Schlagerpinglan: Efter att sista bidraget presenterades vecka 11 så har det varit ganska lugnt vad gäller händelser relaterade till Eurovision Song Contest 2021. Denna vecka har dock den officiella Eurovision-sidan presenterat en online-kalender där man ser en del av de online-events som har / ska hållas fram till showerna i maj.

Här nedan ser ni vilka händelser som lagts ut för tillfället. Efterhand som fler tillkommer så uppdaterar jag min Eurovision-schema-sida där jag samlat det mesta man behöver för att hänga med i vad som händer i Eurovision-världen vecka för vecka.

I online-schemat nedan hittar vi bl.a. tidigare presenterade Eurovision Song Celebration: Live-on-Tape och Krista Calling men även två episoder av Home Concerts (se samtliga videor från 2020 här). Så här långt vet vi att Portugals och Bulgariens representant bjuder på hemkonserter men fler kan komma att läggas till senare.

Eurovision Home Concert
Eurovision Home Concerts (Grafik: EBU – lånad från eurovision.tv)

Online-händelser– Eurovision Song Contest 2021

Tisdag – 6:e april 2021
Storbritannien James Newman Live: My Life in Music
20:00 CEST – ESC Instagram
Torsdag – 8:e april 2021
Bulgarien VICTORIA LIVE Q&A
19:00 CEST – ESC TikTok
Lördag – 10:e april 2021
Tyskland Jendrik Q&A
20:00 CEST – ESC Instagram
Söndag – 11:e april 2021
Malta Destiny Q&A
20:00 CEST – ESC Instagram
Tisdag – 13:e april 2021
Österrike Music First: Vincent Bueno
??:?? CEST – ESC YouTube
Torsdag – 15:e april 2021
Portugal The Black Mamba Home Concert
20:00 CEST – ESC Instagram
Fredag – 23:e april 2021
Ukraina Go_A Home Concert
20:00 CEST – ESC Instagram
Onsdag – 28:e april 2021
ESC 2021 Krista Calling
??:?? CEST – ESC YouTube
Söndag – 2:a maj 2021
Schweiz Gjon’s Tears
??.?? CEST – ESC Instagram
Onsdag – 5:e maj 2021
ESC 2021 Krista Calling
??:?? CEST – ESC YouTube
Lördag – 15:e maj 2021
ESC 2021 Krista Calling
??:?? CEST – ESC YouTube
Måndag – 17:e maj 2021
ESC 2021 Krista Calling
??:?? CEST – ESC YouTube
Onsdag – 19:a maj 2021
ESC 2021 Krista Calling
??:?? CEST – ESC YouTube
Fredag – 21:a maj 2021
ESC 2021 Krista Calling
??:?? CEST – ESC YouTube
Fredag – 28:e maj 2021
ESC 2021 Eurovision Song Celebration: Live-on-Tape 1
??:?? CEST – ESC YouTube
lördag – 29:e maj 2021
ESC 2021 Eurovision Song Celebration: Live-on-Tape 2
??:?? CEST – ESC YouTube
(Källa: eurovision.tv)

Se även: “ESC-Veckoschema” – “ESC-Kalender” – “ESC 2021” – “Eurovision-Nyheter

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Inför Eurovision Song Contest 2021: Online-händelser”

 1. Micke

  Detta skriver jag främst till Adri men vem som helst är välkommen med kommentar. ABSOLUT 🙂 Detta med Adri är att han genom åren haft lite instick till mig om MF trots att han vet vad jag tycker. Helt ok att han gör det men samtidigt lite tråkigt då att jag varit så jädra negativ. Tänkte därför slänga ut de rätta vinnarna sen 10-talet startade. Flera av dessa tycker jag inte ens om men nu handlade det ju om att kora rätt vinnare. Så här är det.

  “Unstoppable”, Ola – 2010
  “Desperados”, Pernilla Andersson – 2011
  Euphoria”, Loreen – 2012
  “Tell the World I’m Here”, Ulrik Munther – 2013
  (“Undo”, Sanna Nielsen – 2014)
  (“Busy Doin’ Nothin’, Ace Wilder – 2014)
  “Jag är fri”, Jon Henrik Fjällgren – 2015
  “Mitt guld”, Pernilla Andersson – 2016
  “Statements”, Loreen – 2017
  (Har inget bra hört från detta året – 2018)
  “Ashes to Ashes”, Anna Bergendahl – 2019
  “Kingdom Come”, Anna Bergendahl – 2020
  “Behöver inte dig idag”, Clara Klingenström – 2021

 2. Adri

  Micke: Ah det är väl egentligen bara en där som jag reagerar på och det är “Mitt guld”. För jäklar vad den låten är ett slöseri på exakt allting. Det är ett slöseri på Pernilla (jag älskar ju mycket hon gjort, däribland “Desperados”), det är ett slöseri på min tid, slöseri att lägga en MF-plats på det där.

  Sen gjorde Pernilla något som jag har väldigt svårt för också. Visst, MF (och ESC) är i första hand underhållningsprogram och tävling först i andra hand. Men Pernilla gick in i tävlingen med attityden “jag kommer komma sist, och det gör mig ingenting”. Jag hatar den attityden. Om man bryr sig så lite om att vinna, så finns det bättre fönster att visa upp sin musik (även om “Mitt Guld” inte hade behövts visas upp alls). Perrelli gick in med samma attityd året efter. Båda fick rätt. Och rättvist var det.

  Annars så är det väl vad man trodde – eller visste – efter att ha pratat 4-5 år med dig här 🙂

  Vi har ju ofta haft små dispyter om MF, men jag vill bara poängtera att det är helt okej om du inte gillar det eller inte vill titta. Det är liksom inte där skon har klämt för mig i alla år. Jag kommer inte med instick för att “nujävlar ska Micke lockas tillbaka”. Ditt titta-eller-inte-titta på MF är en icke-fråga för mig 🙂 Jag kommer mest med instick för att jag tycker om att skriva med folk här på bloggen – dig inkluderat -, och de andra på bloggen kollar ju så de behöver inte få låten skickad till sig. Det är bara det. Att jag är intresserad av din åsikt. Så jag hoppas inte du blir störd när jag gör det. Jag tycker själv inte jag gör det så ofta 🙂 Men för all del, bara säg “nej tack”, “inte nu” eller nåt annat om du känner att jag stör.

  ——————————————————————————–

  Sen är det ju kul att du kan hitta några du gillar även i MF 🙂 Vinner de? Inte än, men så kan det va – ja förutom “Euphoria” och “Undo” då. Jag tror inte heller att någon annan hade vunnit i något annat land, så det är kanske inte ett svenskt syndrom. Men det är bara spekulationer som kan råda då. Så ingen vet ju.

  Jag vill bara poängtera igen att jag är helt okej med att du inte gillar och inte vill se MF. Det är inte där våra små dispyter haft sin grund 🙂 Det handlar bara lite om att jag inte tycker om när man dömer något man inte tar del av. Och det gäller allt, så du ska inte känna dig utpekad. Jag tycker ju inte heller att någon som inte har sett en film i fråga, ska bedöma den filmen. Det var en liten liknelse, som var högst sådär faktiskt.

 3. Micke

  Adri…..tror inte att du “försöker locka tillbaka mig.” Det är inte det jag snackar om. Det jag däremot tror är att du ibland undrar om inte jag gillar en viss låt som du tänker på.

  Det där med att skriva till mig då och skicka låtar ska du inte ens tänka tanken på att jag skulle bli irriterad över. Glöm det. Finns inte på kartan för mig.

  Som jag sa om min lista Adri så gillar jag inte ens alla låtar jag lagt in. Ville bara försöka få in nåt hyfsat av det jag hört för varje år. Grejen är bara att jag som högst hört en fjärdedel av låtarna varje år. När det gäller 2018 så hittade jag inte ens en hyfsad av det jag hört.

  När det gäller Pernilla Andersson så har hon haft 2010-talets och till nu bästa låt i MF o det var 2011. Låten 2016 har en bra vers men ingen bärande refräng. Hon är en artist jag gillar skarpt när hon får till det. Tror jag hittat en 5-6 låtar med henne som jag verkligen gillar. Den senaste av dem handlar om en liten koltrast. Den har du väl hört Adri? 🙂

  Sen angående det du säger “att döma utan att höra”. Håller helt med. Tycker dock inte att jag ingår i det där. Jag dömer efter det lilla jag hört från åren. När sen Sverige skickar dynga som 2011, 2013, 2015, 2017 och 2018 då har jag svårt att se hur jag skulle kunna hylla MF på 2010-talet 🙂

 4. Adri

  Micke: Nejdå. Utan att ha hört ska man inte hylla heller 🙂

  Sen har jag hört den koltrast-låten med Pernilla. Min favoritlåt med henne är en låt jag hörde typ… 2007 men som jag inte hittat på 10+ år. Minns inte texten heller så kan inte googla nåt kriterie eller dyl. Det är sorgligt för om jag minns rätt (kanske inte alls hade gillat den idag) så gillade jag den riktigt mycket. Den var på engelska vet jag. Men sen tar det liksom slut.

 5. Micke

  @Adri, jag har som sagt 5-6 låtar jag gillar skarpt med henne. Två av dessa känner du till nu. “Desperados” och “Koltrast vid Haväng.” Tre av dem minns jag inte namnet på just nu men en av dem handlar om hennes farsa. Den femte är den här:

  https://www.youtube.com/watch?v=3mg8mjI-uh0

 6. Adri

  Micke: Jomen den har jag absolut hört och gillar 🙂 Skulle nog säga att det är hennes kändaste låt (utan källa).

  Jag gillar Nina Persson också, så jag blir glad av att hon får en låt efter sig. Johnny Cash är jag högst neutral inför.

  Men jag får ändå tacka dig för nu när jag fått gräva lite i Pernilla-arkivet så har jag hittat den låt jag älskade som 10/11/12-åring nån gång.

  Här är den

  https://m.youtube.com/watch?v=-3xFvTXzkqE

  Tyvärr lät den bättre i mitt minne – som så ofta är fallet när man ska söka upp gamla favoriter. Men det är så kul att kunna begrava ett mysterium 🙂 Och den är ju fortfarande bra!

 7. Micke

  @Adri, har aldrig någonsin hört den låten du. Visste inte ens att hon gjort något på engelska. Kräver nog mer lyssning där tror jag men helt okej om än lite ofärdig i vissa sekvenser. Men hennes röst är alltid mysig.

  Fråga First Aid Kit vem Johnny Cash är Adri. De vet definitivt 🙂

 8. Adri

  Micke: Men snälla människa… nu blev jag kränkt. Nej såklart inte. Men jag har absolut koll på vem Johnny Cash är. Han är en av de största ju. Inom musik överhuvudtaget, inte bara country. 🙂

  Men jag är helt neutral inför hans verk. Jag bryr mig inte särskilt mycket. Min familj gillar honom. Framförallt ”Hurt”. Men han väcker ingenting i mig. Alls. Verkligen 100%.

  Det var det jag menade.

 9. Micke

  Adri….. Men snälla det förstår jag väl att du vet vem Johnny Cash var 🙂 Du visade klart att han inte var din grej då sa jag “Fråga First Aid Kit vem han var” för de tycker verkligen om honom. Vad tror du att jag tror om dig egentligen 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se