Israel Den 3:e mars kommer Israel att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2020 då den nationella finalen The Next Song for Eurovision, där “The Next Star For Eurovision”-vinnaren Eden Alene tävlar med fyra bidrag, avgörs.

De fyra låtar som tävlar om att få bli Eden Alenes bidrag i Rotterdam släpptes i dag i form av fyra text-videor och kan lyssnas på här nedan. Vilken som till slut vinner avgörs av en mix av bl.a. jury- och tittarröster.

Ett av bidragen som tävlar i Israels ESC 2020-uttagning:

Feker libi”, Eden Alene

Tävlande bidrag i The Next Song for Eurovision, 3:e mars:
Bidrag, Artist, Låtskrivare
Feker Libi”, Eden Alene
(Doron Medalie, Idan Raichel)
Rakata”, Eden Alene
( Gal Yosef Cohen, Ayal Yishay, Tzlil Klifi, Eran Kashi)
Roots”, Eden Alene
(Nathan Goshen, Stav Beger)
Savior in the Sound”, Eden Alene
(Oren Emanuel, Ori Avni, Talia Londoner)

Schlagerpinglan: Hmmm… även om jag naturligtvis vet att alla inte kan gilla allt så tycker jag att det är betydligt roligare att skriva om uttagningar där jag älskar bidragen än de där jag inte hittar något att gilla. I just det här fallet så har jag givit låtarna lite fler lyssningar än jag brukar och kommit fram till att “Feker libi” är det bidrag jag tycker är bättre än de övriga… och avvaktar med ytterligare kommentarer tills startfältet (förhoppningsvis) vuxit till sig för mig. 🙂

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Israel i ESC 2020“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2020 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2020-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Israel 2020: Lyssna på Eden Alenes final-låtar”

 1. Adri

  Tre bra låtar: ”Feker Libi”, ”Rakata” och ”Saviour in the Sound”.

  Riktigt bra!

  Men ”Roots” var riktigt riktigt dålig. Riktigt dålig. Hur kan en artist ha sådana ups and downs? Men tre av dem gillar jag! 🙂

 2. Daniel

  Min favorit är Roots.

 3. Marcus

  Roots är min favorit hittills. Feker Libi är riktigt vass men jag stör mig så mycket på det påhittade språket som används i några rader. Arabiska, amhariska och engelska räcker långt.

  Rakata… ja, samma sak där. Varför hitta på ett ord? Varför inte bara sjunga “raq ata” (“bara du” på hebreiska). Folk kan hantera främmande språk liksom.

 4. Adri

  Känns som att jag missar nåt i ”Roots”. Visserligen bara 2 här som har den som favorit. Men ändå 2 mot 1.

 5. Adri

  Lyssnade igenom Roots nu. Och ok, jag var lite hård ovan. Men jag står nog fast vid att den är klart sämst. Den är 75% godkänd, men den där jävla chipmunk-rösten. Jag har så svårt för den. Det känns så trött att använda.

 6. Johanna

  Jag gillar alla låtarna men tror nog ändå “Roots” är den som sticker ut mest på ett positivt sätt för mig. SEdan hade jag egentligen uppskattat om de valde någon av låtarna med hebreiska i även om “Roots” är bättre än dem…..

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se