ESC 2021Schlagerpinglan: Efter att Estland, Dannmark, Portugal, Italien och San Marino valt ut / bekräftat sina bidrag till Eurovision Song Contest 2021 så är det totalt 25 länder som presenterat sina val.

Därför har jag nu uppdaterat min personliga ESC 2021-topplista till en topp-25-lista, se nedan. 😀

Det senast presenterade ESC 2021-bidraget

Adrenalina“, Senhit (San Marinos ESC 2021-bidrag)

Schlagerpinglans nuvarande ESC 2021-topplista, 2021-03-08 (2021-03-05):
Italien 1. (ny) Italien: Zitti e buoni“, Måneskin
Danmark 2. (ny) Danmark: Øve os på hinanden“, Fyr & Flamme
Nederländerna 3. (1.) Nederländerna: Birth Of A New Age“, Jeangu Macrooy
Litauen 4. (2.) Litauen: Discoteque“, The Roop
Finland 5. (3.) Finland: Dark Side“, Blind Channel
Kroatien 6. (4.) Kroatien: Tick-Tock“, Albina
Estland 7. (ny) Estland: The Lucky One“, Uku Suviste
Moldavien 8. (5.) Moldavien: SUGAR“, Natalia Gordienko
San Marino 9. (ny) San Marino: Adrenalina“, Senhit
Norge 10. (6.) Norge: Fallen Angel“, TIX
Albanien 11. (7.) Albanien: Karma“, Anxhela Peristeri
Irland 12. (10.) Irland: MAPS“, Lesley Roy
Australien 13. (9.) Australien: Technicolour“, Montaigne
Cypern 14. (8.) Cypern: El Diablo“, Elena Tsagrinou
Serbien 15. (11.) Serbien: LOCO LOCO“, Hurricane
Rumänien 16. (12.) Rumänien: Amnesia“, ROXEN
Israel 17. (13.) Israel: Set Me Free“, Eden Alene
Frankrike 18. (14.) Frankrike: Voilà“, Barbara Pravi
Tjeckien 19. (15.) Tjeckien: omaga“, Benny Cristo
Tyskland 20. (17.) Tyskland: I Don’t Feel Hate“, Jendrik
Portugal 21. (ny) Portugal: Love is on My Side“, The Black Mamba
Belgien 22. (16.) Belgien: The Wrong Place“, Hooverphonic
Ukraina 23. (19.) Ukraina: Shum“, Go_A
Slovenien 24. (18.) Slovenien: Amen“, Ana Soklič
Spanien 25. (20.) Spanien: Voy a quedarme“, Blas Cantó

Schlagerpinglan: Efter en ganska lyckad superlördag så har jag nu fått ihop hela sju bidrag som jag tycker riktigt bra om medan det endast är tre bidrag som jag fortfarande kämpar med. ESC 2021-säsongen fortsätter m.a.o. att utvecklas åt rätt håll och nu hoppas jag på en stark avslutning när de sista 15 ska presenteras. 😀

Mer om ESC-ländernas förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Eurovision 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Eurovision 2021: Schlagerpinglans topp-25-lista (21-03-08)”

 1. Adri

  1. Danmark
  2. Italien
  3. Australien
  4. Norge
  5. Kroatien
  6. Nederländerna
  7. San Marino
  8. Cypern
  9. Moldavien
  10. Litauen

  11. Irland
  12. Rumänien
  13. Frankrike
  14. Belgien
  15. Estland
  16. Ukraina
  17. Finland
  18. Tjeckien
  19. Israel
  20. Albanien

  21. Tyskland
  22. Slovenien
  23. Portugal
  24. Serbien
  25. Spanien

  Ikväll ska då Rysslands uttagning äga rum. Denna diffusa uttagning. Där flera bidrag ska delta… men showen ska bara vara en timme (och då ska även Natalia Gordienko framföra “Sugar”). Jag anar nåt fuffens här. Antingen kommer de dra över tiden, eller så är allt detta nåt ploj för att väcka intresse när de typ bara avslöjar en internvald låt, eller så menar de typ att 2 ska delta bara eller nåt?

  En sak är klar i alla fall – och det är att allt är mycket oklart.

  Däremot ser jag att det ryktas (med betoning på RYKTAS) att Little Big faktiskt ska delta. Med låten “Sex Machine” som släpptes idag. Typ all info jag hittat är på ryska, så jag fattar noll. Men däremot slutar musikvideon med en übertydlig referens till “Uno” förra året – så kanske är detta deras ESC-försök? Svaret ska vi väl ha om några timmar, förhoppningsvis? 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=6VDzezv7atU

  Däremot så måste jag ju medge att det här var ett rejält nerköp från “Uno” ifall det visar sig vara deras kandidat. Men time will tell.

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Mmm… det är många rykten och påståenden som dras tillbaka så vi får väl se vad som händer i kväll. Jag håller tummarna för att det blir en uttagning, att den startar klockan 18, att Little Big är en av de tävlande artisterna (men att “Sex Machine” inte är deras tävlingsbidrag) samt att vi får se Moldaviens bidrag framföras live. Jag är dock beredd på det mesta. 😀

 3. Finnen

  1. Danmark
  2. Italien

  Resten känns ganska jämntjock och ointressant i nuläget.

 4. Micke

  Tyvärr är jag extremt besviken på det här året Visst det finns väl några bidrag med som jag på frågan om jag tycker det finns bra bidrag som är klara skulle svara. “Ja…de är väl bra.”Men det räcker inte. Man vill ha bättre låtar än så.

  Hittills i år har jag hittar 14 såna bidrag, varav 8 redan är utslagna. 3 stycken är dock klara för majtävlan. Återstår då tre. En av dem är helt chanslös nu på lördag och de övriga två beseglas nog ödet för nu om ett par dagar

  Jag har iESC-historien ramlat över tre bidrag som varit lika bra som min musik irl En av dessa blev inte ens uttaget för sitt land 2018 och det andra inte 2019. Nu tävlar det tredje i år och jag känner att mitt intresse 2021 nästan avgörs nu i veckan då den tävlar. Skulle den vinna glömmer jag direkt övrigt skit i år Blir den utslagen så vet jag inte hur jag reagerar.

  De tre bidrag som kommer att vara med i maj som jag höjer över bara bra är framförallt Irland men även Frankrike och Ukraina. Men det måste fyllas på. Ett av de bidrag som släpps i veckan har jag redan hört och det är definitivt ingen höjdare. Sen finns det flera tveksamma artister i övriga låtsläpp Jag är normalt en jädra optimist men jag vet inte jag.

  Vill vända mig till Pinglan, Adri och Johanna som tydligen sätter Norge väldigt högt. Jag fattar nada av det. Jag hör bara en monoton låt och en monoton sångare iförd vingar. Vad är det ni hör och ser?Ge mig en jädra käftsmäll och få mig att höra det ni hör. Helt tom när det gäller den låten 🙂

 5. Adri

  Micke: Förlora inte din optimism! 🙂 Många låtar kvar.

  Vad gäller Bulgarien så känner jag mig rätt säker på att det blir ”Imaginary Friend”. Annars är faktiskt Victoria/hennes team rakt över disk lite dumma faktiskt.

  De har specfikt bett fansen om hjälp att bedöma alla hennes bidrag. Det är bisarrt hur tydligt det är att ”Imaginary Friend” är favoriten. Kan inte minnas sist en nationell uttagning hade en så klar favorit bland fansen och i ESC-forum.

  Så väljs den bort, då vill jag kraftigt ifrågasätta de inblandades omdöme.

  (Sen att jag personligen själv hellre ser ”Ugly Cry” förtäljer inte historien. För som sagt, hon bad fansen om hjälp. Fansens favorit är ”Imaginary Friend”. Och jag tycker jättebra om den med ändå.)

  Vad gäller Norge. Musik är tricky. Hör du inte vad jag hör så kommer jag troligtvis inte kunna ändra på det.

  Men jag charmas av texten – om än mer på norska så det var ett feltänk att översätta i min bok. Och låten doftar ju av tidigt 00-tal. Även känt som min barndom. Detta är en låt som hade kunnat spelats i bilen när mina föräldrar hämtade mig i ettan/tvåan – om nu inte en jäkla Orup-skiva hade fastnat där och tvingats gå på repeat i en allt för rejäl del av min barndom.

  Jag vet inte. Jag smälter lite för helheten. Och jag tycker verkligen om Tix också. Han verkar så genuin, även med den fåniga utstyrseln.

  (Jag är så glad att Keiino inte vann, för jag förstod verkligen inte ”Monument” också)

 6. Johanna

  @Micke Grejen med Norge för mig är att det är lite boyband-känsla och därmed nostalgi för mig. Sedan att han sjunger superbra och melodin sitter på en lyssning och inte har lämnat mitt huvud. Den sticker ut i ett balladfattigt startfält och jag blir lite emotionell över hans livshistoria. Ja texten var vassare på norska men ändå helt ok på engelska med. 3a för mig just nu efter Litauen och Frankrike!

 7. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag har faktiskt funderat på varför jag egentligen gillar det norska bidraget och jag har inget riktigt bra svar. Trots det visuella så ger låten och texten ett genuint intryck och det hela blir bara så behagligt. Inget superbra men så pass att jag gärna lyssnar på låten. Jag föredrog den norska versionen men då känslan finns kvar trots språkbytet (kanske för att den skrevs på engelska först) så fungerar den fortfarande.

 8. Mr A

  @pinglan Belgien 22? Det var lite snålt.

 9. Micke

  Adri, Johanna och Pinglan tack för era svar. Ok jag anade att det måste vara något med texten eftersom jag fattar nada av “det stora”. Som jag sagt tidigare så lyssnar jag inte ens på texter när det gäller ESC. Texter är enormt viktiga för mig i musik irl. Ganska skönt att släppa det i ESC och bara tänka på låt och framträdande 🙂 Trots det så är det viktigt för mig att länder helst framför sina bidrag på eget språk men det handlar ju om en helt annan sak. Men ok då förstår jag vad det handlar om med Norges bidrag då. Tack än en gång för svar

 10. Schlagerpinglan

  @Mr A, Mmmm… jag misstänker att det är en rejält humörstyrd låt som fungerar bättre ibland och ganska dåligt vid andra tillfällen. Just denna gång så märkte jag inte av charmen som jag trodde fanns där senast jag lyssnade på den utan den kändes mest seg.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se