Portugals Eurovision-bidrag 2020

2020-03-08 (söndag)

PortugalPå lördagskvällen den 7:e mars, efter två inledande semifinaler, valde Portugal ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2020 genom finalen av TV-bolaget RTP:s nationella uttagning “Festival da Canção 2020“.

8 tävlingsbidrag framfördes och sedan var det upp till regionala jurygrupper och tittarna att 50/50 utse vinnaren. Slutresultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan:

Lyssna på Portugals bidrag till Eurovision Song Contest 2020 här:

“Medo de Sentir“, Elisa
final-framträdandetext-videosemifinal-framträdande
(text & musik: Marta Carvalho)

Resultatet av Portugals “Festival da Canção 2020” – Finalen, 7:e mars:

Placering, Bidrag, Artist: Juryröster Teleröster Summa
1. “Medo de sentir“, Elisa 10 p. 10 p. 20 p.
2. “Passe-Partout“, Bárbara Tinoco 6 p. 12 p. 18 p.
3. “Gerbera amarela do Sul“, Filipe Sambado 12 p. 4 p. 16 p.
4. “Diz só“, Kady 8 p. 7 p. 15 p.
5. “Abensonhado“, Jimmy P 7 p. 6 p. 13 p.
6. “Mais real que o amor“, Tomás Luzia 3 p. 8 p. 11 p.
7. “Movimento“, Throes + The Shine 6 p. 5 p. 11 p.
8. “Não voltes mais“, Elisa Rodrigues 4 p. 3 p. 7 p.
(Källa: wikipedia)

Schlagerpinglan: Sedan första lyssningen i januari så har jag tyckt att “Passe-Partout“, “Diz Só” och “Gerbera Amarela do Sul” varit de bästa låtarna i den portugisiska uttagningen och fastän samtliga slutade i topp-fyra (men ingen av dem vann) så känner jag mig inte helt nöjd. 🙂

Denna känsla visade sig dock vara ganska passande då varken tittarna eller juryn fick sin vilja igenom utan båda fick se sitt andrahandsval vinna. Hur besviken jag än är så glädjer jag mig åt att det verkar som att Portugal återigen skickar ett bidrag som de gillar i Portugal, vilket jag föredrar framför att de försöker få fram något som skulle kunna “fungera i Eurovision“, då sådant sällan lönar sig.

Just denna gång slutade det med ett bidrag som jag personligen tycker är vackert men lite i segaste laget, vi får väl se vad Europa tycker. Lycka till, Elisa. 🙂

Mer om Portugals förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Portugal i ESC 2020” medan de övriga utvalda ESC 2020-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.


Relaterad information: I och med att finalen av “Festival da Canção 2020” är avgjord så har RTP släppt resultatet från de inledande semifinalerna, se uppdaterade resultattavlor här: Semifinal 1Semifinal 2

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Portugals Eurovision-bidrag 2020”

  1. Adri

    Min topp 36.

    Sorgligt när man inser att man bara bryr sig om SJU låtar. Mindre än en femtedel. Mer än fyra femtedelar av dessa låtarna hade lika gärna alltså inte ens behövt existerat for all I care.

    1. Bulgarien
    2. Israel
    3. Ukraina
    4. Danmark
    5. Armenien
    6. Island
    7. Rumänien

    Och även om dessa sju är bättre än de andra finns alltså ingen – ingen alls – som är i närheten av full pott (och då har jag ändå betygsskalan 0-5), men jaja moving on till plats 8-36.

    8. Lettland
    9. Norge
    10. Polen (den låt jag tror fans underskattat mest)
    11. Vitryssland
    12. Litauen
    13. Cypern
    14. Sverige
    15. Belgien
    16. Tyskland
    17. Portugal
    18. Irland
    19. Österrike
    20. Tjeckien

    21. Moldavien
    22. Slovenien
    23. Storbritannien
    24. Serbien
    25. Spanien
    26. Georgien
    27. Albanien
    28. Grekland
    29. Estland
    30. Schweiz

    31. Kroatien
    32. Australien
    33. Nederländerna
    34. Italien
    35. Finland
    36. Frankrike (rakt ut sagt: pinsam låt)

  2. Marcus

    Alltså, jag hade gett upp på Portugal redan innan, men självklart skulle även de misslyckas att skicka rätt låt ändå. Passe-partout är en hipsterbagatell men hade ändå skänkt glädje och färg till Rotterdam. Istället är vi fast med den typen av sömnpiller som bara Portugal lyckas producera – och visst är det väldigt symptomatiskt för hela kvällen att varken tittarnas eller juryns favorit vann? Den 7/3 kan mycket väl stå som dödsdatum när man någon gång skriver en runa över Eurovision.

  3. Artemisia

    Det borde ha varit Passe-Partout med Barbara Tinoco som borde ha vunnit! Med tanke på hur det gick i Sveriges och Finlands finaler samtidigt som Portugals final och ESC-finalen ifjol så är det dags att avskaffa jurygrupperna ty de har ingen funktion utom att köra ner folkets favoriter!

  4. Schlagerpinglan

    @Artemisia, Jag har sett många nu som rasar mot jurygrupperna i Melodifestivalen, men jag förstår ärligt talat inte. Svenska folket gav The Mamas högst poäng, The Mamas vann, juryn hade inget att säga till om vad gäller vinnarbidraget. Svenska folket fick den segrare de röstat för… många kan vara besvikna men juryn är ju totalt oskyldig, eller har jag missat något?

  5. Micke

    Portugals final var den enda jag var helt nöjd med igår. Två bidrag i en klass för sig, dels vinnaren Elisa och dels tvåan Barbara Tinoco

  6. Johanna

    Sluta skylla på juryn. Folkets val vann ju för i jösse namn! Jag är jättenöjd med The Mamas även om det inte var mitt förstaval.

  7. Nathalie

    @. Johanna- Gäller det inte Portugals bidrag här då?

    Jag skyller på juryn helt och hållet när det kommer till Finland och det tänker jag fortsätta göra.

  8. Engsla

    Inte mitt förstaval, och Elisa låter lite blek live, men Medo de Sentir är en fin liten låt 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se