RysslandTV-bolaget Channel 1 Russia (C1) har bekräftat att Ryssland kommer att delta i Eurovision Song Contest 2021 men hur de tänker utse artist och bidrag har de ännu ej uttalat sig om. (Källa: esctoday.com)

Rysslands bidrag i Eurovision Song Contest 2020:

Uno“, Little Big

Schlagerpinglan: Efter att Channel 1 Russia hindrades från att skicka Julia Samoylova till ESC 2017 i Ukraina med låten “Flame Is Burning” så valde de att ge artisten en andra chans när ESC 2018 avgjordes i Portugal. Det gick dock inte så bra för Ryssland i Lissabon då “I Won’t Break” blev landets första finalmiss.

Efter ESC 2019, där TV-bolaget VGTRK lyckades få hem en tredjeplats med hjälp av Sergey Lazarev, så fann sig Channel 1 Russia 2020 återigen i en situation där deras artist inte fick tävla. Frågan är om tanken på en mindre bra uppföljningslåt avskräcker tillräckligt för att de inte ska våga ge Little Big chansen i Rotterdam 2021.

Jag personligen tyckte att Little Big hade det bästa bidraget 2020 och hoppas att de får chansen 2021, under förutsättning att de kan presentera en minst lika bra låt. Med tanke på att de knappast kan ses som ett one-hit wonder så tror jag att chansen för det är ganska stor. Men, men… de håller sig ju alltid på gränsen så det är ju inte en helt riskfri satsning. 🙂

Mer om Rysslands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Ryssland i ESC 2021“.

Relaterad information: I och med Rysslands bekräftelse så har både esctoday.com och wikipedia 36 länder på sina listor över preliminärt bekräftade ESC 2021-länder. Läs mer här: “Eurovision Song Contest 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se