Norge Nu på lördag den 6:e februari fortsätter TV-bolaget NRK Norges uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2021 genom att sända den fjärde semifinalen av Melodi Grand Prix 2021.

Förutom de fyra semifinalisterna, som tävlar om en plats i finalen och som ni kan lyssna på här, så kommer ett finalklart bidrag, av de sex som ni kan läsa om här, att framföras. Redan nu kan man lyssna på studioversionen av veckans förkvalificerade finalist, se nedan:

Det femte förkvalificerade “MGP 2021”-bidraget:

World On Fire“, Atle Pettersen (text och musik: Atle Pettersen, Jesper Borgen,
Magnus Clausen, Alexander Pavelich, Peter Daniel Newman
)

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning av “World On Fire” så blir jag återigen förbluffad över hur NRK lyckas samla ihop så pass många bidrag i min smak i en och samma tävling. Så här inledningsvis så tycker jag att verserna är en aning anonyma, men det hjälper i och för sig till att förstärka refrängens nostalgiska mysighet så kanske är det trots allt en bra sak. 🙂

Så här långt har jag gillat samtliga förkvalificerade bidrag och har därför svårt att rangordna dem men för tillfället så tror jag att min lista ser ur så här (men än kan mycket hända):

1. Kaja Rode
2. Atle Pettersen
3. KEiiNO
4. TIX
5. Stavangerkameratene

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Norge i ESC 2021“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2021 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2021-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Norge 2021: Lyssna på Atle Pettersens MGP 2021-låt”

  1. Adri

    Stor fet kudos till NRK! Ännu en grym låt! 🙂 Norges final ser ut att bli ett blodbad! 🙂

  2. Johanna

    Lite väl anonym för mig men ändå en bra låt! Norges final kommer bli riktigt spännande! Keiino ska inte vara så säkra på en andra vinst

  3. Ukrainare

    Håller med Johanna. Låten är bra men lite för anonym. Tror inte den kommer att ha med slutstriden att göra.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se