Italien TV-bolaget RAI utsåg Italiens bidrag i Eurovision Song Contest 2021 genom den nationella uttagningen Sanremo 2021 där finalen avgjordes den 6:e mars. Vann gjorde Måneskin och låten “Zitti e buoni“, medan övriga pallplatser gick till Francesca Michielin & Fedez och Ermal Meta.

När den italienska fanklubben OGAE Italien röstade fram det bidrag som ska vara deras representant i OGAE Second Chance Contest (där icke-vinnande bidrag får sin andra chans) så var det dock femteplacerade Irama som fick flest poäng, se resultatet nedan.
(Källa: ogaeitaly.net)

Italiens representant i OGAE Second Chance Contest 2021:

La genesi del tuo colore”, Irama

Resultatet av OGAE Italiens omröstning inför OGAE SCC 2021:

Sanremo 2021-bidrag och artister Poäng
1. La genesi del tuo colore”, Irama (5:a i Sanremo) 378 poäng
2. Amare”, La Rappresentante Di Lista (11:a i Sanremo) 339 poäng
3. Musica leggerissima”, Colapesce Dimartino (4:a i Sanremo) 334 poäng
4. Dieci”, Annalisa (8:a i Sanremo) 265 poäng
5. Un milione di cose da dirti”, Ermal Meta (3:a i Sanremo) 223 poäng

Schlagerpinglan: Som jag redan tog upp vid min återblick av Sanremo 2021 så blev jag väldigt besviken när min ESC 2021-favorit Måneskin vann då jag hellre ville se Irama som segrare. Nu får jag hålla tummarna för honom i denna tävling i stället, även om jag misstänker att Norges KEiiNO kan bli en ganska svår motståndare. Nåja, konstigare saker har hänt i sådana här omröstningar så jag hoppas på det bästa. 😀

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Italien i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Italien har valt ut sin OGAE Second Chance Contest-representant”

 1. Adri

  Bra, Italien! 🙂

 2. Micke

  Ett ovanligt bidrag i ESC på så sätt att det var mil bättre på scen än i studioversion. Italiens klart bästa bidrag 2021 var Annalisas men styrkan med Italien är att de gör aldrig obegripliga supermissar med sina val. De två som nu “är kvar” i denna tävling o i ESC var de två som var klart bäst efter Annalisa

 3. Mikaela

  Det är första gången jag hör detta bidrag, och jag gillar det. Det hade troligtvis klarat sig bättre i ESC men för mig är Måneskin bättre.

 4. Micke

  Mikaela…. Kanske inte alls i din smak men jag undrar. Har du hört Annalisas bidrag? De två du pratar om var tvåa o trea för mig i San Remo men Annalisa var och är etta 🙂

 5. Adri

  Om jag var envåldshärskare över OGAE Italy så hade jag dock skickat en viss annan låt. Måneskin var min 3e plats, Irama min silverplats.

  Min guldmedalj skulle gått till:
  https://www.youtube.com/watch?v=cFAtUbi7a8w

  Men jag får nöja mig med vetskapen att denna fantastiska unga kvinna istället är den som fått största hiten efter SanRemo-festivalen. Det har snart gått en månad sen festivalen ägde rum, men varje dag sen dess har denna låten toppat den italienska Spotify-listan. Det gör mig glad, för då får hon ändå erkännande även om det inte blev ett förtjänt Eurovision 2021 för henne.

 6. Mikaela

  Micke: En första lyssning på Annalisa fick mig att tycka att den var helt ok. Men inte lika direkt in i registret som Måneskin och Irama.

 7. Mr A

  En liten revansch iaf, får se om den toppar min ogae andra chansen lista.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se