Danmark Schlagerpinglan: I morgon, den 7:e mars, kommer Danmark (utan publik i arenan) att utse sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2020 genom finalen av Dansk Melodi Grand Prix 2020 dit 5 bidrag kvalificerat sig via en radio-semfinal och 5 bidrag handplockats av DR.

Som en liten uppladdning inför den danska finalen har jag lyssnat igenom finalbidragen en sista gång och kommit fram till följande personliga final-topp-10-lista:

En av Danmarks DMGP 2020-finalister:

Ville ønske jeg havde kendt dig“, Emil

Schlagerpinglans “DMGP 2020”-final-topp-10, 20-03-06:
1. Ville ønske jeg havde kendt dig“, Emil (Radiosemifinal – Juryval)
2. Honestly“, Sys Bjerre (DR:s utvalda bidrag)
3. Bølger“, Isam B (DR:s utvalda bidrag)
4. Human“, Jasmin Rose feat. RoxorLoops (DR:s utvalda bidrag)
5. Bye Bye Heaven“, Jamie Talbot (Radiosemifinal – Juryval)
6. Forget It All“, Kenny Duerlund (Radiosemifinal – Allmänhetens val)
7. Faith“, Benjamin Kissi (DR:s utvalda bidrag)
8. Den eneste goth i Vejle“, Maja Og De Sarte Sjæle (DR:s utvalda bidrag)
9. Yes“, Ben & Tan (Radiosemifinal – Allmänhetens val)
10. Screens“, Sander Sanchez (Radiosemifinal – Allmänhetens val)

Schlagerpinglan: När det i slutet av januari blev klart med de sista låtarna som tävlar i morgondagens danska final så var det egentligen endast “Ville ønske jeg havde kendt dig” och “Honestly” som intresserade mig… och där står jag kvar än i dag. 🙂

Även om jag egentligen inte känner så värst mycket för något av de båda bidragen (blir runt en 10:e-plats på min ESC 2020-lista om de vinner) så uppfattar jag båda som tilltalande och mysiga och hoppas att live-framträdandena förstärker den känslan.

Vad gäller själva DMGP-showen så såg jag fram emot att de skulle använda sig av live-orkestern igen, men frågan är om inte lite av magin försvinner i och med att publiken saknas. Hur som helst så lär det bli en klassisk årgång som kanske även kan ge en försmak av hur ESC i Nederländerna kan tänkas se ut om även den tvingas att genomföras utan publik.

Mer om Danmarks förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Danmark i ESC 2020“.
Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC-2020-uttagningarna

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Danmark 2020: Schlagerpinglans final-topp-10 (20-03-06)”

 1. Micke

  Man vill ju hitta låtar som man verkligen vill ska vinna. I Danska uttagningen känns det tyvärr viktigare att vissa bidrag inte vinner. Tyvärr så många som fyra stycken. Dessa hemska är Benjamin och sander men framförallt, låt inte mistlurarna Kenny och Jamie vinna.

  Finns det då inga bra? Jo där finns fyra helt ok.

  1. Emil
  2. Jasmin Rose feat Roxorloops
  3. Sys Bjerre
  4. Isam B

 2. Marcus

  När jag lyssnade på låtarna första gången var det bara Emil som fastnade, och han är fortfarande bäst, men däremot har Sys börjat växa på mig. Låten är rätt snygg och skön, men den hade varit bättre utanför Eurovision där jag inte ställer lika höga krav på musiken jag lyssnar på.

  Kan nån förklara Humans favoritskap för mig förresten? Jag begriper inte. En sanslöst repetitiv banalitet liksom.

 3. Adri

  Tre STORA favoriter.

  1. Human
  2. Honestly
  3. Yes

  Jag tror ju att ”Yes” vinner 🙂 Finns även en viss chans för ”Human”. Men ”Honestly” vinner absolut inte.

  Så jag tror att det finns viss chans för nöjdhet gällande Danmark. För jag har tippat ”Yes” som vinnare.

  Även om jag, som sagt, föredrar ”Human” 🙂

 4. JOHANNA

  Om inte “Yes” vinner kommer jag bli ledsen på riktigt. Lite som när Finland valde bort tidernas bästa bidrag 2013 och skickade Krista istället (har inte förlåtit de än)

  Dock tror jag att “Human” vinner, och den är iofs inte dålig den heller men detta är den uttagningen som kan stjälpa hela säsongen för mig. Jag behöver Ben & Tan i ESC. Behöver.

 5. Micke

  Johanna..2013 hade Finland ett helt fantastiskt vackert bidrag men de valde istället tramset med Krista. Saaris ickeseger är en av de stördochocker jag upplevt i ESC. För jävligt rent ut sagt att vi aldrig fick veta hur det hade gått för honom

 6. JOHANNA

  @Micke Eller hur. Som sagt har jag inte förlåtit de än….

 7. Adri

  Det är faktiskt väldigt mycket som hänger på denna lördagkväll. Jag trodde faktiskt inte att jag brydde mig så mycket men om Finland, Danmark och Sverige alla väljer fel så finns risken att jag kanske hoppar av denna ESC-säsong i förtid :/

  Ju mer jag ser över startfältet så som det ser ut nu desto mer inser jag hur klent det ändå är. Sverige, Danmark och Finland har alla klart lysande stjärnor 🙂

  Danmark är det som jag är mest optimistisk över. Sju av låtarna accepterar jag absolut inte. Alltså de är inte ens värda min tid. Sen finns då ”Yes”. Vinner den blir jag glad. Men om ”Honestly” eller ”Human” vinner. Då blir jag superglad. Kan inte ens separera de två låtarna på H. De är i egen liga och jämnbra 🙂

  Finland har bara ”Cicciolina”. Verkligen bara. Allt annat är trams som inte är värdigt en ESC-scen 🙂

  Sen då riktiga ödeskvällen. Sverige. Jag har hyllat MF 2020 hela säsongen och står för att vi har en stark final. Anna Bergendahl, Mariette, Paul Rey, Robin Bengtsson, Mendez/Alvaro… stjärnor! Men de är tyvärr inte ens i närheten av värdiga när Dotter finns i motståndet. Dotter har den bästa låten i MF-historien för mig. Åtminstone topp 3, men förmodligen etta. Därför spelar det ingen roll att The Mamas eller Anna Bergendahl kommer med kvalitet. De är bleka bredvid Dotter.

  ”Allt” har i två veckors tid lutat åt en vinst för Dotter. (Jag har inte kollat publikundersökningen, och vill inte heller veta hur den gick.) Men trots det tror jag inte på Dotters vinst. Och jag vet ärligt talat inte om jag kommer fortsätta bry mig om hon förlorar. Åtminstone kommer det ta tid. 2020 lär dö för mig då 🙂

  Så. Heja Dotter, Heja Erika och Heja Sys, Jasmin eller Ben&Tan 🙂

  Går det dåligt – ur mitt perspektiv – imorgon så vet ni varför jag lämnat i alla fall 🙂

  Mest därför jag skriver detta, så att ni inte undrar var jag tar vägen. Jag tycker inte man ska försvinna utan spår 🙂

  (och jag kommer inte vara aktiv under dagtid denna lördag)

  Kanske försvinner jag bara ett-två dygn, eller så ger jag upp 2020 öht. Det får vi se, men efter så många tuffa besvikelser för året vågar jag tusan inte vara optimist inför ikväll 🙂

 8. Adri

  Ja, ok, jag gillar Barbara i Porugal också och blir glad om hon vinner. Men det är BY FAR den uttagning som engagerar mig minst 🙂

 9. Zacke

  Blev lite full i skratt första gången jag lyssnade igenom startfältet. Ingen tvivel att detta är Danmarks final, full av glada bagateller. Men med tanke på årets mörka startfält är de ganska uppfriskande med något som bara är glatt

  Finns 4 bidrag jag diggar här

  1: ”Den Eneste Goth i Vejle”
  2: ”Yes”
  3: ”Honsetly”
  4: ”Ville Ønske Jeg Havde Kendt Dig”

 10. Micke

  Kul att se att så många tycker om det avskalade bidraget med Emil i Danmark. Jag håller annars med Adri att det finns många riktiga bedrövliga i Danmark. Jag hittar dock bara fyra hemska till skillnad från hans sju.

  Cicciolina i Finland tror jag är kvällens säkraste vinnare. I Sverige har jag bara hört Anna Bergendahl och med tanke på hur standarden brukar vara i MF så borde den vinna men kvalité brukar ju tyvärr inte premieras när vinnare koras i Sverige, så jag skakar av oro över att än en gång drabbas av solklara nollpoängare som två Robin utandats under 10-talet.

  Just nu när jag skriver minns jag bara en tävling till förutom Nordens ikväll och det är Portugal. För mig tio gånger mer spännande än Nordens. Kvällens vinnare för mig skulle vara Elisa eller Barbara

  Men du Adri upp med humöret nu. Jag förstår att du har något i ryggsäcken. Det har lyst igenom många gånger men när jag vässat öronen har du backat.

  Köper det då det är din grej. Men låt nu inte detta förstöra något som du älskar, ESC. Även jag har haft och har såna dippar men lyckas alltid skaka av mig dessa. Helt enkelt för att jag älskar ESC. Men det är garanterat ingenting mot hur du älskar ESC.

  Tror dessutom att du behöver detta mer än vad jag gör. Tänk sen på alla här som sitter och läser allt du skriver Adri. Inte vill du väl svika oss 🙂 Du är ju för tusan den, efter Pinglan givetvis, som driver fram den här bloggen.

  Ta nu och lägg allt positivt du känner inför ESC i en vågskål och allt negativt i den andra så får du svaret. Tror inte det tar så lång tid innan du ser det själv 🙂

  Tänk positivt nu Adri. Se på mig. Jag har förlorat nio av min topp tio 2020. Har varit sur för det men det är bara att hitta andra ljuspunkter. Det är därför vi lever. Upp med hakan nu polarn 🙂

 11. Adri

  Micke: Jag fick faktiskt en tight lunch-lucka i mitt schema nu att skriva lite här och då svarar jag dig 🙂

  (Men först: Bulgariens låt släpptes imorse och räddar faktiskt upp standarden lite! 🙂 Helt klart topp 3 i nuläget!)

  • I Danmark är inte sju låtar rakt ut hemska. Det finns bara tre överlägsna låtar, och sen sju låtar jag totalt skiter i. Som väcker ingenting. Och det är ju nästan värre än att väcka avsky.

  • Jag tror inte jag har mer i ryggsäcken än andra. Jag tror faktiskt bara jag är mer transparent än de flesta.

  • Ja, jag älskar ESC/MF och allt tillhörande (skulle inte säga att jag behöver det, men jag vill ju ha kvar det). Men samtidigt. ESC ska vara ett roligt sammanhang. Man ska framför allt vara glad i ESC-bubblan. Och ser man över då dessa 32 låtar som nu är klara och känner verkligen ingenting, är det inte bara slöseri på tid då?

  Eurovision i sig har mer positivt än negativt i en vågskål. Men just ESC 2020? Det vettefan.

  Men sen kanske jag bara är en dramatisk tönt också. Jag kanske inte alls hoppar av. Det är svårt att säga innan det faktiskt hänt, men jag har på förhand svårt att se ett intresse vidhålla sig om jag nu tycker kvaliteten är så låg 🙂

  Jag vet att du vill att vi skickar Anna B (baserat på att det är enda låten du hört). Jag gillar henne. Jag gillar henne tillräckligt för att vilja ge henne plats 2, 3 eller 4 ikväll. Men som sagt, allt bleknar bredvid Dotter. Så jag kommer bli så jävla besviken om hon (eller nån som inte heter Johanna, men kallas Dotter, tar det).

  Vi får se 🙂 Kanske att det också bara blir ett uppehåll.

  Det återstår att se, men som sagt: jag tycker det finns en ömsesidig respekt på den här bloggen bland stammisarna som gör att jag kan inte försvinna med gott samvete 🙂 Därför varnar jag att OM jag försvinner är det pga besvikelse så grov att jag inte kan hantera den och vill då inte förstöra denna bloggs grymma stämning!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se