FinlandSchlagerpinglan: I morgon, lördagen den 7:e mars, kommer Finland att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2020 genom finalen av “Uuden Musiikin Kilpailu 2020“.

Som en liten uppladdning inför den finska finalen har jag lyssnat igenom finalbidragen en sista gång och kommit fram till följande personliga final-topp-6-lista:

Ett av de tävlande bidragen i Finlands “Uuden Musiikin Kilpailu 2020”:

I Let My Heart Break“, Tika

Schlagerpinglans “UMK 2020”-final-topp-6, 2020-03-06:
1. I Let My Heart Break“, Tika
2. Cicciolina“, Erika Vikman
3. Eternity“, Catharina Zühlke
4. Looking Back“, Aksel Kankaanranta
5. Lover View“, Sansa
6. Bananas“, F3M

Schlagerpinglan: Allt sedan de första lyssningarna så har jag haft “I Let My Heart Break” som min stora favorit och självklara vinnare men med tiden så har jag även, sakta men säkert, börjat att uppskatta “Cicciolina“. Vilken av de båda låtarna jag till slut kommer att sitta och heja på beror helt på hur live-framträdandena blir i morgon. 🙂

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Finland i ESC 2020“.
Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC-2020-uttagningarna

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Finland 2020: Schlagerpinglans final-topp-6 (20-03-06)”

 1. Adri

  ”Cicciolina” eller nada!

  Men jag har en hemsk känsla av att Finland väljer ”I let my heart break”.

 2. Marcus

  Pinglan…. Jag… jag saknar ord. Cicciolina är ÖVERLÄGSET bäst, så är det bara 😛

  Jag tror och hoppas verkligen att Erika tar hem det hela. Lägger man ihop de fem andras views och streams så kommer de inte ens tillsammans upp till Erikas siffror. Orosmomentet är bara de internationella jurygrupperna.

  Och visar de sig att jurygrupperna fäller Erika i Finland och Anna här hemma samma kväll… ja, då är mitt intresse för Eurovision stendött för all framtid. Vad är ens poängen i så fall?

 3. Nathalie

  Vad glad jag blir att det finns fler som uppskattar Cicciolina. Men naturligtvis kommer det bli något annat tråkigt som vinner. Jag är förberedd på det absolut värsta. Om sanningen ska fram så är det ju oftast (inte alltid)- vad Finland har att erbjuda.
  Jag säger bara:- 2016 usch och som om det inte räckte_2015!!!!

 4. Zacke

  Detta måste väl ”Cicciolina” bara ta hem? Sällan sett en så överlägsen låt i en nationell uttagning.

 5. JOHANNA

  Finland är ett land jag inte litar på alls i sammanhanget så de kommer välja något tråkigt som vanligt.

 6. markus

  Aah, jag är så nervös! Kommer internationella jurygrupperna faktiskt att uppskatta Cicciolina? Synd att jag är i Sverige den här helgen, annars hade jag kunnat telefonrösta 20 gånger på Cicciolina. Tror ändå att folket kanske har Cicciolina som sin favorit, men jurygrupperna är jag desto mera osäker på….

 7. Micke

  Adri, Marcus, Nathalie, Zacke, Johanna och delvis då Pinglan. Inte ofta alla är så överens på den här bloggen. Behöver väl knappast säga vilken jag håller på då 🙂 Men jag kan också acceptera Pinglans favvis men ingen annan.

  Men som du säger Johanna. Vem tusan vågar lita på Finland efter debaclet 2013

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se