IsraelEnligt Euromix så fick TV-bolaget KAN in totalt runt 220 bidrag när deadline passerats för att skicka in låtar till internvalda Eden Alene. Vilken låt hon till slut kommer att representera Israel med i Eurovision Song Contest 2021 ska nu avgöras genom en låtuttagning i flera steg.

Även om intresset är något svalare än det var inför Edens 2020-låtuttagning, då det inkom runt 250 låtar, så är det högre än 2019 då Kobi Marimi fick runt 200 låtar, för att inte tala om 2018 då ESC-vinnaren Netta endast fick runt 130 låtar. Det hänger m.a.o. inte på antalet låtar utan på vad som skickas in / väljs ut.

Av dessa 220 låtar kommer nu 16 online-låtar att väljas ut där tittarna och juryn tillsammans utser 8 semifinals-låtar som senare blir de 4 final-bidrag som Eden själv ska framföra i finalen. Mer om låttuttagningen hittar ni här. (Källa: eurovoix.com)

Uppdaterat 20-11-08:Låtuttagnings-formatet förändras
Uppdaterat 21-01-03:Eden Alenes tre final-låtar

Israels ESC 2021-representant:

Eden Alene (här med “Roots” som kom 2:a i låtuttagningen 2020)

Schlagerpinglan: Antalet låtar som inkommer spelar som sagt egentligen ingen roll, utan det är kvalitén som räknas…. men om det nu inte finns någon ESC-vinnare bland de inkomna så skadar det ju inte att ha ett antal fler än de 70, som det först rapporterats om, att välja mellan. 🙂

Hur som helst, då jag fortfarande saknar den schweiziska onlineuttagningen med sina hundratals låtar (som senast arrangerades 2016) så ser jag fram emot denna onlineuttagning med stor nyfikenhet. Glädjande nog så har det utlovats att de 16 bidragen ska presenteras redan i november, så väntan lär inte bli så lång. 😀

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Israel i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se