Slovenien Från de 191 låtar som skickats in till TV-bolaget RTVSLO när de sökte bidrag till internvalda Ana Soklič att representera Slovenien i Eurovision Song Contest 2021 med har nu landets ESC 2021-bidrag valts ut.

Låten, som uppges vara en icke-ballad på engelska, kommer att presenteras den 27:e februari under den planerade EMA 2021. Showen kommer att vara utformad som en hyllning till Sloveniens 60-åriga Eurovision-historia samt belysa Anas förberedelser inför EMA och ESC.

Inledningsvis var det tänkt att de tre låtar som en expertjury valts ut skulle vara en del utav en nationell låtuttagning vid EMA 2021 men p.g.a. pandemin ändrades planerna. En mindre jury gjorde det slutliga valet och EMA omstöptes till en presentationsshow som planeras att ledas av komikern Nejc Šmit och sångerskan Lea Sirk. (Källa: wiwibloggs.com)

Sloveniens ESC 2020-bidrag:

Voda”, Ana Soklič

Schlagerpinglan: Instinktivt så tycker jag att det är synd att den nationella finalen till slut blev en låtpresentationsshow… men utan att ha hört de tre aktuella låtarna så är det svårt att ha någon egentlig åsikt. Kanske har juryn gjort ett bättre val än tittarna hade gjort om de fått chansen att göra sina röster hörda? Att det inte blev någon ballad tycker jag i alla fall låter lovande så efter lite eftertanke så ser jag nog (går-)dagens nyhet som en positiv sådan. 🙂

Mer om Sloveniens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Slovenien i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se