San Marinos Eurovision-bidrag 2020

2020-03-09 (måndag)

San MarinoDen 6:e mars avslöjade TV-bolaget SMRTV att de internvalt sångerskan Senhit att få representera San Marino i Eurovision Song Contest 2020 samt att det var upp till fansen att avgöra vilket tävlingsbidrag hon ska tävla med i Rotterdam.

Efter två dagars omröstning, där valet stod mellan låtarna “Freaky!” och “Obsessed“, så avslöjades det i dag, den 9:e mars, att det var den sistnämnda som lockat till sig flest röster och därmed blir San Marinos ESC 2020-bidrag, se den officiella videon till “Freaky!” nedan. (Källa: Senhit)

Uppdaterat: Senhit har nu avslöjat resultatet av omröstningen: “Freaky!” fick 51,6% av rösterna medan “Obsessed” fick 48,4% av rösterna. (Källa: escxtra.com)

Lyssna på San Marinos bidrag till Eurovision Song Contest 2020 här:

“FREAKY!”, Senhit officiell musikvideo

Schlagerpinglan: När de två tävlingsbidragen presenterades så var min tanke att jag skulle vara med och rösta… men trots ett ivrigt lyssnande så kände jag inte att det var någon av låtarna som jag föredrog framför den andra.

Därför kan jag väl känna mig nöjd med resultatet, även om jag inte känner så värst starkt för bidraget i nuläget. Med rätt scenshow så tror jag dock att det kan bli riktigt bra och hoppas därför på ett spektakulärt framträdande i Rotterdam och en efterföljande fin placering på resultatlistan för San Marino. Lycka till, Senhit. 🙂

Mer om San Marinos förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “San Marino i ESC 2020” medan de övriga utvalda ESC 2020-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “San Marinos Eurovision-bidrag 2020”

 1. Adri

  Finns det en Gud så hånskrattar han åt mig. Man lovar sig själv att 2020 ska bli ett bra år. 2.5 månad in? Not so much.

  Inte i ens i det man kallar sitt ”safe space”; Eurovision, går det vägen. I San Marino hade man 50% chans att få sin favorit skickad – och de väljer den andra. Should’ve known.

  Likväl är det helt dugligt ändå. Finalplats? Inte så troligt kanske, men inte omöjligt 🙂

 2. Nathalie

  Känns som något medelmåttigt från -98. Tack o lov att det inte är någon ballad dock. Kanske kan den växa, men jag tycker inte att detta är mycket att ha.

 3. Mr A

  Detta var ju en liten besvikelse, hade hoppas på den andra. Undrar om de gjort en video till den med.

 4. Micke

  Ibland kan man låta bli ett gapskratt. De två bidrag det handlade om är inte min typ musik. Men bidraget som de inte valde överraskade mig med lite dold rocknerv och jag gillade den (7/10). Bidraget som vann ger jag däremot inte mycket för. Det gränsar mellan två och tre men jag ska vara snäll och ge den (3/10). Men utan minsta tvekan totalt fel val

 5. Anna

  Bästa bidraget i Esc, so far…
  ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 6. Engsla

  Var fansen måhända så less på allt lågtempo i esc i år så att de röstade på det av de två bidragen som mest andas party? Låten känns längre än tre minuter, men det kan bli kul på scenen 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se