AlbanienTV-bolaget RTSH har ännu ej avslöjat vare sig om Albanien tänker delta i Eurovision Song Contest 2021 eller hur ett eventuellt tävlingsbidrag i så fall ska utses.

Uppdaterat 20-09-17: RTSH har nu bekräftat att Albanien kommer att delta i ESC 2021 samt att tävlingsbidraget/artisten kommer att utses genom FiK 59.

Albaniens utvalda bidrag till Eurovision Song Contest 2020:

Fall From The Sky“, Arilena Ara

Klart är i alla fall att de förbereder för Festivali i Këngës 59 och att de mellan den 1:a och 2:a oktober tar emot bidrag från låtskrivare och artister, antingen personligen eller via e-mailadressen festival@rtsh.al.

Mer info om hur man skickar in bidrag hittar ni här: “Tävlingsregler för Festivali i Këngës 59“.
(Källor: RTSH och wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Allt sedan Albaniens ESC-debut 2004 så har de använt musikfestivalen Festivali i Këngës för att utse sitt tävlingsbidrag, så gissningsvis så sker det även så denna gång.

Ett helt vanligt år är det dock inte då ESC 2020 aldrig genomfördes (p.g.a. corona-utbrottet) vilket medför att många länder därför väljer att skicka sina utvalda ESC 2020-artister till Rotterdam 2021. (18-19 artister så här långt.)

Om RTSH har några 2021-planer för sin FiK 58-vinnare Arilena Ara återstår att se.

Relaterad information: Observera att vi närmar oss deadline för att skicka in bidrag till Norges Melodi Grand Prix 2021, d.v.s. den 16:e augusti. Mer information om hur man skickar in bidrag till de olika ländernas uttagningar hittar ni här: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se