AlbanienTV-bolaget RTSH har bekräftat att förberedelserna inför Festivali i Këngës 59 har påbörjats samt att festivalen, trots corona-situationen, kommer att arrangeras 2020.

Vid ett inledande möte i Tirana med RTSH:s Martin Leka där artister och låtskrivare deltog diskuterades grundläggande frågor angående organisationen av FiK 59 samt kriterier för deltagandet och hur antagningskommittén ska utformas.

FiK 59

Albanien har använt sig utav denna festival (som startade 1962) för att utes sitt bidrag i Eurovision Song Contest sedan debuten 2004 men om så också kommer att ske inför Rotterdam 2021 står inte helt klart.

Efter att ESC 2020 blev inställt p.g.a. COVID-19-pandemin har många länder valt att internvälja sin ESC 2020-artist men RTSH har ännu ej avslöjat något om sina eventuella ESC 2021-planer. (Källa och grafik: rtsh.al)

Schlagerpinglan: Att RTSH avslöjat att de påbörjat arbetet med Festivali i Këngës 59 samt att festivalen kommer att hållas 2020 kan tolkas som att allt fortsätter som vanligt och att det därmed är underförstått att Arilena Ara inte blir internvald inför 2021.

I nyhetsartikeln stod det dock ingenting om Albaniens eventuella ESC 2021-planer så även om det är mycket troligt så inväntar jag nästa rapport från RTSH innan jag drar några slutsatser. Jag hoppas dock att det är “business as usual” samt att Arilena Ara får sin andra chans längre fram när rätt låt dyker upp. 🙂

Mer om Albaniens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Albanien i ESC 2021

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Albanien 2021: RTSH planerar för Festivali i Këngës 59”

  1. Mr A

    Hur skulle pinglan betygsätta???

    https://www.moviezine.se/nyheter/vi-betygsatter-latarna-i-eurovision-song-contest-filmen-alltsa

  2. Schlagerpinglan

    @Mr A, En intressant fråga. 😀 Jag återkommer med svaret (i form av ett nytt inlägg) efter en behövlig betänketid. 😀

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se