Österrikes Eurovision-bidrag 2020

2020-03-05 (torsdag)

ÖsterrikeDen 12:e december avslöjade TV-bolaget ORF att de internvalt sångaren Vincent Bueno att få representera Österrike i Eurovision Song Contest 2020 med låten “Alive“.

I dag på morgonen den 5:e mars så släpptes då det österrikiska tävlingsbidraget i form av den tillhörande officiella musikvideon, se nedan:

Lyssna på Österrikes bidrag till Eurovision Song Contest 2020 här:

“Alive”, Vincent Bueno officiell musikvideo
(text & musik: Vincent Bueno, David “Davey” Yang, Felix van Göns, Artur Aigner)

Schlagerpinglan: Då det redan på förhand var avslöjat att “Alive” skulle visa sig vara en uptempo-låt så kom det ju inte som någon överraskning, men likväl en välkommen tempoväxling jämfört med många andra ESC 2020-bidrag. Mina förhoppningar var väl inte så skyhöga till att börja med, och kanske gillar jag den extra just för att det inte är en ballad, men så här efter en första genomlyssning så är jag positivt inställd till bidraget. 🙂

Ett normalår skulle jag nog se detta som ett typiskt mellan-bidrag som varken är bra eller dåligt men som det trots allt svänger om. Det blir, som för de andra bidragen, ytterligare lyssningar samt det avgörande live-framträdandet i Rotterdam som kommer att fälla avgörandet. Tills dess – lycka till, Vincent Bueno och ORF. 😀

Mer om Österrikes förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Österrike i ESC 2020” medan de övriga utvalda ESC 2020-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.


Presenterade ESC 2020-bidrag så här långt:
Albanien Albanien: Shaj Vitryssland Vitryssland: Da vidna
Spanien Spanien: Universo Estland Estland: What Love Is
Tjeckien Tjeckien: Kemama Moldavien Moldavien: Prison
Australien Australien: Don’t Break Me Kroatien Kroatien: Divlji Vjetre
Lettland Lettland: Still Breathing Island Island: Think About Things
Italien Italien: Fai rumore Grekland Grekland: Superg!rl
Armenien Armenien: Chains On You Rumänien Rumänien: Alcohol you
Litauen Litauen: On Fire Serbien Serbien: Hasta la vista
Norge Norge: Attention Georgien Georgien: Take Me As I Am
Frankrike Frankrike: The Best in Me Israel Israel: Feker Libi
Belgien Belgien: Release Me Schweiz Schweiz: Répondez-moi
Ukraina Ukraina: Solovey Nederländerna Nederländerna: Grow
Slovenien Slovenien: Voda Österrike Österrike: Alive
Polen Polen: Empires
Storbritannien Storbritannien: My Last Breath
Tyskland Tyskland: Violent Thing

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Österrikes Eurovision-bidrag 2020”

 1. Micke

  Den här har jag känt till ett tag och förlåt mig Pinglan men jädrar så olika vi tänker. För mig ett simpelt, banalt utlopp som ger nada. Kanske extra besviken just för att det är Österrike men lik förbannat. Såååå besviken

 2. Adri

  Det här gillar jag mycket! 🙂 Bra Österrike. Efter förra årets haveri med Paenda så ser jag fram emot vad som kan bringas fram här! Det blir inte en nästsista plats i tävlingen igen iaf! 🙂

  Och sanningen är ju att nu har jag inte jättehöga krav. Nu vill jag bara att pulsen på tävlingen ska höjas! 🙂 Så, tack Österrike.

 3. JOHANNA

  Tusen gånger bättre än Paenda men ändå inte lika bra som deras bidrag 2016-2018 som jag gillade väldigt mycket. Men ändå ett kompetent nummer jan lyfta den till fibal eventuellt

 4. Marcus

  Åh, vad jag inte klarar av låtsasfunk. Låten är också extremt konstigt uppbyggd, och den tar så många olika svängar att jag blir förvirrad. Nä, det här var inget kul alls.

 5. Micke

  Marcus…. Överraskande många gånger har vi tyckt ganska lika i år. Är det du eller jag som spårat ur? 🙂

 6. Adri

  Ok nu har jag lyssnat mer på låten, för att få bättre intryck (jag var nyvaken sist). Jag kan ha överdrivit när jag skrev ”det här gillar jag mycket”.

  Jag reviderar till: jag tycker det ämhär är fullt godkänt!

  Men som sagt, jag är ju desperat efter tempohöjning i startfältet. Och efter gårdagens ”nära döden”-upplevelser, även kända som Schweiz och Nederländernas bidrag, har jag öppna armar mot det mesta! 🙂

  Det här ska inte österrikare skämmas för. Men kanske inte heller er stoltaste ESC-stund. Right in your middle! 🙂

 7. Adri

  Två andra saker som hänt idag:

  1. Irlands låt har släppts. Jag har inget att säga. Och det menar jag. Jag vet inte om jag gillar det, eller om det bara är dumt och töntigt. Kanske båda? Eller det är kanske inget? Irland behöver definitivt mer tid för mig. I nuläget är jag tom.

  2. Tyvärr för alla här som hejar på Anna Bergendahl så har hon nu halkat ner på tredjeplats hos oddsen. The Mamas gick om henne tidigare idag. Spännande det här. Dotter fortfarande i trygg ledning. Varför är odds ingen spåkula? 🙁 Jag vill bara kunna casha ut Dotters vinst nån gång.

 8. Marcus

  Haha jadu Micke, nått är lurt i alla fall. Vi skyller på corona ;P

  Men du Micke, på tal om smak och tycke. Jag blev precis påmind om en av mina absolut favoritlåtar som inte är från tävlingen, men med en Eurovisionartist. Jag började lyssna på den och fick en ingivelse att “den här hade kanske till och med Micke gillat”. Artisten är Bebi Dol, som gjorde den underbart förskräckliga Brazil från 1991 – en evig guilty pleasure. Hon har en lång karriär som punk/rock/progg-artist men 1983 släppte hon en fantastisk, new wave-ig poppärla, Lapiz Lazzuli. Vad tycker du om den?

  https://www.youtube.com/watch?v=GVnSVTeFzWM

  Pinglan, Adri och ni andra, ni får gärna tycka till också. Jag älskar verkligen den här låten från djupet av hela mitt väsen. Texten är helt fantastiskt vacker och magisk också.

 9. Engsla

  Marcus, nu var det inte en låt riktigt i min smak, men jag gillar den suggestiva stämningen i den och videon 🙂

 10. Engsla

  Återigen, på plussidan är att sångaren varit med och skrivit låten själv, är en helt ok sångare, att det är upptempo och kan bli kul på scenen. Ja, det var väl det.

 11. Anton

  Det här kommer nog hamna i min botten 5. Är det uruselt? Nej, egentligen inte. Men precis som med Tjeckien så har den här låten ett sound som jag bara avskyr. Säger så klart inte att Tjeckien och Österrikes bidrag låter lika, utan de är båda exempel på låtar som hamnar längst ner på min lista mer på grund av sin genre än låtkvalitet.

 12. Marcus

  Tack Engla! Det är just det suggestiva som gör hela låten tycker jag, kul att du både ser och uppskattar det anslaget i låten:)

 13. Micke

  Marcus…svar på din fråga om länken du slängde ut här. Helt ärligt Marcus. Detta är en låt jag aldrig skulle lyssna på irl men som jag hade älskat i ESC där jag söker länders särart och sånt jag inte lyssnar på irl. Kan jämföra med Ukraina i år. Irl hade jag stängt inom en minut men inom bubblan lyssnar jag gång på gång och älskar det 🙂

  Hoppas det var svar på din fråga. Om inte så fråga igen 🙂

 14. Marcus

  Du avfärdade den inte rakt av, det är alltid nått 😉

 15. Micke

  Marcus…..jag har inte avfärdat den på något sätt 🙂 Allt jag sa var att det är inte den musik jag lyssnar på irl. Men tro mig Marcus hade den varit med i ESC så hade jag rankat den högt 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se