Irlands Eurovision-bidrag 2020

2020-03-05 (torsdag)

IrlandI dag, torsdagen den 5:e mars, presenterade TV-bolaget RTÉ den internvalda artist och det bidrag som kommer att få representera Irland i Eurovision Song Contest 2020, d.v.s. Lesley Roy och låten “Story Of My Life” vars musikvideo ni ser här nedan.

Bidraget, som skrivits av Lesley Roy, Robert Marvin, Catt Gravitt och Tom Shapiro, valdes ut bland de som skickades in till RTÉ inför årets ESC. Sångerskan Lesley Roy kan ni läsa mer om på eurovision.tv.

Uppdaterat:Se Lesley Roy framföra “Story Of My Life” live

Lyssna på Irlands bidrag till Eurovision Song Contest 2020 här:

“Story Of My Life”, Lesley Roy officiell musikvideo
(text & musik: Lesley Roy, Robert Marvin, Catt Gravitt, Tom Shapiro)

Schlagerpinglan: Irland skickar ett lättsmält bidrag med “jag-lever-mitt-eget-liv”-text till ESC 2020 och jag känner att jag egentligen borde gilla det här betydligt mer än jag gör.

Trots ett flertal extralyssningar så kan jag inte bli av med känslan att här finns alltför mycket som jag inte kommer överens med. Jag misstänker dock att RTÉ, genom sitt samarbete med THISISPOPBABY (som ni kan läsa mer om hos eurovision.tv) kan bjuda på en scenshow som får låten att komma till sin rätt. Så även om jag inte är riktigt där än så tror jag att jag kommer att omvändas till slut. Vi får väl se vad som händer, oavsett vilket så önskar jag Lesley Roy och alla inblandade lycka till i Rotterdam. 😀

Mer om Irlands förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Irland i ESC 2020” medan de övriga utvalda ESC 2020-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.


Presenterade ESC 2020-bidrag så här långt:
Albanien Albanien: Shaj Vitryssland Vitryssland: Da vidna
Spanien Spanien: Universo Estland Estland: What Love Is
Tjeckien Tjeckien: Kemama Moldavien Moldavien: Prison
Australien Australien: Don’t Break Me Kroatien Kroatien: Divlji Vjetre
Lettland Lettland: Still Breathing Island Island: Think About Things
Italien Italien: Fai rumore Grekland Grekland: Superg!rl
Armenien Armenien: Chains On You Rumänien Rumänien: Alcohol you
Litauen Litauen: On Fire Serbien Serbien: Hasta la vista
Norge Norge: Attention Georgien Georgien: Take Me As I Am
Frankrike Frankrike: The Best in Me Israel Israel: Feker Libi
Belgien Belgien: Release Me Schweiz Schweiz: Répondez-moi
Ukraina Ukraina: Solovey Nederländerna Nederländerna: Grow
Slovenien Slovenien: Voda Österrike Österrike: Alive
Polen Polen: Empires Irland Irland: Story Of My Life
Storbritannien Storbritannien: My Last Breath
Tyskland Tyskland: Violent Thing

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Irlands Eurovision-bidrag 2020”

 1. Adri

  Jag har lyssnat på denna flera gånger nu. Jag kommer inte fram till nåt. Vad tycker jag egentligen?

  Det finns plus, det finns minus. Pluset är artisten. De skickat en riktig artist. Kul 🙂

  Texten har man ju hört förr. Låten känns lite junior, men allt behöver inte va så seriöst hela tiden 🙂 man måste få bara ha lite kul med musiken också ibland.

  Hur kommer det gå? Irland deltar, precis som Sverige, i den semi som verkar bli absolut starkast. Jag tror väl inte den är helt chanslös. Men den ska nog ändå hoppas på lite tur för en finalplats tror jag.

 2. Mr A

  https://mobile.twitter.com/esc_san_marino

  Uppskjutet till imorgon San Marino imorgon.

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Precis som du så har jag oerhört svårt att ha en glasklar åsikt om detta bidrag. Ska bli roligt att se vilken sida som till slut tar över. 🙂

  @Mr A, Jepp, jag såg det. Tackar. 🙂

 4. Marcus

  Jag har aldrig gillat Katy Perry. Jag kommer aldrig gilla billiga kopior.

  Nog för att det här inte är dåligt nödvändigtvis, men det är verkligen inte bra.

 5. Micke

  Det här hade kunnat bli ovanligt bra för Irland i ESC om någon hade fått uppdraget att tvätta bort stämpeln av Juniorerna eget ESC. Varför inte skicka det till mig 🙂 Jag hade mer än gärna gjort en renovering på bidraget. Det första jag hade gjort hade varit att ta bort brytet i en lovande refräng då plötsligt förskolan tas in med sin retsticka na na na na na na.

  Jag har klagat mycket på Irland i ESC genom åren för att de inte är äkta och egentligen skiter i ESC. Även detta är långt ifrån det äkta fantastiska musikirland men här finns det ändå något litet att ta på.

  Den får inger högt betyg av mig men ändå högre än jag brukar ge Irland

 6. JOHANNA

  Jag hade förväntat mig mer men är ändå inte helt negativ. Det verkar dock som att Litauen ska förbli min etta hela säsongen (om inte Danmark väljer “Yes”, vilket känns föga troligt)

 7. Adri

  Johanna: Jag tror du blir glad på lördag. För jag har redan utgått från att ”Yes” tar det i Danmark.

  Danmark har tre vida överlägsna låtar. ”Yes” är en av dem, men samtidigt den svagaste av dem i min mening. Så vinner den blir jag GLAD men inte überglad 🙂

 8. JOHANNA

  @Adri jag tror ju “Human” vinner i Danmark. Också en bra låt förvisso men inte lika bra som “Yes”

 9. Engsla

  Låter som att de har klippt och klistrat ihop olika låtar från slutet av förra århundradet, inklusive barnlåtar, och kommit fram till det här. Gör att jag börjar fundera över Lesley Roy, om hon kanske har börjat gå i terapi och hanterar gamla minnen på det här sättet. Bra för henne i så fall att hon struntar i vad jag och andra tycker, för det här är inte bra. Måhända hade jag tyckt annorlunda om jag var fyrtio år yngre och inte hade börjat skolan än, så det finns väl en publik för det här bidraget ändå 🙂

 10. Engsla

  Sjutton också. Jag har lovat mig själv att jag ska vara snällare när jag kommenterar bidragen här. På plussidan: hon har skrivit låten själv, det är ett positivt budskap, glatt och upptempo vilket behövs i år 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se