ESC2021 Schlagerpinglan: Jag fortsätter snabbgenomgången av de 14 länder som ordnade någon form av nationell låt-uttagning med den tredje delen, d.v.s. länderna som ordnade final nr. 11-14. Se även del 1 och del 2.

Här nedan ser ni de sista fyra länder som arrangerade sina nationella ESC 2021-finaler samt de tre bästa bidrag som respektive land hade i sina uttagningar (enligt min personliga smak). Eventuella vinnar-bidrag är markerade i fetstil. Observera att jag gjort bedömningarna efter studio-versionerna då live-versionerna i många fall inte riktigt levde upp till förväntningarna.

Klicka på flaggorna för info om respektive vinnar-bidrag, uttagningsresultat m.m..

En av Schlagerpinglans favoriter i de nationella ESC 2021-uttagningarna

La genesi del tuo colore“, Irama – 5:a i Italiens “Sanremo 2021”

De bästa bidragen från 4 av de 14 nationella ESC 2021-uttagningarna:

Land Schlagerpinglans topp-tre-listor
Portugal Portugal
Festival da Canção 2021
Final 6:e mars
1. “Não Vou Ficar”, Pedro Gonçalves live
2. “Saudade”, Karetus & Romeu Bairos live
3. “VOLTE-FACE”, EU.CLIDES live
Italien Italien
Sanremo 2021
Final 6:e mars
1. “La genesi del tuo colore”, Irama live
2. “Zitti e buoni“, Måneskin live
3. “Musica leggerissima”, Colapesce & Dimartino live
Ryssland Ryssland
Nationell final
Final 8:e mars
1. “Bitter Words”, #2Mashi live
2. “Future Is Bright”, Therr Maitz live
3. “Russian Woman“, Manizha live
Sverige Sverige
Melodifestivalen 2021
Final 13:e mars
1. “The Missing Piece”, Paul Rey live
2. “Behöver inte dig idag”, Clara Klingenström live
3. “Beat of Broken Hearts”, Klara Hammarström live

Schlagerpinglan: Så här i efterhand så har jag förstått att säsongen både inleddes och fortsatte betydligt bättre än vad jag själv riktigt uppfattade när jag satt mitt i det. 🙂

Avslutningen var däremot inte riktigt lika underhållande, men även här fanns det ju så klart ljusglimtar. För mig var det att min ESC 2021-favorit blev utsedd i Italien, vilket jag vid tillfället var väldigt besviken över då jag hade hoppats få se Irama som vinnare. Men, men… man kan inte alltid få som man vill.

Även i de övriga, avslutande finalerna så hade jag personliga favoriter som inte räckte hela vägen… men med tanke på hur bra det gått i de övriga uttagningarna så ser jag ingen anledning till att klaga alltför högljutt. Det blev ju en hel del bra bidrag som tog sig vidare till Rotterdam ändå. 🙂

Samtliga utvalda ESC 2021-bidrag (i den ordning de valdes ut / presenterades) hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2021

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Eurovision 2021: De nationella uttagningarna – del 3”

 1. Adri

  Portugal:
  1. ”Saudade”
  2. ”Nao Vou Ficar”
  3. ”Por um triz”

  Italien:
  1. ”Voce”
  2. ”La genesi del tuo colore”
  3. ”Zitti E Buoni”

  Ryssland:
  Hujedamig vad svagt det här är. Jag tror min favorit var ”Bitter Words”.

  Sverige:
  1. ”Little Tot”
  2. ”The Missing Piece”
  3. ”Behöver inte dig idag”

 2. Mikaela

  Pinglan och Adri, vad ser ni i The missing piece? Jag förstår att vi är olika, men jag tycker låten var så tråkig och identitetslös att jag undrade vad den gjorde i finalen. Vad fångade er?

 3. Micke

  Nu kommer jag att vara astråkig Pinglan. T.o.m mer tråkig än vanligt om det nu är möjligt 🙂 Jag kan helt enkelt iinte göra några topp 3 av olika anledningar.

  Portugal:
  1. ”Saudade”, Karetus & Romeu Bairos
  (Så totalt överlägsen att plats 2 och 3 blir överflödiga)

  Italien:
  1. “Dieci“, Annalisa

  2. “La genesi del tuo colore“, Irama
  3. “Zitti e buoni“, Måneskin

  Ryssland:
  1. “Bitter Words”, #2Mashi
  (Fanns det andra låtar med? Definitivt sämre)

  Sverige:
  1. ”Behöver inte dig idag”, Clara Klingenström
  (Kul. Nu har Sverige haft sju bra bidrag 2011-2021. Minst sju gånger så fler dåliga iofs men ändå. Jag harknappt hört något från MF 2021 så kan inte göra någon topp 3. Låten Adri ville jag skulle lyssna på (som jag inte minns namnet på) var dock mysig)

  Topp 6

  1. “Desperados”, Pernilla Andersson – 2011
  2. ”Behöver inte dig idag”, Clara Klingenström -2021
  3. “Ashes to ashes”, Anna Bergendahl – 2019
  4. “Kingdom comes”, Anna Bergendahl – 2020
  5. “Jag är fri”, Jon Henrik Fjällgren – 2015
  6. “Statements”, Loreen – 2017
  7. “Euphoria”, Loreen – 2012

 4. Adri

  Mikaela: Jag tycker Paul Rey är en fenomenal artist (från världens bästa stad är han också – Lund. Det gör mig glad! 🙂 ). Han har en grym röst. Han låter väldigt ”internationell”.

  Sen tycker jag man märker hur mycket låten betyder för honom. Han är ju nybliven pappa och låten är till hans dotter. Jag gillar sånt, när låten är klart och tydligt tillägnat någon. Det är fint. Och äktheten smittar av sig.

  Gillar numret också. Låtmässigt påminner den helt enkelt om många artister jag gillar. Typ som James Bay.

 5. Micke

  Hjärnsläpp här.

  Ryssland ska givetvis vara

  “Russian Woman“, Manizha

 6. Schlagerpinglan

  @Mikaela, För mig är det nog helheten. Mysiga melodislingor, stark text och en sångare som verkligen ser ut att trivas på scenen och står bakom låten till 100%, vilket gjorde ett starkt intryck på mig. 🙂

 7. Schlagerpinglan

  @Micke, Ibland är vissa låtar så överlägsna att ytterligare rankningar känns överflödiga. Sedan om ditt “hjärnsläpp” angående den ryska ettan var i din ursprungliga kommentar eller i rättningen råder det delade meningar om. 😉

 8. Micke

  @Pinglan, underbar kommentar. Älskar den 🙂 Hade vi inte suttit bakom var sin “vägg” nu och om inte covid-19 varit hade du fått en bamsekram för den fullträffen 🙂

  Ser att jag gjorde ett fel till. Clara Klingenström ska ligga efter Anna Bergendahls två bidrag. Alltså Annas röst är helt enkelt för bra för MF. Hon bara saknar lite utstrålning även om det blivit bättre. Men rösten alltså. Fullkomligt älskar den

 9. Micke

  Ett sidsteg. En låt jag älskar med Anna Bergendahl. Sicken jädra stämma den damen har

  https://www.youtube.com/watch?v=1ot23G27uOg

 10. Adri

  Micke: Jag tycker också väldigt bra om Anna Bergendahls röst – och 2/3 av hennes MF-låtar. Låten hon faktiskt vann med var mest sådär faktiskt, men sen kom hon tillbaks. Jävligt stark och med besked.

  Jag gillar också mörka kvinnoröster ofta, likt du. Det som ibland kan göra att Anna Bergendahl är lite too much för mig är att hon ofta sjunger med så mycket vibrato, tycker jag. Hon har dock, till skillnad från alldeles för många, väldigt god kontroll på sitt vibrato. Men ändå lite mycket ibland.

  Jag kan inte höra många låtar med henne i rad. Lite samma sak med Melissa Horn. Man blir snabbt mätt.

 11. Schlagerpinglan

  @Micke, 😀

 12. Micke

  Adri… Melissa är relax-queen för mig. Mitt jobb kräver avkoppling däremellan o ser ger hennes musik verkligen mig. Hon är en del av mig. Anna är mer något jag gillar att lyssna på ibland. Länken jag slängde in är en låt med Anna som jag älskar att lyssna på i bilen.

  Mörka kvinnoröster rules min vän. Kul att vi gillar samma nångång också 🙂

  Tack för svar på min fråga ni som svarat. Hoppas på mer svar så man får koll på gänget här 🙂

 13. Mr A

  Enda jag har att tillägga igen är att fel låt vann i Italien.

  För övrigt, Senhit i farten igen:

  https://youtu.be/-AR4cGVjGb0

 14. Mr A

  The Roop, live x 2 :

  https://youtu.be/y2q9ywq75wA

 15. Schlagerpinglan

  @Mr A, Jag tackar så mycket för länkarna. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se