NorgeLördagen den 8:e februari avgjordes den femte och sista semifinalen av Melodi Grand Prix 2020, Norges nationella uttagning inför Eurovision Song Contest 2020, där en finalist utsågs av tittarna genom tre dueller.

Semifinalerna i MGP 2020 avgörs i tre steg där de fyra semifinalisterna först lottas in i två dueller innan det är dags för de två inledande duellerna där tittarna utser två bidrag till Guldduellen. SMS-röstning har i år slopats så all röstning sker online.

Resultatet samt länkar till semifinalens framträdanden (inklusive det från veckans förkvalificerade finalist) ser ni här nedan medan inför-infon finns här.

Guld-duellvinnaren i den femte semifinalen av MGP 2020:

“I Am Gay”, Liza Vassilieva

Resultatet av Norges “Melodi Grand Prix 2020” – Semifinal 5, 8:e februari:

♥ Resultatet av Guldduellen:
Vidare till MGP-finalen, 15:e februari: Utröstad:
I Am Gay“, Liza Vassilieva
(Audun Agnar Guldbrandsen, Stian
Nyhammer Olsen,Myrtoula Røe, Liza Vassilieva
)
We Are As One“, Elin & The Woods
(Robin Lynch, Elin Kåven,
Ylva Persson, Linda Persson
)
♥ Resultatet av Duell 1:
Vidare till Guldduellen: Utröstad:
We Are As One“, Elin & The Woods Mr. Hello“, Jenny Jenssen
(Mats Larsson, Jørgen Andson, Jenny Jenssen)
♥ Resultatet av Duell 2:
Vidare till Guldduellen: Utröstad:
I Am Gay“, Liza Vassilieva Stem på mæ“, Kevin Boine
(Henning Olerud, Stanley Ferdinandez, Kevin Boine)
♥ Veckans förkvalificerade finalist:
Redan klar för MGP-finalen, 15:e februari:
Hurts Sometimes“, Tone Damli
(Helge Moen, Jim Bergsted, Jethro Fox, Tone Damli)
(Källa: nrk.no)

Schlagerpinglan: Visserligen finns det redan två bidrag i MGP 2020-finalen som jag vill ska vinna och vet därför redan med mig att jag kommer att bli lite besviken oavsett hur den än slutar, men det betydde inte att jag ville ha vidare det bidrag jag tyckte minst om inför semifinalen.

Jag försökte flera gånger att formulera varför jag ogillar “I am gay” så mycket eftersom den irriterar mig så enormt att jag känner att jag bara måste förklara mig… men kom fram till att det gamla talesättet “tala är silver, tiga är guld” inte är så dumt ändå. 😀

I stället så vill jag poängtera att vi alla tolkar låtar och deras budskap på olika sätt vilket resulterar i att vi får olika upplevelser av dem och ingen kan säga att någon upplevelse är mer “rätt” än den andra. Jag själv har, som sagt, två vinnarkandidater i MGP 2020 och kommer framöver främst att koncentrera mig på dem. 😀

(Skulle det till slut visa sig att “I am gay” vinner så kan jag däremot inte lova att jag klarar av att visa ett lika stor prov på återhållsamhet. 😉 )

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Norge i ESC 2020

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Norge 2020: Resultatet av “MGP 2020” – Semifinal 5”

 1. Micke

  Pinglan det är nog första gången jag hör dig så hård mot ett bidrag. Jag har full förståelse för att du troligen kämpar med att hålla igen med känslor och uttryck ibland. Det är inte alltid lätt i den lättkränkta värld vi lever i.

  Själv har jag lagt ner Norge 2020. Det gick för långt helt enkelt när ett kanonbidrag fick stryka på foten till förmån för ett bidrag som t, o, m är ett större missfoster än Woki mit deim popo från 2012. Jag menar, är det ens möjligt? Norge har tyvärr visat att det är möjligt.

  Är jag då upprörd som den hetro kille jag är? Nej varför skulle jag vara det? Jag gör ingen som helst skillnad mellan hetro och homo när det gäller värde och rättigheter.

  Låten är snarare en skymf mot de som är homo. Men framförallt är det en skymf mot alla de som ställer upp i ESC och tror att de ska tävla i musik, i kvalité och bedömas utifrån låt och prestation.

  Ursäkta mig Pinglan för mitt yrande. Det är inte ofta jag blir irriterad men detta gjorde mig irriterad. När bidrag “för sakens skull” drar till sig röster och skiftar ned äktheten i ESC då blir jag sur helt enkelt. Vinner den här MGP då……..

 2. Adri

  Jag gissar att Liza ville väl när hon (och de andra låtskrivarna) skrev ”I am gay”. Problemet? Liza är öppen med att hon inte är gay. Därför blir detta… bara fel.

  Alla tycker naturligtvis olika, vissa bryr sig såklart inte om en harmlös låt, men när man kollar runt verkar en hel del homosexuella snarare förargats och provocerats. Och jag förstår dem.

  Som kille skulle jag aldrig släppa en låt med budskapet om att ”jag är kvinna och stolt över det”. Istället backar man grupper på andra sätt. Förstår ni tanken? Jag tycker helt enkelt det är fel, det känns utnyttjande och nästan hånfullt, att släppa en låt där man declarar att man är en del av en grupp i samhället… som man absolut inte är.

  Nej, Elin & The Woods borde tagit finalbiljetten. Vad hände i lördags? Jag vet inte. Jag vet helt ärligt inte för det är inte direkt som att liveframträdandet av ”I am Gay” är värt att hyllas.

  Nåväl. Nu röstade Norge som de gjorde och då får man konstatera att… jag hejar på Rein Alexander i finalen 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Mmmm…. jag kämpade länge med att få till en bra beskrivning av mina känslor efter den norska semifinalen… för jag vill ju inte sätta mig på någon hög piedestal och låtsas som att jag vet bättre än alla andra, speciellt inte när låten i fråga vann och många uppenbarligen gillade vad de hörde… men jag kan ju heller inte vara falsk och låtsas som att det regnar. Vanligtvis kan jag bara avfärda “dåliga resultat” med “olika smak” men just i det här fallet så var det så mycket mer än bara att jag inte gillade låten. Nåja, så länge den inte vinner så behöver man kanske inte göra någon större affär av det.

  @Adri, Jag vet att jag har skrivit ett flertal gånger nu att jag har två favoriter i MGP-finalen… men efter närmare eftertanke så är jag helt på ditt spår… vinner inte Rein så blir jag väldigt besviken.

 4. Adri

  Pinglan: Tror tyvärr du blir besviken. Tror det blir en duell mellan två tjejer i finalen. Och tyvärr är inte Tone en av dem. Nej jag tror det blir Raylee och Ulrikke 🙂 Där jag nog tror Ulrikke drar det längre strået.

 5. Schlagerpinglan

  @Adri, Min favorit är Rein Alexander… men det hjälper ju inte om du tror att det står mellan Raylee och Ulrikke. 🙂 Nåja, jag låtsas att jag inte läste det där för i min värld är Rein det enda valet och kommer att vara så fram tills att MGP-programledarna säger något annat. 😉

 6. Marcus

  Jag är helt inne på samma spår, Adri och Pingland. I Am Gay gör mig ARG. Riktigt jäkla ARG. Nog sagt om det.

  Tone har en riktigt snygg låt men lär väl inte vara med i toppstriden tyvärr. Min favorit Over The Sea är noll buzz kring. Wild tror jag är för basic i det långa loppet och då är det bara Attention kvar – och det är en låt som får mig att må fysiskt illa. Texten är bara så… ohälsosam. Man vill bara ta tag i Ulrikke och skaka om hennes till hon snap out it, tills hon fattar att hon är en egen, värdefull person och inte behöver någons jäkla uppmärksamhet. Vinner den kommer den vara ohotat sist på min totallista, det kan jag säga redan nu.

 7. Micke

  Not talking to me Marcus

 8. Mia

  Min klara favorit är Rein Alexander som jag hoppas stort på. Som tvåa har jag Raylee.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se