Sverige Schlagerpinglan: Fram t.o.m. den 6:e februari (då Melodifestivalen 2021 inleds) kommer jag här på bloggen att presentera en personlig favorit från andra länders “Melodifestivaler” per dag.

Gemensamt för alla 33 är att de deltog i ESC-uttagningen men inte vann.

Är ni intresserade av att få en liten inblick i hur andra länder valt ut sina Eurovision-bidrag genom åren så kan ev. denna nedräkning vara av intresse, annars så kan ni ju alltid ta en titt på mina tidigare nedräkningar där jag listat mina finalist-favoriter och icke-finalist-favoriter som inte lyckats att vinna Melodifestivalen.

Nedräkning till Melodifestivalen 2021! – Plats 25 av 33 – Ukraina 2016:

I’m Insane“, Vladislav Kurasov (Ukraina 2016)

Schlagerpinglan: På plats nummer 25 på listan över bidrag som deltog i, men inte vann, sina respektive nationella ESC-uttagningar har jag placerat “I’m Insane” med Vladislav Kurasov från Ukraina 2016 (som tyvärr inte tog sig vidare från sin semifinal). Nu som då tycker jag att det är en oerhört stark låt framförd av en artist med en behaglig röst till skillnad från vinnarlåten som jag inte alls kom överens med. Det är dock en tävling och då Jamala fick ESC-vinsten så är det ingen tvekan om att rätt låt vann i Ukraina, även om jag själv hade velat se det hela utspela sig på ett helt annat sätt.

Ukraina

Ukraina 2016 – “Vidbir 2016” – Topp-tre:

Placering, Bidrag, Artist: Juryröster Teleröster Summa
1. “1944“, Jamala 5 p. (37,77%) 6 p. 11 p.
2. “Helpless“, The Hardkiss 6 p. (27,11%) 5 p. 11 p.
3. “Love Manifest“, SunSay 4 p. (18,2%) 4 p. 8 p.
(Se hela final-resultatet här)
Schlagerpinglan: Ukraina debuterade i Eurovision Song Contest år 2003 och då, liksom året efter, gjorde de ett internval för att utse sitt ESC-bidrag. Därefter, från 2005 till 2020 har alla ukrainska bidrag valts ut genom en nationell uttagning (2008 och 2010 utsågs däremot artisterna Ani Lorak och Alyosha internt).

Vidbir 2016 bestod utav två semifinaler (med 9 bidrag i varje) och en final med 6 tävlande bidrag där vinnaren utsågs med hjälp av 50/50 jury- och tittarröster. Juryns favorit The Hardkiss fick se sig slagen av tittarnas favorit Jamala, vilket senare skulle visa sig vara ett riktigt bra resultat.

I Eurovision Song Contest 2016 blev det en vinst för Jamala, vilket var landets andra i ordningen och som ledde till att ESC 2017 hölls i Ukraina där de vägrade att låta en av ESC-deltagarna komma in i landet och därmed inte tilläts tävla (alt. landet i fråga utsåg en artist som de på förhand visste skulle få svårt att få inresetillstånd till Ukraina för att få värdlandet att hamna i dålig dager.) Oavsett: vinsten ledde till en del efterföljande tjafs.

Inför ESC 2021 har TV-bolaget UA:PBC internvalt Vidbir 2020-vinnarna Go_A och senaste rapporten därifrån är att tävlingsbidraget är utvalt och presenteras i februari.

Se “Ukraina i Eurovision Song Contest” för landets samtliga ESC-bidrag och resultat.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se