NordmakedonienDen 15:e januari avslöjade TV-bolaget MKRTV att de internvalt sångaren Vasil att få representera Nordmakedonien i Eurovision Song Contest 2020 och i dag, den 8:e mars, presenterades hans tävlingsbidrag “YOU“.

Bidraget handlar om den mänsliga koppling vi har till musik och konsten att släppa loss genom dans. Vasil och bidraget kan ni läsa mer om hos eurovision.tv medan den tillhörande, officiella musikvideon kan ses här nedan.

Lyssna på Nordmakedoniens bidrag till Eurovision Song Contest 2020 här:

“YOU”, Vasil officiell musikvideo
(text & musik: Nevena Neskoska, Kalina Neskoska, Alice Schroeder)

Schlagerpinglan: Hmm… Nordmakedonien bjuder på något så ovanligt som ett ESC 2020-bidrag som får mig att vilja trycka replay redan efter den första genomlyssningen och jag är lika förvånad som förtjust. 😀

YOU” visade sig vara underbart uppbyggd där resan går från ett inledande, lockande gung till partier där det är praktiskt taget omöjligt att sitta still. Jag älskar detta och önskar innerligt att de lyckas att göra bidraget rättvisa på ESC-scenen. Nordmakedonien är kanske inte det första land man tänker på när det gäller imponerande scenshower… men jag hoppas på det bästa och önskar Vasil och alla inblandade lycka till i Rotterdam. 😀

Mer om Nordmakedoniens ESC 2020-förberedelser hittar ni här: “Nordmakedonien i ESC 2020” medan de övriga utvalda ESC 2020-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Nordmakedoniens Eurovision-bidrag 2020”

 1. Adri

  Detta blir ett kraftprov för Nordmakedonien. Rent musikaliskt? Detta ska inte kunna gå snett. Detta ska till final.

  Men då måste de också bevisa att stagingen som ”Proud” fick inte bara var tur. För den här låten kräver nog mer också. Denna kräver ändå en show. ”Proud” i egenskap av ballad krävde bara snyggt ljus.

  Men. Jag vill vara positiv. Klarar Nordmakedonien att utföra en snygg staging till denna låt – då tror jag de kan bli farliga.

  Jag då? Jag är glad över att nu bry mig om åtta låtar. För denna kommer garanterat hamna högt för mig. Kanske t.o.m vinna, men en plats bland de 8 som engagerar mig GARANTERAT 🙂

 2. Micke

  Sicken jädra skit rent ut sagt. Solklar nollpoängare. Fattar inte hur de tänker i det landet som slänger ut nåt så bedrövligt

 3. Johanna

  En helt ok låt men inget jag kommer bry mig om att lyssna på igen efter semifinalen i maj, om den inte mot all förmodan skulle gå till final. Gillar de etniska inslagen men tycker att det händer alldeles för lite i denna låt…

 4. Micke

  Just Kiding 🙂 Har bara lyssnat en gång så jag har ingen uppfattning än 🙂

 5. Schlagerpinglan

  @Micke, Misstänkte det, var på väg och fråga om du hade smiley-problem igen. 😉

 6. Adri

  Om Nordmakedonien inte totalt fuckar upp liveshowen tror jag snarare det blir svårt att missa finalen.

  1. Det är ju en grym låt.
  2. I detta sirapsega låt med nästan obefintlig puls tror jag att upptempolåtar har fördelar redan i sin egenskap som upptempolåt 🙂

 7. Marcus

  Nej, det här var rätt segt och tråkigt. Låten står och stampar på exakt samma ställe i tre minuter. Inget för mig.

 8. Mr A

  Tyckte den var lite seg för vara upptempo, får inte ihop detta, måste lyssna igen.

 9. Nathalie

  Föredrog Tamaras låt framför denna. Jag tror också att det skulle vara så betydligt bättre på makedonska. Men vill man leka en internationell The Voice, så varsågod.
  Ändå är det här så otroligt mycket bättre än Sverige, Norge och Finland.

 10. Daniel

  Åh det här gillar jag. Ny etta för mig!

 11. Engsla

  Ännu ett bidrag där jag ser fram emot scenschowen och hoppas på något riktigt fantastiskt, för låten är lite för intetsägande för min smak. Men den hamnar inte i bottenskiktet på min lista i alla fall 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se