Belgiens Eurovision-bidrag 2020

2020-02-17 (måndag)

Belgien TV-bolaget VRT har i dag, måndagen den 17:e februari, presenterat det bidrag som den internvalda gruppen Hooverphonic kommer att representera Belgien med i Eurovision Song Contest 2020.

Gruppen beståer av Alex Callier (producent och låtskrivare), Raymond Geerts (gitarrist) och Luka Cruysberghs (sångerska) och låten de tävlar med, “Release Me“, är skriven av Alex Callier och Luca Chiaravalli. Presentationen av tävlingsbidraget skedde på radiostationen MNM på måndagsmorgonen, se klipp nedan. (Källor: wiwibloggs.com och eurovision.tv)

Lyssna på Belgiens bidrag till Eurovision Song Contest 2020 här:

“Release Me”, Hooverphonic studioversionofficiell musikvideo
(text & musik: Alex Callier, Luca Chiaravalli)

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning av bidraget så var jag lite besviken, även om det redan då fanns något hos “Release Me” som fick mig att genast göra en andra genomlyssning. Då märkte jag en rejäl skillnad där min inledande tanke “var det här allt?” sakta ersattes med “detta var ju inte så dumt ändå”. 🙂

Redan nu känner jag att jag börjar uppskatta det stämningsfulla vemodet i låten och misstänker därför att jag med tiden mycket väl kan placera detta bidrag relativt högt upp på min lista, men jag är inte riktigt där än.

Mer om Belgiens förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Belgien i ESC 2020” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Se även: “Eurovision 2020: Schlagerpinglans topp-10 (20-02-17)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Belgiens Eurovision-bidrag 2020”

 1. Adri

  Det här tyckte jag väldigt mycket om! 🙂 Kanske min vinnare så här långt. Ska inte säga för mycket för snabbt, men jag är 100% positiv.

  Väldigt sorglig, låter väldigt filmisk 🙂 Bra Belgien! Inte vad jag hade väntat mig alls, men glad över valet! 🙂

 2. Micke

  Nu finns det tre bidrag jag gillar: Italien, Belgien o Australien. Såååååå skönt med äkta musik utan dutt dutt syntar

 3. Adam

  Jag tror jag vill gilla Belgiens bidrag i år mer än jag gör. Den har klass, sångerskan är riktigt härlig o lyssna på, påminner en del om Nina Persson från The Cardigans, och jag brukar tycka om låtar med stark bondkänsla….men den känns lite tjatig och monoton. Vill typ ha mer av den än jag får. Lägger sig som 6:a i min rankning och kommer nog ligga nånstans där i mitten när alla låtar är valda.

 4. Engsla

  Helt ok, men inte mer. Mest tänker jag att det var då ett väldigt tjat om release me. Kompetent. Håller med Adam, jag vill tycka om det mer än vad jag gör.

 5. Marcus

  Det här gillar jag skarpt. Belgien fortsätter att övertyga, flera år i rad nu!

 6. Daniel

  Nej, det här gillar jag inte alls.

 7. Mia

  Jag gillar Hooverphonic, lyssnade mycket på dem i slutet av 90-talet/början av 00-talet. Release Me är härlig Bond-känsla som flera av deras andra låtar, gillar det skarpt. Sen kanske det inte direkt är den låt som kommer vinna ESC i år, men den har absolut sin plats.

 8. JOHANNA

  Mycket bra jobbat av Belgien! Hoppas nu de inte slarvar bort den här med scennumret som de gjorde med Sennek häromåret….

 9. Mr A

  Gillade denna mycket mer än Frankrike iaf.

 10. Krille

  Top 11 hittills
  1. Lettland
  2. Belgien
  3. Italien
  4. Australien
  5. Litauen
  6. Albanien
  7. Spanien
  8. Norge
  9. Frankrike (Pourquoi en l’anglais?)
  10. Tjeckien
  11. Armenien

 11. Filippa

  Mycket skönt låt men vet inte om det är en Eurovision låt…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se