Sverige Schlagerpinglan: Enligt hålltiderna för Melodifestivalen 2020 så är det torsdagar kl. 13:30 och kl. 21:00 som gäller om man vill få sig ett smakprov på de tävlande bidragen innan deltävlingen.

Här nedan ser ni därför de minut-klipp av studioversionerna som SVT presenterat nu på eftermiddagen och senare kommer listan även att uppdateras med länkarna till de utlovade live-klippen.

Listan här nedan visar vilka två bidrag jag för tillfället gärna skickar vidare till finalen, vilka två bidrag jag tycker förtjänar en tripp till Andra Chansen och vilka bidrag som förmodligen behöver visa upp sig lite mer innan de kommer till sin rätt.

Två av de tävlande artisterna i Melodifestivalen 2020:
Faith Kakembo Amanda Aasa
Faith Kakembo & Amanda Aasa (Grafik: Janne Danielsson, SVT)

Lyssna på 1 minut av Melodifestivalen 2020:s tredje deltävlings bidrag:
(presenterad i den ordning Schlagerpinglan rankar dem för tillfället)
Mina preliminära “Direkt till final”-bidrag:
“Crying Rivers”, Faith Kakembo
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Jörgen Elofsson, Liz Rodrigues)
“Late”, Amanda Aasa
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Amanda Aasa, Siri Jansson, Erik Grahn, Alex Shield)
Mina preliminära “Till Andra Chansen”-bidrag:
“Shout It Out”, Mariette
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Thomas G:son, Cassandra Ströberg, Alex Shield, Mariette Hansson)
“Vem e som oss”, Anis Don Demina
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Anderz Wrethov, Johanna Elkesdotter Wrethov, Anis Don Demina, Robin Svensk)
Övriga bidrag:
“Winners”, Mohombi
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Jimmy Jansson, Mohombi, Palle Hammarlund)
“Livet börjar nu”, Albin Johnsén
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfaktap
(Robin Stjernberg, Albin Johnsén, Gino Yonan)
“Piga & dräng”, Drängarna
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Anders Wigelius, Robert Norberg, Jimmy Jansson)

Schlagerpinglan: Det här var ju väldigt intressant. Inför denna första genomlyssning så trodde jag att Drängarna och Mariette skulle ha de bidrag som jag fick upp ögonen för först, men så blev det inte. I veckans startfält fanns det endast två bidrag som jag kände något (positivit) för efter en lyssning och det var låtarna med Faith Kakembo (underbara Twin Peaks-vibbar) och Amanda Aasa (uppfriskande oväntade tongångar). Nu håller jag tummarna för några rejäla skrällar på lördag, om det blir lika bra live, naturligtvis. 😀

Om ni är intresserade av att läsa en del rapporter som gavs efter gårdagens genomlyssning av fullversionerna av bidragen så hittar ni deras rapporter längst ner på mitt Luleå-uppladdnings-inlägg.

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2020” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2020

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Melodifestivalen 2020: Lyssna på tredje veckans bidrag”

 1. Marcus

  Det finns få saker jag förknippar med Sverige lika mycket som mellanmjölk. Och det här var ju den svenskaste veckan hittills.

  Nåväl, jag ska nu säga något som kan chocka er: jag har precis samma två favoriter som pinglan! Faith och Amanda var de enda jag blev nyfiken på. De har något eget i sina röster, och det ska bli spännande att se hur det blir på scen.

  Mariette och Mohombi är nog de jag vill se till andra chansen efter en första lyssning. Helt okej låtar, kommer säkert lyssna på dem ibland, men inga vinnarkandidater över huvud taget.

  Drängarna känns som en liten blek kopia av Hasse Andersson, Albins grova stockholmska och lite styltiga text blir inte bättre av hans sätt att pratsjunga, och Anis gör sig bättre som krydda än som artist.

 2. Lukas

  Okej, mina reflektioner baserade på 1-minutersklippen (punkterna representerar låtarna) och betyg på 0-5-skalan.

  1. Jag gillar “Shout It Out” i grund och botten, men samtidigt är det ju på sätt och vis ett ganska långt steg jämfört med “Don’t Stop Believing” som ändå var den låt som satte Mariette på kartan. Kan skriva under på det där gisslet att det verkar som det tar tid för den att komma igång. Slutklämmen på låten verkar leda till nåt trance-igt vilket är intressant, så jag får se vad som händer. Preliminär fyra.

  2. Jovars, fin radiopop på svenska som jag kan ta till mig. Balanserar fint mellan det positiva och det svårmodiga. Bra skriven låt, det blir en fyra det här med för Albin.

  3. Drängarnas låt klyver mig. Det är den där klassiska småstads-upptempolåten som säkert kommer få folk att skutta omkring (trots att Drängarna är från betydligt större Götet). Men samtidigt tycker jag det känns lite fel att ta in den här 90-talsreliken som lika gärna varit one hit wonders med den där ökända “Vill du bli min fru”. Trea för gott försök.

  4. Klassiska förbannelsen som artisterna för P4-nästa brukar ha slår till igen för stackars Amanda Aasa. Det är rätt uppenbart att man försökt gå på Veronica Maggio-rutten där med mörka suggestiva toner och en sångröst som drunknar en aning och ibland är svår att tyda. Tyvärr är också denna låt ganska dåligt proddad. Även det ett återkommande gissel. Ett poäng…

  5. Whoa! Nu blir det åka av! Anis don Demina har uppenbarligen skruvat upp tempot rejält inför i år och bjuder på… vad ska jag kalla det… “maskingevärsrappande” (alltså rappa väldigt fort), varvat med många hooks och en stark feelgoodkänsla. Jag vet att den är väldigt lik Macklemore’s “Can’t Hold Us” men det stör mig inte alls här. Tyvärr har ju förortsrappen haft svårt att hävda sig i denna tävling så här långt, men Anis har ändå fördelen att han inte konkurrerar med nån annan i denna genre, till skillnad från Suzi P och OVÖ för två veckor sen.
  En full fempoängare till denna låt kommer säkert chocka många utav er. Och det kan jag förstå, för jag blev lika chockad också! Hoppas verkligen det här tar sig vidare!

  6. Är detta outsidern för denna vecka? Möjligen. Till skillnad från Amanda Aasa så gäckas Faith i alla fall inte med en dålig produktion. Istället bjuds det på en rätt så maffig r’n’b-ballad med lite 007-feeling. Solid trea.

  7. Jag är i ett lite svårt läge här. Tyvärr är det här ingenting för mig alls, framför allt fick jag inga vinnarvibbar direkt, titeln till trots. Den här låten kändes väldigt.. ihålig. Men samtidigt kan jag inte vara helt objektiv, och låt mig förklara varför. Med min position som skribent för en annan ESC-sajt har jag nu fått träffa Mohombi två ggr och intervjua honom, och låt mig säga det, han är en av de snällaste artisterna jag mött i detta showbiz! Detta hade svävat farligt nära nollpoängaren, men eftersom det är Mohombi som har en fin personlighet och är stabil som artist så skippar jag nollan denna gång och ger en etta.

 3. JOHANNA

  Faith! Bäst hittills i år. Hoppas nu det blir ett snyggt nummer med! Drängarna kommer komma topp 4 och trots att både Mariette och Mohombi är sämre än senast det begav sig borde de lätt ta sig till topp 4. Tror dock att minst en av de kan hamna i AC.

  De andra tre var så ointressanta att jag typ redan glömt dem. De får härna åka hem och jag tror nog att det blir så med.

 4. Andreas

  Snabb lyssningarna gav mig inte mycket här, som sagt både Mohombi och Mariette har vart med förr med av allt att döma bättre låtar. Drängarna är drängarna en rolig låt som inte har några vidare chanser i slutändan.

  För mig är det hittills en total utklassning i årets mello, enda vinnaren jag kan se just nu är Anna Bergendahl ingen annan är i närheten. Och om inte sista veckan bjuder på nåt speciellt så måste jag nog hålla årets som en av dom sämsta på många år.

  Och jag tar ordet mellanmjölk som Marcus använde ovan och kan bara hålla med, det är bara en massa medelmåttiga låtar utan att sticka ut speciellt mycket. För mig ska man ha en riktigt bra låt eller göra nåt riktigt unikt då det bara blir nåt mellanting blir det pannkaka av allt.

  Jag har svårt att tänka mig att detta är det bästa av allt som skickats in, vi har mer talangfyllda låtskrivare och artister än så vilket vi ser årligen med rätt så bra låtar som ratades i Sverige men kommer topp 10-15 för andra länder i Eurovision.

 5. Adri

  Som vanligt är tredje deltävlingen en liten dipp. Men överlag: 2020 är ett grymt Mello-år. Inte lika bra som 2019 nog, men det nästbästa året sen jag började titta 🙂 (Bäst var 2019 som sagt)

  1. Mariette
  • Min favoritartist som jag upptäckt från Mello! Hon har en grym röst. Hon har en stjärnglans som är få förunnat. Men hennes låtar från 2015 och 2017 var bättre. Dock tror jag ändå denna slår ”For you”. Lite besviken. Men… Mariettes lägsta nivå är jävligt hög! Så klart hon är min etta här! DOCK! För första gången inte min vinnare för året för detta var ingen ”Bulletproof” 😉 Dotter ftw!

  2. Mohombi
  3. Amanda Aasa
  4. Drängarna
  • Men jag vill typ ändå att de ska åka ut. Skämtmusik ska inte uppmuntras. Jag låter så rolig, eller hur? 🙂

  5. Faith Kekombo
  • Jag både hoppas och tror att detta smakprovet inte gjorde låten rättvisa (typ som när smakprovet till ”A million years” 2017 släpptes och BARA var den första lugna versen + lugna bryggan… för att sen klippa innan refrängen. Dumt gjort!).

  För jag har sett folk glada över detta (tyvärr, jag försöker ju gå in så blankt som möjligt så det var av misstag jag läste) och ÄN(!!!) fattar jag inget. Hon sjunger grymt men hon upprepar ju bokstavligen talat samma fras bara. 🙂

  6. Albin Johnsén
  • Jag brukar inte kommentera artisternas utseenden. Åtminstone inte negativt. Jag kan såklart påpeka att jag tycker Dotter förra veckan var grymt vacker, och att jag hoppas jag ser lika fräsch ut som Alvaro Estrella när jag blir 40 (vilket jag kan fetglömma… jag ser redan äldre ut än honom).

  Men när jag ser Albin tänker jag bara ”klipp dig”. Vissa passar i långt hår, Albin gör inte det. Det distraherar totalt från låten. Låter som Norlie & KKV – fast seriösare. Och då också lite tristare.

  7. Anis Don Demina
  • Har fruktansvärt svårt för denna människa. Och nu rippar han ”Can’t hold us”. Aja. Fortfarande bättre än både OVÖ, Sonja Aldén och Jan Johansen. Men absolut inget jag hurrar för 🙂

  Som alltid. ALLT kan ändras efter både repklipp, liveshow och fullversioner är ute. Detta är HÖGST preliminärt 🙂

  Och ännu en gång vill jag hylla SVT för den fantastiska kvaliteten på Mello 2020 🙂

 6. Adri

  Ska jag ge mig på att tippa då?

  FINAL: Mohombi
  FINAL: Faith Kekembo

  AC: Drängarna
  AC: Anis Don Demina

  5: Mariette
  6: Albin Johnsén
  7: Amanda Aasa

 7. Zacke

  Min ranking
  1: Faith Kakembo- Crying rivers (Denna biten gör inte låten helt rättvisa men ändå är den helt överlägsen här. Kanske årets bästa låt)
  2: Drängarna- Piga och dräng (Oemotståndlig glädje. Tror detta kommer gå hem, framförallt hos barnen)
  3: Albin Johnsén- Livet börjar nu (Låter som en HOV1-låt, fast Albin sjunger bättre)
  4: Mariette- Shout it out (Kanske Mariettes sämsta låt, och är verkligen inte säker denna vecka. Snygga verser men låten lyfter aldrig. Tror denna kan komma femma)
  5: Mohombi- Winners (Svårt och jämföra med förra året, då de har helt olika uttryck. Denna är mer lättillgänglig, men är inte särskild imponerad.)
  6: Amanda Aasa- Late (En sämre Veronica Maggio. Och varför måste hon sjunga late och inte sen?)
  7: Anis Don demina- Vem e som oss (Varför får denna snubbe chansen en gång till när han ej levererat tidigare? Detta är dessutom betydligt sämre än duetten från förra året. Hua, får nästan rysningar av obehag av denna låt. Riktigt dålig rapp. Denna måste väl vara chanslös? Förstå inte heller varför man inte ta in någon bättre i denna genre, som ju är oerhörd stor just nu)

  Om jag skulle tippa….

  F- Mohombi
  F- Drängarna
  AC- Faith Kakembo
  AC- Albin Johnsén
  5: Mariette
  6: Anis don demina
  7: Amanda Aasa

 8. Daniela

  1. Crying Rivers, Faith
  2. Winners, Mohombi
  Håller starkt på dessa två till final ❤️

  3. Livet börjar nu, Albin
  4. Piga&Dräng, Drängarna

  Och vinnare i år blir Anna Bergendahl

 9. Patrik

  Har provlyssnat på låtarna som ska vara med i deltävling nummer 3 uppe i Luleå .Här har jag fått fram ett stalltips
  1.låten “Shout It Out”, med sångaren Mariette vidare direkt till Friends Arena Stockholm en snabb låt som inkasserar massor med röster i Luleå .
  2.låten “Late”, med sångaren Amanda Aasa Vidare direkt till Friends Arena i Stockholm.
  3.låten “Crying Rivers”,med sångaren Faith Kakembo till Andra Chansen i Eskilstuna.
  4.låten “Piga & dräng”, med sång-gruppen Drängarna skräller sig vidare till Andra chansen i Eskilstuna.
  5.låten “Winners”, med artisten Mohombi stupar tyvärr på mållinjen i år.
  6.låten “Vem e som oss”, med sångaren Anis Don Demina faller inte publiken i smaken och får respass.
  7.låten “Livet börjar nu”,med sångaren Albin Johnsén får tyvärr respass sorry en halvtaskig låt som inte går hem.

 10. Marcus

  Flera här inne som tippar, så jag kan väl lämna mitt tips också:

  Final – Faith och Drängarna. Glädje och allvar, stark röst och buskis. Bra blandning.
  AC – Mariette och Mohombi. Stora namn med inte fullt så starka låtar som tidigare. Folk blir nog lite besvikna.
  5a – Anis. Ungarnas favorit, men låter håller inte hela vägen.
  6a – Amanda. Tight mellan henne och Albin om jumboplatsen tror jag tyvärr, men Amanda har starkare röst och renare scennummer.
  7a – Albin. Inte mycket som funkar här.

 11. Engsla

  Jag hoppas verkligen att de här enminuterssnuttarna inte gjorde någon låt rättvisa, för som det är nu finns det inget här som intresserar mig det minsta
  Men det är ju en deltävling kvar 🙂

 12. Adri

  Ju mer jag lyssnar/tittar på Mariette – desto bättre blir det. Som sagt, jag tror inte hon kommer vara min absoluta favorit för första gången. Dotter var nåt alldeles särskilt. Men Mariette är Mariette. I detta sammanhang är hon… guda-klass! 🙂 Så absolut topp 5, förmodligen topp 3 kommer detta bli för mig när ”Shout it out” landat hos mig riktigt ordentligt 🙂

 13. Micke

  Pinglan… Vill du vara schysst o ta bort mitt sista inlägg här. Vet inte varför jag fortsätter att lägga in grejer på det mer personliga planet här. Egentligen vet jag då jag är en genuint intresserad jävel. Vill alltid veta allt om alla, även på ett sånt här ställe. Silly me

  Kämpar ju med intresset överhuvudtaget nu. Så då blir det väl lite extra påfyllnad. Slut med det nu Nu ska jag bli en främling bland främlingar och försöka hitta intresset igen. Det hindrar inte att jag står för allt jag skrev om drängarna och allt runt det

  Sista långa. Nu blir det kort. Hoppas du och andra här får en trevlig MF-kväll Pinglan

 14. Micke

  Jag tackar och bockar Pinglan

 15. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag förstår din kamp och frustrationen… och hoppas att du återigen hittar intresset. Som sagt, ESC-säsongen brukar gå upp och ner och är du inte nöjd efter att 6 av 41 bidrag presenterats så är det endast ett håll det kan gå. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se