-framträdande av en av artisterna på lördag förmiddag då den australiska finalen avgörs (start kl. 10:30 CET). 🙂

Mer om Australiens förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Australien i ESC 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Australien 2020: Schlagerpinglans topp-10 (20-02-06)”

 1. Adri

  100% ”Rabbit Hole” för min del! 🙂

  Hoppas vi slipper ”I am King I am Queen” iaf. Den vill jag aldrig mer höra.

 2. Marcus

  Såhär skulle jag ranka låtarna:
  Jack Vidgen – I Am King, I Am Queen
  Mitch Tambo – Together
  Jordan-Ravi – Pushing Stars
  Didirri – Raw Stuff
  Montaigne – Don’t Break Me
  iOTA – Life
  Casey Donovan – Proud
  Vanessa Amorosi – Lessons Of Love
  Diana Rouvas – Can We Make Heaven
  Jaguar Jonze – Rabbit Hole

  Av nån anledning så kommer jag inte riktigt överens med någon av förhandsfavoriterna. Det mesta är kompetent men så blekt och anonymt. Och Adris favorit fattar jag inget av. Versen skulle jag kanske kunna leva med, men sen kommer refrängen och “låten” tappar alla koncept den nånsin haft och ballar ur totalt.

 3. Daniel

  Min favorit är Diana Rouvas – Can We Make Heaven.

 4. Adri

  Marcus: Man tror man känner nån… sen sätter du hemska ”I am king I am queen” först? Och underbart märkligt mörka ”Rabbit Hole” sist? 🙂 Toker 🙂

 5. Engsla

  Lol, alla mina favoriter är på din undre listhalva Pinglan 🙂 Precis det jag gillar med eurovision 🙂 Rabbit Hole, Life och Don’t Break Me är mina australiska favoriter än så länge

 6. Schlagerpinglan

  @Engsla, Ja, just den där känslan att man hittat en riktigt bra/dålig låtar och så inser man att inte alla andra hör det man hör. Roligt dock att läsa vad andra hittat och ibland kan det hjälpa en själv att få upp ögonen för nya låtar. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se