IsraelI juli kom rapporter om att TV-bolaget KAN planerar att utse Israels och internvalda Eden Alenes bidrag i Eurovision Song Contest 2021 genom en nationell uttagning i flera steg och nu har de börjat att ta emot bidrag:

Uppdaterat 20-11-08:Låtuttagnings-formatet förändras

Israels internvalda ESC 2021-artist:

Eden Alene (här med sitt ESC 2020-bidrag “Feker Libi“)

Israels nationella ESC 2021-uttagning i korthet:

Låtinskick: TV-bolaget IPBC (Kan) bjuder in låtskrivare att skicka in sina förslag på bidrag till den internvalda sångerskan Eden Alene (som var utvald att representera Israel i den inställda ESC 2020) mellan den 16:e september och 5:e oktober kl. 11:00 AM israelisk tid.
♥ Enligt Euromix tillåts även utländska låtskrivare och de behöver inte vara ACUM-medlemmar, men om låten kommer med bland de 16 krävs ett medlemskap.
♥ Låtarna kan vara på valfritt språk men endast en låt per låtskrivare tillåts.
♥ Mer information om hur låtinskicket går till hittar ni på TV-bolagets hemsida där även anmäningsformuläret finns.
Online-presentation: De 16 bästa låtarna utses av en kommitté och presenteras online i november. Därifrån går 8 låtar vidare till de livesända showerna. Fyra av bidragen utses av en kommitté och de resterande fyra av tittarna.
Semifinaler: I de inledande två semifinalerna, som kommer att vara ungefär 52 minuter långa, sändas i februari och innehålla vars fyra låtar, framförs bidragen av låtskrivarna eller andra artister. Från varje semifinal går sedan två bidrag vidare till finalen.
Finalen: I finalen, som även den beräknas vara runt 52 minuter lång och sändas i februari, framför internvalda Eden Alene samtliga fyra finalbidrag. Den låt som vinner blir Israels bidrag i ESC 2021 i Rotterdam.
(Källor: eurovisionworld.com och wiwibloggs.com)

Uppdaterat 2020-10-01: Enligt eurovoix.com har deadline att skicka in bidrag till Eden förlängts till den 15:e oktober p.g.a. COVID-19-restriktioner i landet.

Uppdaterat 2020-10-17: “KAN fick in runt 220 låtar till Eden Alene

Schlagerpinglan: Som sagt, bortser man från risken att fel bidrag kan röstas bort i de inledande stegen då fel artist framför dem så tycker jag att detta är ett underhållande sätt att välja ut en internvald artists bidrag på. 🙂

Här finns både ett stort urval (online-omröstning), ett flertal shower (två semifinaler och en final) samt en final där de mest populära låtarna tävlar om Rotterdam-biljetten. Nu hänger det “bara” på att rätt låtskrivare känner sig manade att skicka iväg sina bästa låtar till just denna uttagning. 😀

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Israel i ESC 2021“.

Relaterad information: Fler länder som tar emot bidrag till sina nationella uttagningar och internval just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se