FinlandSchlagerpinglan: Finland kommer att utse sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2020 genom den nationella uttagningen UMK 2020 vars final avgörs den 7:e mars och där sex bidrag tävlar.

Bidragen presenterades ett efter ett i slutet av januari, vilket resulterade i sex olika inlägg. För enkelhetens skull så kommer här hela startfältet samlat:

Ett av de tävlande bidragen i UMK 2020:

I Let My Heart Break “, Tika
(text & musik: Neea Jokinen, Timo Oiva, Oliver@i-One Music, Lotus Wang)

Lyssna på de 6 bidrag som tävlar i “UMK 2020”:

Startordningen, bidragen, artisterna – Finalen, 7:e mars:
1. Eternity“, Catharina Zühlke
(Marcia Sondeijker, Roel Rats, Josefin Myrberg,
Henrik Tala, Catharina Zühlke
)
2. Cicciolina“, Erika Vikman
(Janne Rintala, Mika Laakkonen,
Erika Vikman, Saskia Vanhalakka
)
3. Looking Back“, Aksel Kankaanranta
(Joonas Ageria, Connor McDonough)
4. Bananas“, F3M
(Olli Äkräs, Hanna Ollikainen, Rafael Elivuo)
5. Lover View“, Sansa
(Sansa, Yotto, Anton Sonin)
6. I Let My Heart Break“, Tika
(Neea Jokinen, Timo Oiva, Oliver@ i-One Music,
Lotus Wang, Sami Tamminen, Kalle Mäkipelto
)

Schlagerpinglan: Nu till helgen utser Norge, Litauen och Armenien sina ESC 2020-bidrag så jag kommer främst att koncentrera mig på dessa startfält denna vecka och återkommer till de finska bidragen lite längre fram. Redan nu kan jag dock säga att det för min del står mellan Tika och Erika Vikman, där live-framträdandet den 7:e mars förmodligen kommer att avgöra allt. På återseende. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Finland i ESC 2020“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2020 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2020-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Finland 2020: Lyssna på “UMK 2020”-bidragen”

 1. Adri

  Mina favoriter är ”Cicciolina” och ”Lover View”. Enligt polls och forum så är det alltså vinnarkandidaten och sistaplats-kandidaten. Varför ogillar folk ”Lover View”?

  Aja. Jag tror verkligen på en vinst för ”Cicciolina”, såvida inte framträdandet är något av det sämsta vi fått 🙂

 2. markus

  “Cicciolina” är min favorit också. Tyvärr tror jag låten kommer att få svårt att nå ända fram till segern i UMK. Den verkar vara en typisk så kallad “fanwank” som inte går hem i den breda massan. Hoppas att jag har fel! Vilket party det skulle bli i Rotterdam om det skulle bli Finland bidrag i Eurovision 🙂 Man får hoppas att de utländska jurygrupperna i UMK tilltalas av det finska språket i låten och att framträdandet blir minnesvärt.

 3. JOHANNA

  Cicciolina vinner nog detta! Den är ju första UMK-låten som gått bra på listorna i Finland innan finalen på måååånga år!

 4. Marcus

  Det är just det att den går bra på listorna som gör mig orolig. Hinner folk tröttna på den, är den old news när finalen väl avgörs om en månad?

 5. Schlagerpinglan

  Låtmässigt så tycker jag (för tillfället) att “I Let My Heart Break” är klart överlägsen här… men om de ger en garanti på att “Cicciolina” kommer att framföras på finska i Rotterdam så är det för min del snudd på 50/50. Någon som vet om det officiellt sagts hur det är tänkt språkmässigt om Erika vinner?

 6. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag kan naturligtvis inte tala för alla, men själv tycker jag att ”Lover View” är tilltalande p.g.a. sitt svala sound… men det är lite FÖR svalt för att riktigt nå fram. Vet inte om det hjälpte något, men det är i alla fall hur jag personligen uppfattar bidraget. 😀

 7. Marcus

  Erika ska sjunga på finska om hon vinner. Delvis för att hon är väldigt dålig på engelska enligt egen utsago.

 8. Marcus

  https://www.voice.fi/musiikki/a-188815

  “Vikman vakuuttaa, että kieli ei vaihdu englanniksi, vaikka euroviisuareena kutsuisikin.” = Vikman berättar att språket inte kommer bytas till engelska, även om hon åker till Eurovision.

 9. Schlagerpinglan

  @Marcus, Hmmm…. positivt om det stämmer… men samtidigt jobbigt då det gör mitt personliga val så mycket svårare. 😀 Jag hade av någon anledning bara förutsatt att “Cicciolina“ skulle översättas till engelska och bli ett skämskudde-bidrag om det vann… men om det är den finska versionen som tävlar så är det ju en helt annan sak.

  Uppdaterat: Tack för länken.

 10. JOHANNA

  Jag har utgått från att den ska vara på finska om den vinner. För att Finland inte är Sverige helt enkelt….

 11. Markus

  Jag såg en intervju med Erika Vikman på den finska kanalen MTV3, och där bekräftar hon att hon INTE tänker ändra texten till engelska om hon åker till Eurovision. Hon säger att många fans utomlands uppskattar att hon sjunger på finska och att hon får fram budskapet i låten trots språkmuren.

  Här finns intervjun för den som behärskar finska: https://www.mtv.fi/sarja/mtv-uutiset-live-33001002003/mita-erika-vikman-sanoo-heille-jotka-arsyyntyvat-cicciolina-kappaleesta-1215843

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se