Norge 18 utvalda ESC 2020-artister har redan bekräftats för Eurovision Song Contest 2021, vilket ni kan läsa mer om här. Norges TV-bolag NRK planerar däremot inte att skicka Ulrikke till Rotterdam utan arrangerar sin nationella uttagning “Melodi Grand Prix” som vanligt, se nedan.

Norges MGP 2021 i korthet:

TV-bolaget NRK kommer att utse Norges bidrag i Eurovision Song Contest 2021 genom den nationella uttagningen Melodi Grand Prix 2021.
MGP 2021 kommer att arrangeras i januari och februari och bestå utav fem deltävlingar och en stor final.
NRK tar emot bidrag till MGP 2021 mellan den 15:e maj och 16:e augusti.

Norges bidrag i Eurovision Song Contest 2020

Attention“, Ulrikke

Detta gäller vid inskick av bidrag till MGP 2021:

Bidrag tas emot av NRK från den 15:e maj till den 16:e augusti.
Anmälningsformuläret och MGP 2021-regler hittar ni hos nrk.no.
Alla inskickade bidrag måste ha minst en norsk låtskrivare.
Varje producent / låtskrivare får max skicka in tre bidrag.
Artisten måste ha fyllt 16 år i april 2021.
(Källa: nrk.no)

Schlagerpinglan: Det är med blandade känslor jag tar emot NRK:s besked. En del av mig tycker att det är väldigt tråkigt för Ulrikkes skull och anser egentligen att alla utvalda artister borde få en fribiljett till ESC 2021. Likväl… tiden står inte still och i och med att 2020-bidragen redan är förbrukade så borde i rättvisans namn även de utvalda låtskrivarna få fribiljetter… och då blir det lite svårare. Kanske lättare att inse att livet inte alltid är rättvist.

Dessutom så hade jag personligen blivit mer än lite besviken om hela säsongen av nationella uttagningar lades på is… så jag protesterar knappast mot beslutet, speciellt med tanke på hur många bra bidrag som dök upp i MGP 2020. Förhoppningsvis blir MGP 2021 lika underhållande. 😀

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Norge i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Norge 2021: NRK tar emot bidrag till “MGP 2021””

  1. Engsla

    Jag är väldigt glad över att några tv-bolag väljer att fortsätta med de nationella uttagningarna. Visst, det är jättetråkigt för årets artister och låtskrivare, men som du skriver så är livet inte alltid rättvist. Däremot tycker jag att de kan ges plats i uttagningarna, och om de har ett tillräckligt bra bidrag nästa år (eller vinner tillräckligt många sympatiröster…) så kan de representera sitt land 2021 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se