Sverige Schlagerpinglan: Under fredagen så genomfördes den första repetitionen med publik inför den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2020, den som utspelar sig i Luleå den 15:e februari.

Som vanligt så var det inte bara publiken som följde repetitionerna utan även en mängd journalister. Är ni intresserade av hur det såg ut så hittar ni rapporter och bildspel därifrån från Aftonbladets Tobbe Ek. Dessutom så finns lite extramaterial hos SVT, t.ex. det traditionella Minut-för-minut-schemat (titta ej om ni vill bli överraskade i morgon).

Efter repetitionerna så redovisades resultatet av en publikundersökning (gjord av Melodifestivalklubben där 800 personer deltog) samt de nya oddsen från Unibet (för att gå direkt till final) och de var enligt följande:

Publikens favoriter efter Deltävling 3-repetitionerna:
Mohombi Anis Don Demina
Mohombi & Anis Don Demina (Grafik: SVT)

Resultatet av publikundersökningen Unibets Odds (före => efter repet)
1. “Winners“, Mohombi (241 röster – 30%) 1. (↑) Mohombi (1,42 => 1,35)
2. “Vem e som oss“, Anis Don Demina (232 röster – 29%) 2. (↑) Anis (3,25 => 2,25)
3. “Piga & dräng“, Drängarna (119 röster – 15%) 3. (↑) Drängarna (2,85 => 2,75)
4. “Shout It Out“, Mariette (108 röster – 14%) 4. (→) Faith (3,00 => 3,00)
5. “Crying Rivers“, Faith Kakembo (50 röster – 6%) 5. (↓) Mariette (2,15 => 3,00)
6. “Late“, Amanda Aasa (32 röster – 4%) 6. (↓) Amanda (12,00 => 25,00)
7. “Livet börjar nu“, Albin Johnsén (18 röster – 2%) 7. (↓) Albin (6,75 => 34,00)
(Källor: melodifestivalklubben.se och unibet.com)

Schlagerpinglan: Eftersom jag själv hade Faith Kakembo och Amanda Aasa som mina personliga favoriter efter den första smyglyssningen så var ovanstående rapporter knappast någon trevlig läsning. Nåja, resultatet fastställs inte förrän efter att de sju bidragen framförts på lördagskvällen, så än lever hoppet. 😀

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2020” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2020

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Melodifestivalen 2020: Snabbkoll på Luleås publikrep”

 1. Adri

  För första gången glömde jag bort min ”blankt blad”-policy. Tack och lov att det skedde under deltävling 3, den som engagerat mig minst. Men jag måste skärpa mig. Inget sånt här slarv inför sista deltävlingen eller finalen från min sida får jag hoppas! 🙂

  Det här resultatet är FRUKTANSVÄRT långt ifrån vad jag önskar. Mariette fyra? Anis till final? Usch. Och Drängarna? Nej.

  Jag finner tröst i att jag gissar att många barn fått svara. Jag gick själv på rep ibland när jag var liten med ett päron. Och var det barn i bilden så var det de som fick svara. Jag har ju själv svarat på sådana här undersökningar i den åldern.

  Jag har svårt att se 42-åriga Cecilia eller 47-åriga Magnus sitta i soffan och tänka ”Hmmm… Anis Don Demina… han ska få min röst”.

  Nej. Det här gjorde mig grymt olycklig. Men… då kan jag NÄSTAN bara bli positivt överraskad av resultatet imorgon, eller väntat. Iaf inte negativt överraskad.

  Men att oddsen vill att Mariette åker ut?!?! Det är det sjukaste jag sett på länge.

 2. Marcus

  Adri, jag kan trösta dig med att publikundersökningarna inte träffat vidare rätt i år hittills.

 3. Adri

  Framför allt eftersom första besvikelsen lagt sig och äntligen verkligen tar till mig Mariette. Aja.

  Rebecka kom ganska överlägset sist i sin undersökning förra året. Sen gick hon ändå till Andra Chansen, skulle blivit final med gamla systemet. Var närmast final av de utslagna 🙂 I samma deltävling vann Dolly Style sin undersökning… för att sen kraschlanda som utslagna mindre än ett dygn senare.

  Så, it ain’t over till it’s over.

  Jag är främst besviken på mig själv. Jag ska inte läsa sånt här. Blir så påverkad hehe 🙂

 4. Adri

  Marcus: Precis. Om jag minns rätt visade väl publikundersökningarna i fjol att både Malou Prytz och Lina Hedlund skulle slås ut direkt, för att sen direktkvalificeras 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se