ESC2020 Schlagerpinglan: Här hittar ni en handfull korta nyheter och lite äldre notiser som “fallit mellan stolarna”. Gemensamt för dem alla är att de handlar om Eurovision Song Contest 2021 eller tävlingen i stort.

För ytterligare information, klicka på flaggorna så kommer ni till respektive lands samlingssida där mer information om ESC 2021-planerna finns.

Italien Italien: I januari avgörs San Remo 2021:s publikfråga
Planeringen inför San Remo-festivalen 2021 är i full gång, t.ex. så har redan schemat presenterats, men det har ännu ej avgjorts om den italienska musikfesten kommer att släppa in någon publik. Beslutet lär tas i januari, då de vet mer om hur corona-läget kan se ut i mars. (Källa: wiwibloggs.com)
Slovenien Slovenien: Ännu ej bestämt hur Anas bidrag ska utses
191 bidrag inkom när TV-bolaget RTVSLO sökte efter bidrag till internvalda Ana Soklič tidigare i höst. Hur det bidrag som hon ska representera Slovenien med i Eurovision Song Contest 2021 ska väljas ut har fortfarande inte bestämts. Ett flertal scenarier övervägs men beslutet dröjer ytterligare ett tag p.g.a. pandemin. (Källa: escxtra.com)
Irland Irland: “Together” var tänkt för Brendan Murray
Ryan O’Shaughnessy, som gav Irland en fin 16:e-plats i ESC 2018-finalen med “Together” avslöjade att han (tillsammans med Mark Caplice och Laura Elizabeth Hughes) skrivit låten för Brendan Murray inför ESC 2017. Brendans mentor Louis Walsh ville dock ha en låt av mer välkända låtskrivare.

Nästa år kontaktades Ryan av RTE angående “Together” och tackade först nej till att framföra den själv men när han fick full kontroll över bidraget så accepterade han erbjudandet och gav landet dess bästa resultat i tävlingen på flera år. (Källa: eurovoix.com)

Israel Israel: Sex-manna-kommitté utser de 16 bidragen
Runt 220 bidrag inkom när TV-bolaget KAN tidigare i höst sökte efter bidrag till internvalda Eden Alene. Det slutliga bidrag som Eden ska representera Israel med i ESC 2021 kommer att utses genom en nationell uttagning.

En sex-manna-kommitté bestående av KAN-medarbetarna Ofri Gopher, Roi Dalmadigo, Tal Argaman och Alona Kedmer samt Israels ESC-delegationschef Tali Katz och Michael Weisberg från Edens musikbolag Aroma Music ska nu välja ut de upp till 16 bidrag som väntas presenteras senare i november.
(Källa: eurovoix.com)

Sverige Melodifestivalen 2021: Årets dansare är avslöjade
De dansare som kommer att hjälpa till att lyfta bidragen i Melodifestivalen 2021 har presenterats: Lovisa Bengtsson, Keisha von Arnold, Kenny Lantz och Amir Ashoor. (Källa: MelloBackStage på Twitter)

Schlagerpinglan: Mer om de olika ländernas förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se