Sverige Schlagerpinglan: Fram t.o.m. den 6:e februari (då Melodifestivalen 2021 inleds) kommer jag här på bloggen att presentera en personlig favorit från andra länders “Melodifestivaler” (inkl. min favorit från Melodifestivalen) per dag.

Gemensamt för alla 33 är att de deltog i ESC-uttagningen men inte vann.

Är ni intresserade av att få en liten inblick i hur andra länder valt ut sina Eurovision-bidrag genom åren så kan ev. denna nedräkning vara av intresse, annars så kan ni ju alltid ta en titt på mina tidigare nedräkningar där jag listat mina finalist-favoriter och icke-finalist-favoriter som inte lyckats att vinna Melodifestivalen.

Nedräkning till Melodifestivalen 2021! – Plats 4 av 33 – Ryssland 2012:

Sto minut“, Ed Shulzhevskiy (Ryssland 2012)

Schlagerpinglan: På plats nummer 4 på listan över bidrag som deltog i, men inte vann, sina respektive nationella ESC-uttagningar har jag placerat “Sto minut” med Ed Shulzhevskiy från Ryssland 2012. Även om jag aldrig riktigt gillat vinnarlåten, utan hittat många andra bra låtar i startfältet, så visar ESC-resultatet att rätt låt trots allt vann.

Ryssland

Ryssland 2012 – “Evrovidenie 2012” – Topp-tre:

Bidrag, Artist Totalt
1. “Party for Everybody“, Buranovskiye Babushki 38,51%
2. “Back To Her Future“, Dima Bilan & Julia Volkova 29,25%
3. “Fantasy“, Timati & Aida Garifullina 26,74%
– – – –
23. “Sto minut“, Ed Shulzhevskiy 3,65%
(Källa: wikipedia)

Schlagerpinglan: Ryssland debuterade i Eurovision Song Contest år 1994 och genom åren har olika TV-bolag turats om att utse tävlingsbidragen, vilket ibland skett internt och ibland genom nationella uttagingar.

Senast Ryssland arrangerade en nationell uttagning där både artist och låt valdes ut var 2012RTR arrangerade Evrovidenie 2012. I finalen tävlade 25 bidrag där vinnaren utsågs med hjälp av 50/50 jury- och tittarröster.

I Eurovision Song Contest 2012 blev det en 2:a-plats i finalen för Buranovskiye Babushki och deras “Party For Everybody“ (endast slagen av Sveriges Loreen), vilket än i dag är det näst bäst placerade ryska ESC-bidraget genom tiderna. De övriga andra-plats-placerade ryska bidragen är “A Million Voices“ (2015), “Never Let You Go” (2006) och “Solo” (2000).

Channel 1 Russia har bekräftat att Ryssland kommer att delta i ESC 2021 men hur de tänker utse sin artist och sitt bidrag har de ännu inte avslöjat. Förra årets representanter, Little Big, säger sig vara intresserade men om de blir internvalda eller ej återstår att se.

Se “Ryssland i Eurovision Song Contest” för landets samtliga ESC-bidrag och resultat.

Se hela topp-33-listan: “Nedräkning till Melodifestivalen 2021!

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se