ESC 2020 Schlagerpinglan: Efter att Frankrike i går presenterade sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2020 så har vi hört 10 låtar av de totalt 41 som väntas tävla i Rotterdam i maj.

Här nedan ser ni dem alla samlade i form av min personliga topp-tio-lista:

Ett av de 10 så här långt presenterade ESC-2020-bidragen:

Fai rumore“, Diodato (Italiens ESC 2020-bidrag)

Schlagerpinglans ESC-2020-topp-10, 2020-02-17:
1. Italien Italien: Fai rumore“, Diodato
2. Lettland Lettland: Still Breathing“, Samanta Tīna
3. Spanien Spanien: Universo“, Blas Cantó
4. Litauen Litauen: On Fire“, THE ROOP
5. Frankrike Frankrike: The Best in Me“, Tom Leeb
6. Armenien Armenien: Chains On You“, Athena Manoukian
7. Norge Norge: Attention“, Ulrikke Brandstorp
8. Australien Australien: Don’t Break Me“, Montaigne
9. Albanien Albanien: Shaj“, Arilena Ara
10. Tjeckien Tjeckien: Kemama“, Benny Cristo

Schlagerpinglan: Som synes av listan här ovan så har vi så här långt 4 bidrag som fått godkänt av mig medan 6 bidrag behöver att växa till sig innan jag riktigt kan uppskatta dem. Alla de ESC 2020-kandidat-bidrag som jag så här långt fallit pladask för har antingen blivit utröstade eller är fortfarande kvar i sina respektive uttagningar. Jag väntar m.a.o. fortfarande på min första bekräftade ESC 2020-favorit. 🙂

Min förhoppning var att Norge (Rein Alexander, Magnus Bokn, Didrik & Emil) eller Ukraina (Oleksandr Poriadynskyi) skulle ställa upp med riktigt bra bidrag i år, men jag får kanske vänta på att Sverige (Anna Bergendahl) har sin final. 😀

Mer om de olika ländernas ESC-planer hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2020“.
Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC-2020-uttagningarna

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Eurovision 2020: Schlagerpinglans topp-10 (20-02-17)”

 1. Adri

  1. Armenien
  2. Norge
  3. Lettland
  4. Tjeckien
  5. Spanien
  6. Australien
  7. Litauen
  8. Italien
  9. Albanien
  10. Frankrike

 2. Micke

  Klar ETTA: Italien

  Klar TIA: Tjeckien

 3. JOHANNA

  Jag har Balt-länderna först och sist såhär långt. Däremellan har jag inte rankat de än…

 4. Daniel

  1. Norge
  2. Litauen
  3. Italien

  4. Lettland

  5. Armenien
  6. Belgien
  7. Tjeckien
  8. Albanien
  9. Australien
  10. Spanien
  11. Frankrike

 5. Anton

  1. Australien
  2. Litauen
  3 Belgien
  4. Lettland
  5. Italien
  6. Norge
  7. Armenien
  8. Spanien
  9. Albanien
  10. Frankrike
  11. Tjeckien

  Litauen hade tre chanser att bli min nya etta (Med Monique hade de förmodligen inte blivit slagna på hela säsongen och haft en plats på min topp 10 över mina favoritbidrag någonsin i tävlingen). Men de valde min fjärdehandsfavorit och får nöja sig med min tillfälliga silverplats.

 6. Marcus

  Året börjar arta sig även om det är lite svagt än så länge.

  1 Belgien, Hooverphonic – Release Me
  2 Armenien, Athena Manoukian – Chains On You
  3 Lettland, Samanta Tina – Still Breathing
  4 Australien, Montaigne – Don’t Break Me
  5 Albanien, Arilena Ara – Shaj
  6 Spanien, Blas Canto – Universo
  7 Tjeckien, Benny Cristo – Kemama
  8 Frankrike, Tom Leeb – The Best In Me
  9 Italien, Diodato – Fai Rumore
  10 Litauen, The Roop – On Fire
  11 Norge, Ulrikke – Attention

 7. Micke

  Pinglan….. Var sätter du in Belgien?

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Är inte helt säker på var jag har Belgiens bidrag ännu… men runt Frankrikes bidrag, förmodligen under… så eventuellt plats 6 av 11.

 9. Micke

  Pinglan.. För mig handlar det om Italien och Belgien. Ingen av dem impade på mig vid första lyssningen men både växer som attan för varje gång. Bara så du vet

 10. Schlagerpinglan

  @Micke, Mmm.. Belgiens bidrag är en växare och därför har jag lite svårt att placera det. Misstänker att det kommer att hamna högre upp längre fram… om det inte börjar presenteras riktigt bra bidrag snart, vill säga. 😀

 11. Micke

  Pinglan en fråga till här innan jag ska iväg. Jag har två bidrag som är överlägsna i år. Båda är utslagna tyvärr. Två låtar som jag tror jag kommer att lyssna på efter säsongen och det är extremt ovanligt. Minns inte vad du tyckte om dem. CHE-MD i Moldavien och Elin & the Woods i Norge.

 12. Schlagerpinglan

  @Micke, CHE-MD var en av mina favoriter i Moldavien medan Elin & the Woods var en av mina favoriter i just den semifinalen, så jag gillade dem… men de hamnar nog inte så högt upp om jag ska ranka alla ESC 2020-kandidatbidrag jag hört så här långt. Trevliga att lyssna på… men inget som riktigt griper tag i mig.

 13. Micke

  Tack för svaret pinglan. För mig är de överlägsna i år

 14. Micke

  Mitt drömnorden 2020:

  DANMARK: Inte hört en ton än.

  FINLAND: Erika Wikman

  ISLAND: Dimma eller Iva (att vi slipper Dadi)

  NORGE: Elin & the woods (sket sig)

  SVERIGE: Att Anna B har ett bra bidrag som hon lyfter med sin röst. Att vi framförallt slipper dutt dutt syntar o robotdansare i det kommande vinnarbidraget

 15. Adri

  Jag hänger på mannen ovan.

  Danmark: ”Human” (även acceptabla: ”Yes” och ”Honestly”. Resterande behöver icke göra sig besvär)

  Finland: ”Cicciolina”

  Sverige: ”Bulletproof” (så här långt men har OTROLIGT svårt att se nån toppa)

  Island: ”Oculis Verid”

  Norge: För sent nu… men ”One Last Time”

 16. Micke

  Nu har jag lyssnat på Danmark. Ovanligt bra för att komma från det land som alltid tillsammans med Sverige tävlar om utnämnandet som sämst i Norden. Främst två som jag kände lite extra för: 1. Jasmin Rose (och vad nu snubben hette) 2. Emil

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se